Olahraga di Wales

Rugbi, salah sahiji olahraga karesep Wales

Rugbi, salah sahiji olahraga karesep Wales

Dina budaya tujuan sapertos Wales urang tiasa mendakan hal anu jero pisan sapertos olahraga, hiji aspék anu teu tiasa leungit dina kahirupan sadidinten Welsh sareng anu mindahkeun rébuan jalma kana seueur acara olahraga anu diayakeun sapanjang taun di tujuan ieu.

Kalayan akar anu jero sapertos kitu, henteu heran yén Wales diwakilan dina Piala Dunya Rugbi, la Piala Dunya FIFA sareng ogé Kaulinan Pasamakmuran. Perlu dicatet yén nalika Olimpiade diayakeun, Wales bersaing sareng Inggris, Irlandia Kalér sareng Skotlandia salaku bagian tina tim Great Britain.

Olahraga anu pang populerna di Wales sok janten maén bal, tapi dituturkeun caket ku rugbi, hal anu seueur padumuk ngaraosan lengkepna diidentifikasi sareng nganggapna, di luhur maén bal, salaku olahraga nasional.

Salian ti maén bal sareng rugbi, seueur olahraga sanés anu dipraktekeun sapertos jangkrik, sapertos di juru sanés Karajaan Inggris, salah sahiji tradisi olahraga anu paling jero dina sadaya lintang ieu. Olahraga sanés anu ngagaduhan sababaraha wakil internasional nyaéta sodok, varian biliar anu ngagaduhan seueur pengikut sareng praktisi.

Teu aya ragu yén atlit hébat sumping ti nagara ieu, tapi teu aya dibandingkeun sareng gairah anu seueur diantara aranjeunna sareng olahraga ngahudangkeun. Jarang pisan angkat ka lapangan sepakbola atanapi rugbi sareng ningalna tanpa rame, atanapi mampir ka pub tradisional dina dinten permainan sareng nikmati suasana anu pangsaéna sareng gim pangsaéna anu dibarengan ku seueur jalmi sareng pint bir anu hébat.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*