Kostum has ti Brazil

Budak kostum khas Brazil

Naha anjeun terang naon kostum has ti Brazil? Sateuacan terang, pikaresepeun pikeun terang yén bangsa mangrupikeun ciptaan modéren sareng dina pangwangunanana béda-béda aspek kahirupan sareng budaya masarakat anu cicing di daérah na penting: basa atanapi basa, arsitéktur, adat istiadat sareng pakean khas atanapi pakean, Contona.

Urang tiasa nyarios ngeunaan nagara sareng sababaraha baju khas numutkeun daérah, kelas sosial atanapi kelompok étnis dina kasus nagara multi-étnis. Dunya mangrupikeun tempat anu rupa-rupa sareng seueur nagara mangrupikeun dunya alit pikeun nyalira. Di Amérika Kidul, contona, aya Brazil, raksasa sajati. Naon papakéan Brasil anu paling khas?

Brasil

Bandéra Brasil

Brazil nyaéta nagara ageung anu nempatan bagian anu hadé di daérah Amérika Kidul sareng anu permukaanna katutup dina bagian ageung ku salah sahiji leuweung anu paling narik sareng paling beunghar di dunya, Amazon.

Brasil es tanah jalma pribumi sareng éta dugi ka abad ka-XNUMX yén urang Éropa sumping, Portugis. Hatur nuhun kana Perjangjian Tordesillas, lahan-lahan éta ngalir ka Karajaan Portugal sareng dua juta urang pribumi diperkirakeun dina waktos éta cicing di Brazil, mimiti dijajah. Aya sababaraha kelompok étnis anu antukna bakal campur sareng Portugis, sahingga campuran ras anyar bakal timbul sareng datangna budak hideung ti Afrika.

Lukisan budak di Brazil

Masing-masing pribumi ngagaduhan adat-istiadatna, sejarahna, bahasa na, sareng tina sinkretisme anu biasa dilakukeun di Amérika, adat istiadat Brasil ayeuna bakal lahir, sareng tangtosna, éta papakéan khas Brazil anu béda anu tiasa ditingali di penjuru nagara.

Pakéan khas Brasil

Rio Grande ngalakukeun jiwa

Kostum anu khas na asalna di Éropa sabab urang India henteu leumpang nganggo rok atanapi calana. Jaman kolonial lumangsung di dieu langkung ti 300 taun tah sidik Portugis sareng Éropa dina baju umumna kuat pisan. Masarakat adat anu pikeun sababaraha alesan dihijikeun kana masarakat kolonial, sareng kulit hideung, bakal adaptasi panggunaan sareng adat istiadat master Éropa nalika ganti baju.

Kostum khas Brazil robih numutkeun daérah nagara sareng urang tiasa ngadamel subdivision anu gancang sareng wenang anu tiasa masihan conto rupa-rupa ieu, bari henteu lengkep: Salvador de Bahía, Rio de Janeiro, Amazonas, Pernambuco sareng Paraíba sareng Rio Grande do Sul. Dina kasus anu terakhir urang gaduh kostum khas Brasil anu diulang di sababaraha nagara tatangga sapertos Uruguay sareng Argentina: pakean lalaki nagara, calana jero sareng kaos bodas.

Panties henteu sanés mangrupikeun calana panjang anu lega sareng leupas, anu dianggo sareng masih dilakukeun ku lalaki sanésna kusabab aranjeunna pikaresepeun numpak. Kana panties ditambihan kaos, anu ponco, sapatu kulit nganggo spurs sareng topi jarami. Calana dicekel ku pita kulit atanapi wol, panginten nganggo hiasan.

Kostum has Pernambuco sareng Paraíba

Dina éta hal tina papakéan Brasil anu khas Pernambuco sareng Paraíba, dua nagara bagian Brasil, aranjeunna jas warna-warni anu biasana ditingali dina festival sareng festival santo pelindung: baju panjang pikeun aranjeunna, ku cangkéng ditandaan na leungeun baju lébar, Jaket turtleneck sareng sapatu bot, éta tiasa janten pakéan kalayan cetak kembang sareng warna, anu nambihan renda sareng ruffles sareng topi dihias.

Dina éta hal ti lalaki, aranjeunna nganggo calana sempit, kaos nganggo dasi (kaosna tiasa aya kotak-kotak), syal, jaket panjang tuur nganggo tilu kancing, topi jarami sareng sapatu bot. Henteu panas pikeun seueur baju beurat? Leres, tapi urang émut yén asal muasal festival ieu sanés di Amérika tapi di Éropa sareng musimna sok jalan salah.

bahaiana

Salah sahiji baju khas Brazil anu tiasa dikenalkeun langkung gancang nyaéta tina awéwé San Salvador de Bahia, Bahianas. Aranjeunna ngaku agama sinkretis disebat camdomblé sareng aranjeunna baju kalayan rok lega panjang, blus bordir tangan sareng ornamén sapertos kalung sareng anting ageung. Sabenerna agama ieu diaku di sagala rupa penjuru Brasil sareng pakean tiasa bénten-bénten sakedik tina sisi ka sisi tapi dasarna ieu mangrupikeun panyebut umum.

Mangrupikeun jinis pakean pikeun kaperluan sadidinten anu langkung penting pikeun festival kaagamaan teras ngarobah katun anu saderhana sareng praktis pikeun chintz, renda atanapi muslin. con loba bodasleres, aya sakedik warnana. Beubeur ditambihkeun kana jangkungna dada anu bertindak salaku korsing atanapi kutang na sorban, pandangan basisir, anu henteu sanés ngan ukur kaén anu dicekel pageuh. Kapala atanapi awéwé anu hirarki pangluhurna di Bait Allah, dibédakeun tina sésana sabab anjeunna nganggo jas atanapi jubah dina baju sareng sorban anu langkung ageung sareng langkung narik.

Kostum khas Brasil pikeun karnaval di Rio

Sareng kumaha upami papakéan khas Rio? Ayana? Leres, kirang langkung. Naha papakéan penari samba mangrupikeun kostum khas Brazil? Dina hartos yén éta diidentifikasi minangka papakéan Brasil, panginten éta. Dina anu sanés, langkung antropologis, kuring gaduh mamang. Tapi ogé, yén saurang penari samba ngagaduhan bikini alit, warna-warni.

Sapertos dina karnaval ngambang kostum dievaluasi, bikini ieu hirup kalayan batu, bulu sareng hérang. Henteu aya anu ningali di jalan, tangtosna. Tapi karnaval di Rio mangrupikeun pésta anu kasohor ku perayaan candomblé di Bahia.

Akhirna, upami urang angkat ka Amazon Urang tiasa nyarios ngeunaan pakean khas masarakat adat tapi urang kedah ngadamel sababaraha bédana antara suku sareng éta bakal rumit. Penduduk asli daérah Amazon praktis taranjang dugi ka datangna Éropah sareng nalika aranjeunna mimiti ganti baju aranjeunna nuturkeun pola anu nyenangkeun sareng sanés pantun Éropa.

Pakean Brasil di Amazon

Aya sakabeh dunya ornamén, pinggel, gelang, hal-hal pikeun rambut, anu ngabédakeun hiji suku sareng suku anu sanés, sareng ogé dina festival agama aranjeunna dititénan kostum tinangtu didamel tina dahan, babakan tangkal, atanapi serat alami anu kéngingkeun warna sareng inks sayur. Dipandu ku kepraktisan, seueur kostum has nutupan aurat sareng bagian awak manusa anu paling rentan.

Tangtosna ieu sanés ngan ukur kostum has ti Brazil. Upami anjeun henteu ningali kontén kageulisan pikeun ningali saha awéwé anu paling geulis di Brazil, anjeun bakal sadar yén nagara éta ageung sareng nalika ngeunaan parading dina kostum khas aya seueur deui. Tapi salaku conto, tombol pantes sareng daptar ieu milik urang.

Naon anu anjeun pakean brazil?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)