Panasaran Paris anu bakal nyéépkeun anjeun

Paris

Paris mangrupikeun kota anu ngagaduhan seueur nawiskeun. Tempat-tempat anu pinuh ku daya tarik pikeun kaleungitan diri dina riungan atanapi monumen anu luar biasa anu ngahias ibukota, bari terasrasakeun iklim anu pikaresepeun sapanjang taun.

Ku legana 105 kilométer pasagi, sareng seueur pisan kaajaiban anu tiasa ditingali di juru mana waé, pastina éta 10 panasaran Pari yén kuring badé ngawartosan anjeun, anjeun henteu terang aranjeunna.

Hiji juru Mesir di ibukota

Piramida Louvre

Louvre Museum Pyramid didesain ku arsiték Ieoh Ming Pei, sareng diresmikeun taun 1989. Éta jangkungna 20,1m sareng sajumlah 673 panel kaca laminasi. Beuratna 180 ton, di jero suhu idéntik sareng anu didaptarkeun dina piramida Cheops, di Mesir: 51 derajat Celsius. Naon deui, ngagaduhan ukuran anu sami.

Aya tilu Patung Liberty!

Anu paling dikenal nyaéta di Amérika Serikat, beulah kidul pulau Manhattan, tapi aya dua réplika anu aya di Perancis: hiji di Colmar, diresmikeun taun 2004, sareng anu sanésna di Paris. di Pulo Swan. Anu terakhir didesain ku seniman Italia-Perancis Auguste Bartholdi, sareng diresmikeun dina 4 Juli 1889.

Pikeun sarapan, roti sareng kéju. Sareng kanggo tuang siang, sareng tuangeun ...

Baguette

Upami anjeun kantos nguping batur nyarios yén urang Paris tuang roti sareng kéju unggal dinten sareng anjeun henteu percanten, anjeun salah. Pikeun aranjeunna, dua dahareun ieu dasarSupados aranjeunna bahkan nuturkeun aturan anu ketat pisan pikeun kéngingkeun baguette anu pangsaéna sareng kéju anu pangsaéna. Sareng kumaha saé na énggal didamel ...!

Dupi anjeun ngabayangkeun Paris nganggo guillotine ageung?

Saeutik anu nyésa ngawangun éta. Sareng éta, pikeun Pameran Universal taun 1889, diayakeun pasanggiri pikeun ngarancang karya anu monumental, anu bakal tungtungna jadi tapak kota. Diantara usulan sanés, aya anu tina ngawangun guillotine jangkungna 274 méter, pikeun miélingkeun kontribusi Perancis pikeun prakték ieu. Kabeneran, tungtungna, diputuskeun pikeun ngawangun Menara Eiffel, anu henteu ngagaduhan nyinggung sareng tiasa bangga ngagaduhan nilai hias anu luhur.

Latin Quarter, tempat anu paling ageung hawana

Tempatna di belah kiduleun Ile de la Cité, sareng mangrupikeun salah sahiji lingkungan anu paling hirup. Salami Jaman Pertengahan, éta dicicingan ku murid anu nyarios Latin. Ieu kedah disebatkeun yén ieu salah sahiji titik panas nalika Revolusi Méi 1968, sanaos dinten ieu lingkungan anu sepi, kalayan réstoran sareng kafe anu pikaresepeun anu ngajak anjeun linggih sareng istirahat.

Kilométer enol, di alun-alun Notre Dame

Nunjuk Zéro

Éta sanés pusat Perancis, tapi di Paris. ti titik ieu, ti Point Zéro anu aranjeunna nyebatna, anjeun tiasa ngitung jarak sadaya jalan di kota. Di daérah éta sering nyarios yén jalma anu nincak éta sigana bakal balik deui, sabab nasib anu saé bakal marengan aranjeunna salami cicing.

Kami henteu terang naha leres atanapi henteu, tapi tempatna pasti menawan.

Paris nyingkahan 13 distrik

Angka 13 éta (sareng masih aya ayeuna, ku seueur budaya) dianggap jumlah nasib sial. Salami Revolusi Perancis 1795, 12, sareng 48 subdivision didirikeun, tapi aranjeunna henteu hoyong ngadegkeun hiji deui kusabab sieun yén kota bakal murag tina rahmat. Hal anu jelas henteu kajantenan, sabab dinten ayeuna aya 20 kabupatén sareng langkung hirup ti kantos.

Tangga spiral Museum Louvre

Di Museum Louvre urang tiasa ningali sareng nganggo tangga spiral anu éndah. Tapi, naha anjeun terang yén aya sababaraha jinis sareng yén éta ngagaduhan fungsi anu sanés? Aranjeunna mangrupikeun elemen anu narik seueur perhatian, sahingga arsiték terkenal parantos nyéépkeun 10 taun nalungtikna. Ayeuna anjeunna parantos damel padamelan anu pikasieuneun, dimana anjeunna nyarioskeun carita na, pentingna aranjeunna, alesan kasuksesanna, sareng seueur deui. Kanggo langkung seueur inpormasi, kami nyarankeun anjeun pikeun maca tesis doktor arsiték Alberto Sanjurjo.

Misteri Katedral Notre Dame

Gargoyle

Éta katedral Gothic anu paling terkenal di dunya, sareng tugu anu paling sering dilongok di Paris. Anjeun tiasa mendakannana di Ile de la Cité, dimana éta kekemu anu ngévakuasi cai tina hateup, anu dipercaya yén aranjeunna hudang wengi anu Joan of Arc diduruk di patok.

Salam, seni

Henteu cekap kanggo nyarios Bonjour atanapi Bonsoir (sapertos kitu) kalayan nada sora anu normal, tapi latihan pisan sahingga kaluar sakumaha alam jéntré. Parisi Paris resep kana basana, janten upami anjeun nyambut aranjeunna ku paling-paling, kusabab kasampurnaan mutlak teu aya- salam anu sampurna, kuring mastikeun yén anjeun bakal langkung resep paguneman anjeun sareng aranjeunna.

Paris mangrupikeun kota anu musna sok pikaresepeun, utamina saatos maca panasaran ieu, saur anjeun henteu?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)