Panjara Count of Monte Cristo aya di Marseille

Panjara Montecristo

Meureun nalika anjeun ngumbara dina liburan anjeun resep angkat ka tempat sapertos éta panjara di Count of Monte Cristo, teu biasa, teu wani ... ka tempat-tempat anu anjeun resep terang berkat sadaya sajarahna. Nalika anjeun nganjang ka tempat anu gaduh sajarah anu hébat sareng anjeun aya di jero candi, istana atanapi kota-kota anu dibongkar, anjeun gaduh perasaan internal kumaha upami anjeun dina waktos éta penting pisan. Mangrupikeun cara balik deui ka tukang sareng terang riwayat tempatna.

Dinten ieu kuring hoyong ngobrol sareng anjeun ngeunaan langkung seueur ngeunaan panjara Count of Montecristo, tempat anu ngalangkungan rébuan jalma ngumbara kilométer sareng kilométer kalayan tujuan ukur pikeun terang éta sareng tiasa mendakan langkung seueur ngeunaan sajarah na. Salaku tambahan, éta mangrupikeun tempat anu aya dina lingkungan anu spektakuler anu moal ngantepkeun anjeun teu paduli ku naon waé.

Kastil Upami

Castle of If diwangun di hiji pulau pangleutikna di kepulauan Friuli anu tempatna di Marseille. Mangrupikeun benteng anu diwangun henteu kirang ti taun 1529 ku paréntah Fransisco I ti Perancis kalayan tujuan ngajaga kota tina panyerang anu mungkin pikeun nyegah musibah pendudukna.

Panjara Montecristo

The jail of Monte Cristo

Henteu lami saatos diwangun, éta lirén janten fungsi pikeun bénténg pikeun membela penduduk sareng mimiti fungsina salaku panjara, fungsi anu bakal teras-terasan salami 3 abad, sabab teras dugi ka 1870.  Seueur jalma kasohor dibui anu literatur sareng bioskop nempatkeun aranjeunna diantara kaunggulan ieu. Tapi sanés Marquis de Sade, anu dipenjara di panjara Marseille anu sanés, atanapi anu lalaki dina topéng beusi henteu mendakan tulangna di dieu, nyaéta sapertos literatur sareng bioskop nempatkeunana dina tembok ieu, aranjeunna henteu mendakan sésa-sésa fana na.

Alexander Dumas ogé ngaabadiankeun anjeunna sareng ngajantenkeun anjeunna langkung kasohor kusabab panjara karakter anu paling dikenal dina novel petualangan di dieu. "The Count of Monte Cristo."  Dina novel ieu, tokohna tiasa kabur ti Pulo tapi henteu kabur kantos kantos dilaporkeun.

Dina 1890 dibuka pikeun umum salaku tempat wisata sareng ayeuna, aya sakitar 90.000 jalma sataun anu ngarambat seueur kilométer dugi ka Marseille sareng tiasa jalan-jalan ngalangkungan koridor na anu pikaresepeun.

Anékdot pikaresepeun

Panjara Montecristo ti laut

Aya anekdot panasaran anu kajantenan di pulau alit sateuacan pondasi mimiti benteng mimiti diletakan. Kapal Portugis pikeun ngangkut badak (anu mangrupikeun kado ti Manuel I ti Portugal ka Paus Leo X) damel persinggahan di pulau alit ieu.

Francisco I sumping sacara pribadi sareng bagian ageung pangadilanna ngan ukur pikeun ngémutan sato, kumargi aranjeunna henteu kantos ningali spésimen ti saprak caket sareng di lemahna henteu biasa mendakan jinis sato ieu.

Upami anjeun tiasa, tong ragu-ragu didatangan luhur menara. Di tengah salah sahijina aya kamandang anu ngageleger sareng anu dipikacinta ku barudak. Pemberontak, penjahat sareng penjahat dibui di dieu pikeun sababaraha waktos, tapi éta ti abad ka tujuh belas nalika perang agama munggaran anu jumlahna ageung urang Protestan dialungkeun ka bui dimana seueur diantarana maot atanapi ditingalkeun maot. Panjara ditutup nalika akhir abad ka-XNUMX.

Kumaha cara nepi ka panjara Count of Montecristo

Dimimitian ti Marseille di palabuhan lami, anjeun tiasa néwak parahu wisata ka pulau ieu, sareng anjeun tiasa mendakannana di luar basisir. Éta angkat ti Quai de Belges (daratan urang Bélgia). Éta biasana angkatna unggal jam mimitian jam salapan énjing sareng réngsé tabuh lima soré, sanaos kapal pamungkas pamungkas jam XNUMX dugi ka tujuh soré. Di Nusantara anjeun tiasa mendakan sababaraha coves anu hébat pikeun mikaresep dinten anu saé di pantai.

Panjara Montecristo dikurilingan cai

Éta sanés perjalanan anu panjang kana tujuan. Pulo ieu anu pangleutikna sareng barudak resep ningali bénténg taringgul anu katingalina sapertos istana ageung di tempat anu alit sapertos kitu. Jenis kastil bakal aya di sisi anjeun upami anjeun ogé hoyong ngaraosan dinten anu saé di pantai.

Nalika anjeun aya anjeun tiasa nganjang ka panjara, musium sareng bagian sanés pulau. Upami anjeun lapar atanapi haus, aya palang alit di Pulo Jawa. Nalika anjeun sumping, émut yén penting pisan anjeun nyerat waktos salam supados anjeun henteu cicing di dinya tanpa tiasa balik deui. Menta jadwalna upami aya modifikasi naon waé.

Pandangan kota Marseille ti Pulo ogé spektakuler, janten ulah ragu nyandak kaméra anjeun terasrasakeun pintonan anu saé éta. Anjeun kedah ati-ati pisan, utamina upami anjeun angkat sareng murangkalih, khususna nalika ngurilingan pulau, kumargi aya tempat nyarang pikeun gull ageung sareng aranjeunna tiasa agresif pisan nalika mayungan sayang na. Manuk camar panginten yén anjeun panyerang atanapi anjeun hoyong ngarugikeun endogna atanapi ngora sareng aranjeunna tiasa nyerang agrésif.

Perjalanan anu saé di Marseille

Upami anjeun hoyong terang istana, benteng ieu sareng éta ogé panjara, tong ragu nyiapkeun perjalanan anjeun ka Marseille pikeun tiasa nyéépkeun liburan anu luar biasa. Kunjungan ka bénténg ngan ukur hiji dinten sareng éta bakal cekap ningali sadayana, tapi Anjeun tiasa didatangan Marseille sareng mendakan naon anu ditawarkeunana nalika liburan.

Upami anjeun henteu terang naon anu kedah dilakukeun di kota anu saé sapertos kitu, tong ragu-ragu lebet dina halaman wéb na sareng mendakan naon anu dipibanda pikeun anjeun. Anjeun bakal tiasa ningali sadaya gedong pentingna, lingkungan na anu saé, mendakan gastronomi na, pendak sareng jalma-jalma na, resep kana cuaca sareng sadaya kagiatan anu dipikagaduh pikeun wisatawan.

Jelas yén lamun anjeun mutuskeun angkat ka panjara Count of Monte Cristo, anjeun ogé tiasa nampi pakansi anu luar biasa di kota Marseille. Naha anjeun parantos terang iraha badé angkat?

 

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*