pantai Algarve

Pantai Benagil

nu pantai Algarve aranjeunna diantara nu pangalusna Portugal. Wewengkon di beulah kidul nagara ieu mangrupikeun salah sahiji anu paling turis di sakumna Semenanjung Ibéria pikeun alesan. Lamun ditambahkeun kana ieu wewengkon nawarkeun maneh leuwih ti tilu ratus jam cahaya panonpoe sataun tur jelas, cai tenang, anjeun gaduh sakabeh elemen pikeun ngarasakeun liburan ngimpi.

Tapi Algarve masih nawiskeun anjeun langkung seueur. Wewengkon pangkidulna nagara Portugis ogé ngagaduhan bentang pagunungan di tukangeun pantai na. Husus, anjeun boga Pagunungan Monchique sareng Caldeirao, Ngaliwatan anjeun tiasa ngadamel hiking trails geulis tur basajan. Sarta eta oge boga kota menawan jeung kota kawas Lagos, Portimao, Albufeira, Silves o Faro. Tapi, balik deui ka pantai Algarve, aranjeunna manjang kira-kira dua ratus kilométer ti basisir tenggara ka wétan ekstrim, deukeut. Vila Real de Santo Antonio. Kami bakal nunjukkeun anjeun sababaraha anu pangsaéna.

Pantai Benagil

Pantai Marinha

Da Marinha, salah sahiji pantai kawentar di Algarve

Cove leutik ieu dipikawanoh, luhureun sakabeh, pikeun guha gede pisan, populérna disebut Katedral. Cai anu tenang ngamungkinkeun anjeun ngahontal éta ku kanu atanapi parahu. Loba jalma ngalakukeun eta, nepi ka titik nu, sakapeung, parahu teu ngidinan Anjeun pikeun nempo pasir. Ieu emas, warna anu nyampur sareng batu anu ngurilingan éta.

Gigireunana, anjeun bakal mendakan pantai anu kasohor di dunya sanés. Urang ngobrol ngeunaan sandbank da Marina, dianggap ku nu Panungtun Michelin salah sahiji luhureun sapuluh di dunya. Ku kituna eta geus mucunghul dina loba brosur iklan di wewengkon. Éta ogé kasohor ku gawir anu ngurilingan éta sareng kualitas cai anu saé. Kami mamatahan anjeun nganjang ka éta nalika aya pasang surut. Ku kituna, anjeun bakal bisa niténan coves laut sabudeureun, disumputkeun antara gunung.

Di sisi anu sanés, saprak anjeun aya di daérah Algarve ieu, nganjang ka kota anu indah benagil. Kota fishing leutik ieu geus junun nahan sagala pesona tradisional na. Tapi luhureun sakabeh, meunang deukeut ka Lagos, sarua matak jeung pinuh ku monumen.

Di antarana, anjeun kudu nganjang ka Garéja of Our Lady of Light, Kuil abad ka-XNUMX anu éndah kalayan portal gaya Manueline anu megah. Garéja indung tina Porches sareng Estombar, ti jaman anu sami, ogé éndah pisan. Sareng, sareng aranjeunna, kami mamatahan anjeun ningali biara San José, Nuestra Señora del Carmen sareng San Fransisco, ogé puri of Porches na Ferragudo, dua benteng basisir anu dijadikeun pertahanan ngalawan serangan ti laut.

Pantai Arrifana

Arrifana

Pantai Arrifana

Lokasina di kotamadya Aljezur, panjangna kira-kira lima ratus méter sarta ditutup di tungtung kidul na ku spektakuler Pedra da Agulha, inlet batu di laut. Basisir nyepeng badge bandéra biru pikeun kualitas cai sarta keusik na.

Kitu ogé, bagian kalér na ieu kacida hargana ku pencinta diving. Sareng, sapertos anu sanés di Algarve, éta dikurilingan ku gawir anu spektakuler. Tapi, dina hal ieu, anjeun bakal reuwas ningali aranjeunna dijieun tina batu tulis, teu kapur.

Salaku urang ngawartoskeun anjeun dina kasus saméméhna, saprak anjeun di Arrifana, anjeun kudu didatangan Aljezur, kalawan lingkungan husus anu mangrupa bagian tina PTaman Alam Kulon Alentejo sareng Costa Vicentina. Tapi ogé kalawan monumen metot. Di antarana nangtung kaluar bénténg asal Arab jeung tutuwuhan polygonal nu ngadominasi eta ti luhur. Tapi ogé garéja Misericordia, diwangun dina abad ka-XNUMX dina gaya Renaissance, jeung Nuestra Señora del Alba, ti ahir abad ka-XNUMX.

Tapi, katuhu gigireun pantai, anjeun boga Benteng Arrifana, diwangun dina tanjung taringgul. Éta bagian tina susunan menara pangawas di basisir Algarve dina jaman Muslim. Tungtungna, anjeun tiasa ningali dina Aljezur sababaraha museum metot. Ku kituna, Sacred Art Manuel Fransisco Parral, Municipal, nu boga wewengkon dedicated ka warisan Andalusia, sarta Antonian. Tapi bakal leuwih panasaran teh Museum Laut jeung Tanah Carrapateira, kalawan nilai etnografi hébat.

Carvoeiro, salah sahiji pantai paling indah di Algarve

Carvoeiro

Carvoeiro, salah sahiji pantai paling spektakuler di Algarve

Di kota anu nami anu sami anjeun bakal mendakan pantai anu indah ieu kalayan pasir emas sareng cai transparan. Sajaba ti éta, éta boga kaunggulan ngabogaan sakabéh fasilitas komo bar jeung réstoran katuhu gigireun eta. Sareng, upami anjeun didatangan ku kapal, ti laut anjeun bakal ningali gambar anu pikaresepeun sareng pantai di bagian tengah dikurilingan ku dua gawir sareng penduduk di latar tukang.

Dina salah sahijina nyaéta anu disebut Algar garing, susunan keusik jeung keusik capricious nu boga penampilan aslina. Sareng, dina anu sanés, anjeun gaduh Gunung Carvoeiro, dimana imah paling méwah di wewengkon nu lokasina jeung nu nawarkeun maneh pintonan éndah pantai lianna di Algarve.

Di sisi séjén, deukeut sandbank ieu anjeun boga pantai carvalho, leuwih terjal, tapi sarua geulis, kalawan keusik bodas sarta cai jernih kristal. Nanging, émut yén henteu gampang pikeun ngaksés éta, sabab anjeun kedah ngalakukeun éta ngalangkungan gawir anu ngurilingan éta.

Ogé, saprak anjeun di Carvoeiro, kami nyarankeun yén anjeun nganjang ka éndah Mercusuar Alfanzina, diwangun dina awal abad ka-XNUMX. Jeung, luhureun sakabeh, nu leumpang ngaliwatan jalan kota, pinuh ku pesona desa fishing leutik.

Basisir Falesia

Basisir Falesia

Pantai Falesia

Wewengkon keusik anu sanés di Algarve nyaéta pantai ieu di kota penting Albufeira. Peculiarity na, nu ngajadikeun eta unik, nyaéta warna sababaraha bagian tina sandbank na. Éta ti a nada beureum alatan gawir unik nu ngurilingan eta. Ku sabab kitu, éta dianggap salah sahiji pantai paling spektakuler di Algarve. Tapi cai kristal sarta extension hébat na, leuwih ti lima kilométer, ogé nyumbang kana ieu.

Salaku tambahan, éta nawiskeun anjeun sagala jinis infrastruktur. Éta ngagaduhan parkir mobil, tempat tidur gantung sareng nyéwa kanu sareng alat nyalametkeun dina usum panas. Saolah-olah kabeh ieu teu cukup, cai na pernah digolongkeun handap suhu opat belas derajat, sanajan maranéhna bisa ngahontal nepi ka dua puluh dua.

Di sisi anu sanés, kami mamatahan anjeun nganjang ka kota Albufeira anu éndah. Dina ieu anjeun tiasa ningali istana tina témbok, hiji bénténg Muslim abad ka-XNUMX anu dina ruruntuhan, jeung Albufeira, diwangun dina XIII pikeun membela basisir. Tapi ogé sasak abad pertengahan tina ngaran anu sarua jeung Garéja tina Lady of Hope, a kuil Renaissance kalawan unsur Manueline ti abad ka-XNUMX. Sajaba ti éta, di jero anjeun tiasa ningali sababaraha ukiran barok, diantara nu salah sahiji Archangel Saint Michael nangtung kaluar. Anjeun ogé kedah nganjang ka Casa de la Misericordia, padepokan Nuestra Señora de la Guía sareng munara Medronheira.

Pantai Ponta da Piedade, panginten paling spektakuler ti pantai Algarve

Ponta da Piedade

Pantai Ponta da Piedade, kalayan formasi batu anu unik

Wewengkon keusik ieu mangrupikeun salah sahiji tempat alam anu paling pikaresepeun di sakumna Algarve kusabab gawir batu kapur anu pikaresepeun. Sajaba ti éta, ieu make up inohong anu bakal ngingetkeun Anjeun tina Pantai Cathedrals, di Lugo. Ponta da Piedade ogé aya di Lagos sareng tiasa diaksés ngalangkungan jalur hiking atanapi ku laut. Ngeunaan baheula, aranjeunna mimitian ti mercusuar anu masihan namina ka pantai, diwangun dina awal abad ka-XNUMX dina sésa-sésa padepokan kuno Nuestra Señora de la Piedad.

Sakumaha anu parantos kami nyarioskeun ka anjeun, Ponta da Piedade lokasina di kotamadya Lagos, anu kami parantos nyarioskeun ka anjeun. Tapi, ayeuna, urang ogé rék nyarankeun yén anjeun datang ka ningali spektakuler Istana Gubernur jeung ruruntuhan kota Celtic tina Lacóbriga. Sadaya ieu tanpa hilap wangunan Gudang Resimen, ti abad ka-XNUMX, sareng Balai Kota kuno, gedong gaya Pombaline anu éndah.

Basisir Beliche

Tanjung Saint Vincent

Cabo de San Vicente ti pantai Beliche

Ieu pantai geulis pasir bodas tur cai biru pirus lokasina di paroki of Sagres, di jero kotamadya Vila do Obispo, deukeut pisan spektakuler tanjung st Vincent. Mun anjeun anu kipas tina surfing, kami nyarankeun eta, sabab sakabeh pencinta olahraga ieu nyarita keajaiban ngeunaan eta pikeun gelombang langsung na, sanajan leutik.

Di sisi anu sanés, sakumaha anu kami naroskeun ka anjeun di pantai sanés, cokot kasempetan pikeun nganjang ka kota-kota caket dieu. Utamana Vila do Obispo, hiji kota leutik ngan lima rébu pangeusi, tapi pinuh ku pesona. Dina hiji ieu, anjeun kudu ningali adi indung garéja Raposeira, kalawan tembok bodas sarta gaya Manueline na.

Anjeun oge kedah nganjang ka Benteng Burgau sareng Boca del Río, duanana ti abad ka-XNUMX. Sajaba ti éta, gigireun kiwari dimungkinkeun aya sababaraha ruruntuhan metot ti jaman Lusitanian-Romawi. Malah leuwih kolot teh Aspradantes Menhir. Sareng, tungtungna, kami nyarankeun yén anjeun ngadeukeutan éta Garéja of Our Lady of the Conception, candi éndah sejen ti abad ka-XNUMX, jeung padepokan Nuestra Señora de Guadalupe, diwangun dina abad ka-XNUMX.

Kasimpulanana, kami parantos nyarioskeun ka anjeun ngeunaan anu, dina pendapat kami, mangrupikeun anu pangsaéna pantai Algarve. Nanging, urang tiasa nyebatkeun seueur anu sanés. Contona, éta tina Albandeira, ogé di Lagos; éta tina tilu sadulur, kalawan bentang taringgul spektakuler na; ti Filgueira, nu diaksés ku jalur spektakuler atawa tina Pulo Tavira, kalawan pasir bodas na. Naha anjeun teu nyangka yén ieu pantai tina Portugal pantes datangna anjeun?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*