Pantai Bolonia

pantai bolonia

La Pantai Bolonia mangrupikeun salah sahiji anu pang populerna di Cádiz, tina sadaya Andalusia bahkan dianggap salah sahiji pantai anu pangsaéna di Spanyol, janten urang nyanghareupan daérah keusik anu parantos janten tempat wisata pikeun anu ngumbara ka Tarifa. Mangrupikeun pantai parawan, dijaga sareng dirawat kalayan hadé, kumargi tempatna di enclave anu ngagaduhan tempat anu dipikaresep pisan.

Kami moal ngan ukur angkat ka pantai Bologna dina milarian panonpoé sareng panas, tapi urang bakal ngagaduhan rohangan anu lengkep pikeun dijalankeun. Di jerona aya kota kuno Romawi anu dilestarikan kalayan saé pisan, sababaraha gundukan anu saé sareng kamungkinan ombak atanapi sababaraha olahraga cai anu kasohor di daérah ieu.

Kumaha carana nepi ka pantai Bolonia

Upami urang parantos sumping di Cádiz, bakal gampang pikeun urang ngahontal pantai ieu, anu jarakna sajam langkung. Urang bakal angkat ka A-48 sareng engké ka N-340 ti Cádiz. Urang bakal lebet arah Vejer de la Frontera sareng nalika ngalangkungan ieu kami bakal angkat ka Zahara de los Atunes. Pantai Bolonia aya sababaraha kilométer ti kota ieu, tapi di daérah ieu jalanna henteu saé pisan. Éta sempit sareng ngagulung sareng anjeun kedah ati-ati. Pokokna, nalika dugi ka pantai aya tempat parkir. Jelas, éta ampir sok hadé pikeun gugah mimiti atanapi angkat dina usum handap supados henteu pendak sareng seueur pengunjung.

Kota Baelo Claudia

Claudia Baelo

Este situs arkéologis mangrupikeun papanggihan taun 1917, ti saprak dikubur, maka kaayaan pelestarian anu hébat. Padumukan Romawi ieu didamel di Fénisia anu sanés sareng masihan kami ideu penting pisan perdagangan laut anu aya di daérah ieu abad ka tukang. Di pantai ieu urang henteu ngan ukur bakal berjemur, tapi urang bakal ngumbara deui dina waktosna. Populasi leutik ieu henteu ngan ukur dagang sareng Afrika sareng Méditerania, tapi mangrupikeun kakuatan anu nyababkeun penjualan tuna, mangrupikeun kagiatan anu parantos mangabad-abad, kumargi penemuan ieu, rumus Garum dipikaterang, saos anu tuna diasakan pikeun dipasarkan sapanjang Kakaisaran Romawi. Ayeuna, henteu ngan ukur reruntuhan ieu tiasa didatangan, tapi kami ogé mendakan pusat interpretasi dimana kami bakal diajar seueur hal deui sareng ngabéréskeun keraguan anu bakal timbul.

Gundukan di Bologna

Bukit Bolnia

Di beulah kulon pantai urang mendakan bukit pasir Bolonia anu hébat, anu parantos janten bagian tina gambar khas di daérah keusik ieu. Kagungan a nilai ékologis anu hébat sareng mangrupikeun sistem gundukan anu terus ngalih ka daratan. Perlu diinget yén di daérah ieu aya seueur angin ti wétan anu niup, anu ngajantenkeun bukit pasir teraskeun nguburkeun tangkal pinus di sakurilingna. Éta jangkungna sakitar tilu puluh méter sareng salah sahiji kagiatan anu paling pikaresepeun anu ampir sadaya jelema lakukeun nyaéta naék ka luhur na pikeun ngagulung ka handap atanapi sakumaha anu dipikahoyong. Mangrupikeun pangalaman anu bakal ngajantenkeun urang janten murangkalih.

Naon anu kudu dilakukeun di pantai Bolonia

Bologna

Pantai ieu tempat alami kaéndahan hébat anu nawiskeun kami seueur kamungkinan. Salah sahijina nyaéta nganjang ka daerah Ancón sareng kolam renang alami. Cai laut tetep diantara batu nalika pasang surut, ngawangun kolam renang alam anu diapresiasi ieu. Ieu mangrupikeun daérah anu langkung kapencil anu tiasa dijangkau ku leumpang. Éta mangrupikeun daérah anu nudism latihan sareng teu langkung seueur jalmi, pikeun anu milari sakedik katenangan. Salaku tambahan, anjeun tiasa ngaraosan urut ombak anu lebet ka daérah ieu sareng leutak anu dibentuk ku lantai batu tulis anu seueur dianggo panyawat dina kulit dina cara terapi. Spa lengkep di daérah alam.

Kami moal gagal nyebatkeun rute anu tiasa dilakukeun ti Bologna ka mercusuar Camarinal. Éta mangrupikeun salah sahiji anu paling éndah sareng lumangsung di Taman Alam Selat, daérah anu dijagaan. Urang kedah waspada, sabab di jalan urang tiasa ningali sababaraha manuk sareng ogé sababaraha cetacean di laut upami urang untung. Anjeun ngalangkungan pantai Cañuelo sareng anjeun dugi ka Camarinal Mercusuar sareng Cabo de Gracia, dimana anjeun ogé tiasa mendakan bunker lami tina Perang Dunya Kadua.

Tip pikeun mikaresep Bologna

Pantai ieu leres-leres turis, janten upami urang hoyong ningali sadayana kalayan tenang, disarankeun henteu angkat dina tengah usum panas. Salaku tambahan, nalika usum panas panonpoé di jam tengah tiasa janten kaleuleuwihi komo pikeun nyababkeun masalah nalika urang nepi ka bukit-bukit pasir. Aya sababaraha bar sareng toko di pantai ieu, janten siap pikeun harga tinggi. Éta salawasna disarankeun pikeun nyandak hiji hal sareng urang, tapi ati-ati pisan ngeunaan ngantepkeun sabab éta mangrupikeun daérah alam anu dijagi.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*