Basisir Cabo de Gata

Basisir Cabo de Gata

Cabo de Gata mangrupakeun kota basisir anu aya di Almería, anu kagolong kana Taman Pengetahuan Alam anu terkenal di Cabo de Gata-Níjar. Kota ieu mangrupikeun tempat anu paling turis pikeun daérah keusik anu hadé sareng coves-na. Umum pisan nalika usum panas, ti bulan Juni dugi ka Séptémber, urang ningali ratusan jalma ngalakukeun wisata di daérah ieu. Tapi tong hariwang, sabab Cabo de Gata ngagaduhan seueur pantai sareng teluk pikeun menikmati cuaca anu saé.

jarami seueur pantai di daérah basisir ieu sanaos sababaraha menonjol langkung ti batur. Bentang gurun rada ciri, janten salah sahiji hal anu dipikaresep ku jalma anu datang ka bagian Andalusia ieu nyaéta ngadatangan pantai anu béda unggal dinten. Kusabab kitu urang bade nganjang ka sababaraha tempat anu pikaresepeun ieu.

Pantai Genuceses

Pantai Genovese

Ieu mangrupikeun salah sahiji pantai anu paling indah, anu éta ogé nyicingan teluk sakabeh. Pantai ieu mangrupakeun rohangan alam parawan anu ngagambarkeun persis naon anu urang hoyong mendakan nalika urang angkat ka Cabo de Gata. Ieu mangrupikeun salah sahiji pantai kalayan keusik emas anu hadé anu nalukkeun pikeun bentang alam na sareng katenangan na. Éta ogé pantai anu biasana disarankeun ka kulawarga kusabab cai na henteu katutup teuing ku sabab éta henteu bahaya pikeun leuleutik. Tangtosna, sapertos di salah sahiji pantai ieu kedah ati-ati sareng hawa, anu tiasa nyababkeun mabok dina cai.

El Morrón de los Genuceses perenahna di beulah kidul pantai, bukit anu gaduh pemandangan pantai ti jangkung. Mangrupikeun pantai anu teu aya palang pantai, kusabab kondisitasna salaku pantai parawan, janten upami urang hoyong anu urang kedah nyandak nyalira sareng tangtosna nyandak sadayana anu urang bawa. Salila usum panas éta kedah diperhatoskeun yén aranjeunna kéngingkeun aksés kana sababaraha mobil sareng sésana kedah sumping nganggo angkutan umum atanapi jalan-jalan. Éta caket ka tengah San José, janten tiasa gampang dituju ku jalan kaki. Anjeun ogé kedah tumut kana yén éta mangrupikeun pantai dimana aya sababaraha jalmi anu nudisme sanaos sanés sacara resmi pantai sapertos kieu.

Pantai Monsul

monsul

Kami nyanghareup ka pantai anu kawéntar di sadayana Cabo de Gata sareng éta pasti bakal dalit pikeun anjeun sabab éta dipidangkeun dina pilem Indiana Jones: The Last Crusade Éta pantai ngan ukur 400 méter tapi parantos janten salah sahiji anu pang simbulna. Ieu dikurilingan ku batu-batu asalna vulkanik sareng di tukang na anjeunna mendakan bukit pasir keusik anu hadé. Éta batu anu janten ciri khas pantai nyaéta létah lava anu dugi ka laut. Mangtaun-taun sareng pangaruh cai sareng angin, aranjeunna ngikis dugi ka nimbulkeun formasi ieu anu urang tingali ayeuna. Batu ageung ieu anu janten ciri khas pantai dikenal salaku Peineta de Monsul. Pikeun nepi ka pantai anjeun kedah nuturkeun jalan kokotor pikeun sababaraha kilométer sareng anjeun dugi ka tempat parkir anu sakitar 200 méter ti pantai. Dina usum panas aksés ogé diwatesan sareng parkir mayar.

Pantai Paéh

Pantai Paéh

Pantai ieu menonjol pikeun sababaraha hal sareng salah sahijina nyaéta cai anu bening sareng biru. Tapi ogé kusabab éta a pantai lengkep lempeng anu diwangun tina keusik anu henteu saé sapertos di daérah keusik anu sanés. Éta mangrupikeun pantai anu cukup ageung, tapi kedah disebatkeun yén éta henteu disarankeun pikeun murangkalih, kumargi cai na gancang nutupan sabab ngagaduhan katurunan anu langkung jero tibatan di daerah berpasir anu sanés di daérah éta. Salaku tambahan, nalika usum angin biasana urang pikeun mendakan gelombang, janten kamar mandi henteu saé cocog. Pikeun ieu urang kedah nambihan yén aksésna henteu cocog pikeun sadayana, sabab ti tempat parkir mobil aya sababaraha jalur, sababaraha jalan henteu rata dugi ka pantai. Tapi justru kusabab usum panas ieu henteu ramé sapertos batur.

Pantai Agua Amarga

Pantai Aguas Amargas

Pikeun waktos-waktos nalika urang henteu resep leumpang milari alam anu teu murni, urang gaduh pantai perkotaan sapertos kieu. Dina hal ieu urang mendakan a pantai keusik emas anu hadé anu ngagaduhan sagala jasa, tina aksés pikeun jalma anu ngirangan mobilitas ka pantai bar sareng kamar mandi. Janten éta kauntungan hébat na, sanaos pastina mangrupikeun salah sahiji anu pang rame dina usum luhur. Di hiji sisi pantai aya gawir dimana aya guha anu disangka dicicingan. Upami urang wani, urang tiasa ngalangkungan jalur kayak ngalangkungan daérah ieu sareng ngahontal cove caket dieu.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*