Pantai pangalusna di Granada

nu Pantai Granada aranjeunna mangrupikeun conto tina orografi anu khas di propinsi Spanyol ieu. Dina sababaraha kilométer pisan, bumi Granada ngalangkung ti jangkung gunung Mulhacen, di Sierra Nevada (didieu urang tinggalkeun anjeun tulisan ngeunaan gunung ieu), ka basisir Méditerania. Kusabab kitu, di sababaraha tempat garis pantai masih lungkawing.

Nanging, ieu sanés halangan pikeun pantai Granada (dipikaterang ku Basisir tropis) ngagaduhan daérah keusik anu hadé di mana anjeun tiasa ngaraosan sun berjemur atanapi mandi. Dina total, dalapan belas kota ngawangun garis pantai propinsi ieu, sababaraha diantarana ngagaduhan tempat wisata anu ageung. Ieu kasus, contona, tina Motril, Salobrena o Almunecar. Tapi, tanpa ado salajengna, kami bakal nunjukkeun sababaraha pantai anu pangsaéna di Granada.

Ti Almuñécar ka Albuñol

Costa Tropical nempatan wilayah anu cukup leutik di basisir Méditerania. Éta bieu dalapan ratus kilométer pasagi sareng ibukota teu resmi na anu parantos disebatkeun Motril. Nanging, éta ngagaduhan pantai anu éndah sareng nyaman. Kami badé nyarioskeun anjeun ngeunaan sababaraha hal.

Pantai San Cristóbal

Pantai San Cristóbal

Pantai San Cristóbal

Disebut ogé de Cina, mangrupikeun pantai perkotaan utami Almunecar. Éta ngan langkung ti hiji kilométer panjangna sareng sakitar lima puluh méter lébarna. Komposisina utamina kalebet keusik anu poék sareng cai na tenang.

Anjeun ogé bakal resep terang saha anu ngagaduhan penghargaan bendera biru sareng Q pikeun kualitas, Anu cocog pikeun jalma-jalma cacad sareng ngagaduhan parkir pikeun kendaraan. Éta ogé ngagaduhan alat-alatna. Aya jasa panjagaan, pancuran, nyewa tempat tidur gantung, jasa beberesih komo kantor wisata, bar sareng réstoran di caketna.

Bisi waé, éta sanés hiji-hijina pantai anu anjeun tiasa resep di Almuñécar. Éta ogé geulis pisan Cantarriján, dikumpulkeun sareng ku tradisi nudist panjang; éta tina Velilla, sampurna pikeun anjeun latihan ngalelep, atanapi anu Gerbang Laut, ogé kota.

Di sisi anu sanésna, kumargi anjeun aya di Almuñécar, kami nyarankeun anjeun pikeun nganjang ka kota Granada anu saé ieu. Tempat sapertos puri San Miguel, benteng asal muslim anu ngadominasi kota ti luhur. Tapi anjeun ogé tiasa nganjang sésa saluran cai sareng mandi Romawi atanapi anu éndah Karaton Najarra, diwangun dina abad salapan belas nuturkeun kanon tina gaya neo-Arab.

Tungtungna, anjeun tiasa ningali anu pikaresepeun Museum Arkeologi Gua Tujuh Istana, kebon botani hawthorn jeung Palang Suci, dimana anjeun ngagaduhan sudut pandang anu nawiskeun pandangan spektakuler di pantai Granada.

La Charca Beach

La Guardia pantai

Pantai Pangawal

Ogé kawanoh salaku ti Salomar, mangrupikeun pantai perkotaan utami Salobrena. Panjangna sakitar dalapan belas ratus méter sareng rubakna rata-rata sakitar genep puluh opat méter. Dikurilingan ku Promenade anu saé, éta mangrupikeun pantai anu sampurna pikeun kulawarga.

Salaku tambahan, pantai ieu ngagaduhan sadaya alat anu diperyogikeun pikeun tetep tetep di dinya pikaresepeun. Éta ngagaduhan jasa nyalametkeun, jamban sareng pancuran, tempat tidur gantung bahkan nyéwa kapal pedal.

Kitu ogé, dina salah sahiji anu pangpunjulna nyaéta Batu Salobreña, rohangan alam dijaga ku nilai ékologis anu luhur. Tanduran na mangrupikeun batuan laut anu biasana calcareous di pantai Granada sareng anjeun tiasa nganjang sapanjang taun.

Ieu sanés hiji-hijina pantai anu disarankeun di kotamadya. Éta tina pangawalna, Ngan di sisi séjén batu; éta tina Walungan Point, perenahna di daérah rawa jeung Gélang Cambrón sareng Caletón.

Di sisi anu sanésna, kumargi anjeun aya di Salobreña, luangkeun kasempetan pikeun nganjang ka kota anu saé ieu. Entong lirén naék kana spektakuler bénténg anu nguasaanana sareng gaya muslim. Kitu ogé, di lingkungan sapertos El Brocal sareng Albaicín anjeun bakal mendakan jalan sempit sareng bumi bodas pinuh ku kembang.

Tungtungna, didatangan teh Garéja Lady urang Rosario, diwangun dina abad ka-XNUMX nuturkeun kanon gaya Mudejar. Menara na menonjol, ditutupan ku batu bata tanggah, sareng panto gigirna, dihias ku ubin. Bisi wae, didieu urang tinggalkeun anjeun tulisan anu lengkep didaptarkeun ka Salobreña.

Calahonda, salah sahiji pantai anu pangsaéna di Granada

Pantai Calahonda

Pantai Calahonda

Kami ayeuna giliran ka kotamadya Motril pikeun nyaritakeun ngeunaan daérah keusik anu muncul dina sadaya pituduh ka pantai anu pangsaéna di Granada. Éta ngeunaan spektakuler CalahondaÉta ogé pakotaan, sanaos bentukna pikasieuneun, sabab nyiptakeun "S" di basisir.

Éta panjangna ampir XNUMX méter sareng lébar rata-rata lima puluh. Cai na tenang, sanaos kabuka sareng cocog pikeun boh angin atanapi langlayangan. Sedengkeun pikeun daérah keusik, éta ngandung kerikil. Éta ogé ngagaduhan sadaya jasa anu anjeun peryogikeun: nyalametkeun, jamban sareng pancuran, tempat parkir, tempat tidur gantung sareng payung. Di sakurilingna, anjeun ogé ngagaduhan seueur bar sareng réstoran ogé akomodasi sareng a kémping.

Pantai ieu saé pisan sareng saé pisan dilengkepan anu ngagaduhan khasna bendera biru sareng Q pikeun kualitas. Katuhu dina salah sahiji tungtung na sareng napel na Pantai Granada, rada leutik, tapi sami rongkahna.

Aranjeunna sanés hiji-hijina daérah keusik anu kawéntar di kotamadya Motril. Kami ogé mamatahan anjeun angkat ka pantai La Joya, langkung alit sareng langkung ngabagéakeun pikeun aya di tungtung gawir. Nanging, kaayaanana ieu tiasa ngaregepkeun anjeun, kusabab pikeun ngaksésna anjeun kedah turun sakitar dua ratus léngkah. Terus unggah aranjeunna angkat.

Langkung ageung tibatan anu sateuacanna nyaéta pantai-pantai di Kulon, perenahna di El Varadero, dimana ogé aya palabuan Motril, sareng di carchuna, dina suku tina Cape Sacratif, dimana anjeun tiasa ningali mercusuar diwangun dina 1863.

Tapi anjeun gaduh seueur hal-hal sanés anu tiasa ditingali di Motril. Hal kahiji anu bakal narik perhatian anjeun di kota Granada anu saé ieu nyaéta seueur pabrik gula anu aya di jaman baheula. Contohna nyaéta anu ti Nuestra Señora del Pilar sareng Nuestra Señora de las Angustias, ogé katelah si Fabriquilla.

Anjeun ogé kedah tingali sésa-sésa Lilin, saluran cai lawas ti abad ka-XNUMX. Sedengkeun pikeun gedong agama, aranjeunna nyorot Garéja ageung tina Penjelmaan, diwangun dina gaya Gothic-Mudejar, sareng Tempat suci urang Lady of the Head, perenahna di Cerro de la Virgen sareng tempat anu ngagaduhan gambar santo pelindung Motril.

Pikeun bagian na, ngeunaan arsitektur sipil di kota Granada, kami nyarankeun anjeun pikeun nganjang ka imah tina Countess of Torre-Isabel, kalayan gaya neoklasikna, sareng Imah Bates, anu ngagaduhan dua kebon, nyaéta Generalife sareng Usum Usum. Sareng kitu, Teater Calderón de la Barca, sareng bentuk cangkangna; anu sepuh Rumah Sakit Santa Ana, napel na garéja Divina Pastora sareng gedong éta bale kota, diwangun dina abad ka-XNUMX.

Pantai Torrenueva

Pantai Torrenueva

Torrenueva, salah sahiji pantai anu pangsaéna di Granada

Lokasina di kota homonim tina Basisir Torrenueva, mangrupikeun salah sahiji pantai anu pangsaéna di Granada. Caiana lega kalayan langkung ti hiji kilométer satengah sareng diwangun tina keusik sareng kerikil. Cai na tenang sareng bersih.

Sadaya ieu ngajantenkeun pantai kota ieu salah sahiji anu paling cocog pikeun anjeun angkat sareng kulawarga. Kusabab, salaku tambahan, éta nawiskeun anjeun sadayana jasa. Aya nyalametkeun, jamban sareng pancuran, tempat berjemur sareng nyéwa payung, aksés pikeun jalma-jalma cacad komo daérah héjo sareng lapangan maén bal sareng voli pantai.

Saolah-olah sadayana ieu henteu cekap, di sakuriling anjeun gaduh seueur bar sareng bar pantai dimana anjeun tiasa tuang. Teras we nyarankeun ka anjeun pikeun nganjang ka kota anu saé ieu, dipiguraan ku batu tina Jolúcar. Éta menonjol di jerona menara pangawas, diwangun dina abad ka-XNUMX pikeun ngajaga basisir tina serangan ku bajak laut. Tangkal abad ka-XNUMX anu nginget jaman baheula tatanén di daérah éta ogé pantes didatangan anjeun.

Tungtungna, urang mamatahan anjeun pikeun ngadeukeutan éta Alun-alun Antonio Cortés, dimana anjeun bakal ningali parahu mancing salaku tugu pikeun ngahargaan pamayang kota. Sareng ogé anu anjeun didatangan teh garéja Our Lady of Carmen, anu umurna langkung ti saratus taun.

Pantai Rijana

La Rijana pantai

Pantai Rijana

Akhirna, kami bakal nyaritakeun ngeunaan pantai ieu anu aya di kota Gualchos-Castell de Ferro. Ampir parawan pikeun henteu pernah ngalaman padamelan seueur, sampurna pikeun anjeun nyéépkeun dinten anu sepi sareng latihan terjun, sabab kahirupan laut na beunghar.

Sareng engké, upami lapar anjeun dihudangkeun, anjeun tiasa ngaraosan sababaraha ngeunah asakan Granada. Salaku conto, remah-remah didamel sareng tipung gandum, kaldero atanapi lauk seger ti basisir. Tapi, upami anjeun hoyong anu langkung kuat, anjeun ngagaduhan pot San Antón, rebus kacang, kacang lega garing, sangu sareng sosis getih. Tungtungna, salaku dessert, anjeun gaduh susu kriting atawa jajan karajaan.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun sababaraha hal éta pantai pangalusna di Granada. Di jerona anjeun bakal ngaraosan dinten anu megah sareng teu hilap di Costa Tropical. Tapi aya pantai anu sami anu disarankeun. Salaku conto, anjeun tiasa terang jalma La Herradura sareng Los Berengueles di Almuñécar atanapi éta tina Rusia di Albuñol, anu mangrupakeun cove leutik anu masih murni anu anjeun ngan ukur tiasa nganggo jalan kaki atanapi ku laut. Panasaran, éta nampi nami éta kusabab anu hijrah ti tilas Uni Soviét netep di dinya di 1921. Bisi kumaha, teu aya pantai ieu anu bakal nguciwakeun anjeun.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*