Basisir pangpanjangna di Éropa

Panutup pangpanjangna di dunya sareng Éropa

Upami anjeun resep ka pantai, henteu kedah anjeun nyebrang "laangan" kanggo tiasa ngararasakeun pantai anu pangsaéna di dunya, kumargi di Éropa kami gaduh pantai anu indah anu ogé panjang pisan.

Upami salian ti pantai anjeun resep ningali yén éta moal aya tungtungna, maka anjeun moal tiasa sono pantai pangpanjangna di Éropa sabab meureun lamun anjeun terang naon ayana sareng dimana ayana ... anjeun bakal ngamimitian nyiapkeun perjalanan ka tempat-tempat ieu.

Antara dua nagara: Perancis sareng Portugal

Aya dua nagara anu bersaing pikeun ngahargaan gaduh pantai pangpanjangna di Éropa: Perancis sareng Portugal. Kami moal asup kana polemik sareng kami bakal ngawatesan diri pikeun nampilkeun dua calon éta, duanana pantai ageung sareng anu disarankeun pisan: Costa da Caparica, caket Lisbon, bakal janten anu kahiji sareng anu kadua Las Landes, di Perancis Aquitaine.

Kosta Caparica

Basisir Costa Caparica

Costa da Caparica mangrupikeun daérah keusik anu lega sareng éndah langkung ti 230 kilométer panjangna di kiduleun muara Walungan Tagus (atanapi Tejo salaku urang Portugis nyebatna). Mangrupikeun tempat anu kawéntar dimana warga masarakat ngariung dina usum panas pikeun berjemur sareng dimana adatna ngayakeun festival musik anu kawéntar. Leres, seueur jalma angkat ka pantai ieu tapi berkat ukuranana teu mungkin ningali éta bahkan satengahna pinuh.

Di tungtung kidul Costa da Caparica aya situs Lagoa de Albufeira, tempat suci alam dina bentuk laguna tempat hirup seueur spésiés tutuwuhan sareng sato. Éta éndah pisan! Salian ngararasakeun pantai anu spektakuler, anjeun ogé tiasa ngémutan alam dina sagala kaindahanana. Tanpa ragu, éta mangrupikeun tempat anu idéal pikeun nyéépkeun liburan anu hadé, sareng urang ogé ngagaduhan tempat anu caket pisan sareng Spanyol! Henteu perlu nyandak pesawat sareng ngapung jam sareng jam ... Portugal mangrupikeun tatangga anu paling caket sareng ieu mangrupikeun alesan anu sampurna pikeun nganjang ka dinya.

The Landes

Pantai Landes

Kami luncat geografis sareng urang angkat ka basisir Atlantik Perancis anu angkat ti wates Spanyol ka kalér sareng dugi ka 100 kilométer. Éta basisir keusik tina Landes sareng diwangun ku séri basisir caket kaganggu ku désa perikanan alit sareng daérah taringgul. Di dieu aya bedana sareng kontropérsi sareng Costa da Caparica, anu mangrupikeun pantai kontinyu sareng sanés sanés pantai anu numbu.

Garis pantai ieu disebut Côte d'Argent (Pérak Basisir) Éta cocog pikeun anu milari tempat anu santai tanpa ramé atanapi hoyong resep alam, tapi ogé pikeun anu resep olahraga cai sapertos berselancar, luncur angin atanapi layang-layang. Daérah (atanapi pantai) anu anjeun moal tiasa bérés atanapi jalan sacara lengkep.

Basisir pangpanjangna di dunya

Tiasa waé saatos mendakan dua pantai anu saé ieu sareng mendakan yén éta anu pangpanjangna di Éropa, ayeuna anjeun hoyong ngaléngkah deui sareng mendakan anu janten pantai pangpanjangna di dunya. A) Leres, Nalika anjeun pendak sareng aranjeunna, anjeun panginten langkung resep pikeun ngatur perjalanan anu sanés pikeun nganjang ka aranjeunna sareng jatuh cinta ka langkung pantai salian ti anu pangpanjangna di Éropa.

Praia do Cassino, Rio Grande di Brazil

Pantai Cassino

Kalayan henteu kirang anu panjangna 254 kilométer, pantai ieu aya dina Guinness Book of Records salaku pantai pangpanjangna di dunya. Éta dugi ti kota Río Grande ka Chuy di wates sareng Uruguay. Mangrupikeun pantai luar biasa anu ngalangkungan sababaraha kota sareng mangrupikeun kaajaiban pikeun wisatawan anu sok hoyong animasi pikeun terang pantai anu pangpanjangna di dunya. Sareng teuleum!

Pantai Cox Bazar di Bangladés

Pantai Cox Bazar di Bangladés
Upami anjeun ngarencanakeun badé ka Bangladesh dina pakansi anjeun moal sono ka pantai anu sanés dianggap salah sahiji anu pangpanjangna sadunya kalayan henteu kirang ti 240 kilométer keusik anu teu kaganggu. Tempatna di belah kiduleun Chittagong sareng ngagaduhan candi Budha di jalur na.

Salapan puluh Mil di Selandia Anyar

Salapan puluh Mil Pantai

Upami anjeun badé angkat ka Selandia Anyar anjeun moal sono ka pantai anu namina masihan anjeun pitunjuk sabaraha lami na. Disebut Salapan puluh Mil sabab ieu panjangna ngalir ngaliwatan basisir na, anu bakal sarua jeung teu kurang ti 140 kilométer pantai, tapi ngan 82 kilométer teu kaganggu. Éta ngagaduhan keusik anu hadé sareng pasanggiri mancing ogé diayakeun. Salaku tambahan, sareng upami éta henteu cekap, anjeun tiasa ningali lumba-lumba, paus sareng sasatoan sanésna diantara cai na anu saé.

Pulo Fraser, Queens, Australia

Pantai Kapuloan Fraser  Ieu mangrupikeun pulau keusik panggedéna di dunya janten diharepkeun yén ngagaduhan pantai panjang. Ukuranna henteu kirang ti 1630 km2 sareng ngagaduhan pantai 120 kilométer. Mangrupikeun pulau anu parantos tumuh seueur dina tingkat wisata berkat cai na anu jelas sareng gastronomi tempat éta.


Playa del Novillero, Nayarit, Méksiko

Pantai Méksiko

Pantai ieu pisan turis kusabab na 82 kilométer pantai. Cai mibanda cai haneut deet sareng dipikaterang ku bentang na anu saé. Pantai ieu ogé mangrupikeun tempat anu saé pikeun jalan-jalan wisata terasrasakeun pantai anu indah dikurilingan ku jalma-jalma hébat.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, aya seueur pantai anu aya di dunya anu leres-leres panjang sareng anjeun tiasa sacara bébas nganjang sareng nikmati iraha waé anjeun badé angkat ka tempat anu sawarga. Gampang sapertos milari pantai dina peta, mendakan salah sahiji anu anjeun resep paling sareng mimitian nyiapkeun perjalanan anu sampurna. Anjeun kedah mesen hiber atanapi tikét anu diperyogikeun, milari hotél atanapi akomodasi di caket éta supados langkung gampil ngakses pantai sareng tiasa ngaraosan sagala rupa tempat anu dipikagaduh pikeun anjeun.

Anu mana diantara pantai ieu anu anjeun paling resep? Naha anjeun terang? Upami anjeun hoyong nambihan pantai kana daptar ieu atanapi mairan fitur anu saur anjeun penting pikeun diperhatoskeun pikeun palancong kahareup, kersa angkat! Pasti ku kontribusi anjeun urang sadayana bakal ngeuyeuban diri sareng urang bakal tiasa terang langkung seueur tempat sareng pantai anu saé di dunya. Entong ngantosan langkung lami pikeun ngatur pakansi!

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*