Pariwisata désa di Galicia

Ngalakukeun wisata désa di Galicia mangrupikeun cara sanés pikeun terang wilayah anu indah ieu di beulah kalér Spanyol sanés ngadatangan kota ageung na. Kusabab, upami ieu geulis sareng monumental, éta Galicia désa Éta nawiskeun bentang anu saé sareng kontras antara gunung sareng laut anu moal ngantep anjeun henteu paduli.

Kalurahan anu aya di dataran luhur, kampung-kampung nelayan anu éndah sareng tempat-tempat anu gaduh idiosyncrasies nyalira mangrupikeun sagala anu anjeun mendakan nalika ngalaksanakeun wisata désa di Galicia. Upami anjeun resep kana rekomendasi kami, kami ngadorong anjeun pikeun teraskeun maca.

Tempat anu idéal pikeun wisata désa di Galicia

Urang bakal ngamimitian rute urang ngalangkungan Galicia désa anu nganjang ka lanskap anu girang Ribeira Sacra terus ganti propinsi sareng pemandangan. Hayu urang ngamimitian perjalanan urang.

The RIbeira Sacra

Sakumaha anu kami béjakeun ka anjeun, daérah ieu, ayana di belah kalereun propinsi Orense sareng beulah kidul na Lugo, dicirikeun ku lanskap anu matak na. Diantara ieu teh Sil canyons, anu ngabingkai rute walungan ieu sareng ogé meander tina A Cubela.

Saluran walungan ngalir di antara tembok gunung ageung sareng anjeun tiasa napigasi ku catamaran. Tapi ogé perhatosan bentang anu mengesankan tina sudut pandang anu diaktipkeun pikeun tujuan ieu.

Salaku tambahan, di daérah éta, anu ogé kasohor na wines, anjeun tiasa mendakan kota-kota bersejarah sapertos Monforte de Lemos, kalayan saparapat Yahudi anu rongkah sareng kota abad pertengahan. Tapi ogé ku monumén agama sapertos kitu biara San Vicente del Pino sareng warga sipil sapertos anu megah College of Our Lady of Antigua, dibaptis salaku "Galicia Escorial" pikeun gaya Herrerian sareng pikeun diménsi anu spektakuler.

Our Lady of Antigua

College of Our Lady of Antigua di Monforte de Lemos

The Ancares

Daérah ieu aya di antara sisi walungan Navia, di Asturias, sareng Sil, di Galicia. Éta gaduh éksténsif lega sabab, salaku tambahan, éta ti beulah wétan ti Lugo ka Leonese Bierzo. Éta mangrupikeun a daérah pagunungan anu parantos tiasa ngajaga tradisi na.

Paling ciri diantarana nyaéta anu disebut pallozas. Éta ngeunaan konstruksi lonjong atanapi bunder kalayan témbok anu handap sareng ditutupan ku hateup kerucut anu didamel ku gagang rai. Asalna nyaéta pra-Romawi, langkung khususna Celtic, sareng éta dijantenkeun perumahan dugi ka abad ka-XNUMX.

Upami anjeun hoyong ngaraosan gedong panasaran ieu, anjeun tiasa ngumbara contona ka Si Cebrero, kampung Lugo anu jangkungna langkung ti XNUMX méter. Éta kota mimiti di Jalan Santiago di Galicia sareng garéja pra-Romanesque na Santa María ogé kasohor.

El Ribeiro, kunjungan penting deui upami anjeun ngalaksanakeun wisata désa di Galicia

Daérah ieu aya di propinsi Neneda sareng gaduh modal na di Ribadavia. Éta dimandian ku sababaraha walungan sapertos Miño atanapi Arnoia sareng kasohor ogé di na wines. Nyatana, anjeun tiasa sumping kana salah sahiji seueur pabrik anggur.

Éta ogé mangrupakeun ide nu sae pikeun cicing di salah sahiji seueur na spas. Tapi éta ogé daérah anu pinuh ku monumén. Diantarana spektakuler Biara Trappist di Santa María la Real de Oseira, anu asal usulna ti abad ka-XNUMX sareng anu garéja ngagaduhan ciri khas oges gaya Romanesque.

Témbong Los Ancares

The Ancares

Pikeun bagian na, di Ribadavia anjeun tiasa ningali éta puri tina Sarmiento; kota lami kalayan sésa-sésa suku Yahudi; kapilah pra-Romanesque tina Saint Xes de Francelos sareng kompleks monumental anu ngawangun Tempat suci urang Lady of Portal jeung Garéja Santo Domingo. Tungtungna, di Sierra del Suido anjeun tiasa ningali konstruksi anu sanés: pondok-pondokna. Éta téh saung batu sareng jarami alit anu angon anggo nyalindung tina hawa tiis.

The Mariña Lucense

Sakumaha namina nunjukkeun, éta nutupan strip basisir propinsi Lugo éta mana ti Ribadeo ka luhur Vicedo, sakitar. Bentang gedé daérah ieu nyaéta Pantai Cathedrals, salah sahiji tempat wisata luar biasa di Galicia.

Tugu alam ieu aya di paroki Devesa, milik déwan Ribadeo. Sareng diwangun ku séri batu ageung kalayan bentukna melengkung sapertosna ngalayang bénténg hadir di candi Gothic hébat. Sareng ogé ngalangkungan guha sareng koridor pasir antara blok batu kolosal. Upami anjeun ngadatanganana, anjeun kedah angkat nalika pasang ombak, kumargi ieu waktos anu pangsaéna pikeun niténan kaagunganana.

Tapi pantai Catedrales sanés ngan ukur daya tarik di Mariña Lucense. Di Ribadeo anjeun gaduh bumi India anu saé sapertos Munara Moreno jeung muara muara Eo. Pikeun bagian na, di Cervo anjeun tiasa sumping ka musium anu didaptarkeun pikeun sajarah Keramik Sargadelos; di Binih nyaéta Gerbang Carlos V sareng di Xove sababaraha benteng Celtic sapertos anu di Imut y Kotak Lilin.

Basisir Pati atanapi da Morte

Parantos di propinsi La Coruà ± a anjeun ngagaduhan tempat anu paling menawan di padesaan Galicia. Éta Kosta da Morte anu kalebet titik paling kulon di Éropa. Tempatna di Cape Fisterra, tempat anu ngajentul anu nawiskeun pemandangan basisir sorangan kalayan pantai na kasar sareng surup unik.

The Costa da Morte

Basisir maot

Tapi éta ogé daérah anu euyeub ku ségal megalitik sapertos dolmen ti Dombate jeung Castro de Borneiro. Sadaya ieu tanpa mopohokeun désa-désa perikanan anu saé anu ngawangunna. Salaku conto, Camarinas, onta, Muxia atanapi Muxía y Bridging. Pondokna, hiji daérah anu pinuh ku mitos sareng carita legendaris anu urang mamatahan anjeun pikeun didatangan.

Wewengkon Valdeorras

Urang bérés wisata wisata désa di Galicia di daérah Valdeorras, ayana di beulah wétan propinsi Neneda. Éta ogé lahan anu subur di wines, tapi ogé ngagaduhan kaajaiban sapertos di Taman Alam Sierra de la Enciña de Lastra, dimana anjeun ogé bakal ningali sésa-sésa prasejarah.

Lokasina anu paling penting nyaéta Kapal Valdeorras, perenahna di bagéan paling jero lebak Sil. Villa ieu ngagaduhan seueur imah megah, sababaraha gedong modéren sapertos Kasino sareng sababaraha sasak roman sapertos anu nyebrang walungan Galir. Ngeunaan konstruksi agama, nyorot kana garéja san mauro, papayung kota. Dina ieu, gambar kai Santo Cristo Nazareno dipuja, anu numutkeun legenda, dipendakan di walungan sareng henteu tiasa diteukteukan.

Kasimpulanana, kami parantos ngusulkeun genep daérah anu saé pikeun dilakukeun wisata désa di Galicia. Teu aya diantara aranjeunna anu bakal nguciwakeun anjeun sabab sadayana ngagaduhan tempat wisata anu unik sareng teu tiasa hilap. Wani terang tempat-tempat ieu Galicia gaib.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*