Pariwisata olahraga

Ngalakukeun wisata olahraga

El pariwisata olahraga parantos janten jalan perjalanan anu sanés éta beuki populér. Bentuk-bentuk pariwisata parantos robih gancang berkat globalisasi, komunikasi anu ningkat sareng biaya transportasi anu langkung handap, anu hartosna dinten ayeuna urang gaduh seueur alesan pikeun nganjang ka tempat anu béda-béda, langkung seueur deui dunya pariwisata. Jauh perjalanan grup direncanakeun aya di daérah pantai atanapi ningali titik anu tetep di kota.

Ayeuna dunya pariwisata leres-leres rupa-rupa sareng gratis, éta tempat munculna pariwisata olahraga, prakték anu narik pisan sareng anu tiasa janten motivasi hébat pikeun ngarambat. Urang bakal ningali naon waé wisata olahraga ieu diwangun sareng kumaha urang tiasa ngalaksanakeun jinis pariwisata ieu atanapi dimana éta tiasa dipendakan.

Naon ari wisata olahraga?

Pariwisata olahraga mangrupikeun jenis wisata anu museur kana olahraga. Anjeun ngumbara ningali kajawaraan atanapi pertandingan. Ogé biasa ngumbara pikeun ngalakukeun olahraga, sapertos nyandak jalur hiking anu khusus atanapi ka layang-layang atanapi berselancar di pantai anu saé pisan pikeun anjeun. Pariwisata olahraga nuju mekar ayeuna-ayeuna kusabab langkung ngajantenkeun ngumbara leutik tibatan taun-taun ka pengker. Éta sababna aya seueur jalma anu ngumbara sababaraha dinten pikeun nonton gim atanapi maén olahraga pikeun hiburan saderhana. Mangrupikeun cara anu sanés pikeun ningali perjalanan, museur kana olahraga anu urang resep sareng kana hobi. Ayeuna perjalanan ngalangkungan rélaxasi, kabur atanapi kunjungan budaya.

Jenis wisata olahraga

Pariwisata olahraga tiasa seueur jinisna. Urang tiasa angkat ka daérah gunung kanggo ski, nyandak jalur hiking atanapi ogé angkat ka maraton di kota, kumargi aya seueur anu ogé kawéntar. Di sisi anu sanésna, aya anu ngalaksanakeun wisata olahraga ku ngahadiran acara anu tangtu, khususna dina pertandingan sepak bola, sapertos anu kajantenan di Spanyol atanapi di panjuru Éropa kalayan acara sapertos Piala Dunia Soccer atanapi Piala Éropa.

Ngajalankeun marathon

Ngajalankeun marathon

Aya seueur daérah anu tiasa urang ngajalankeun, ti sapuluh kilométer dugi ka satengah maraton atanapi maratan pinuh. Tapi sababaraha maraton ieu, anu ratusan jalma nuju nyiapkeun, leres-leres kawéntar. Anu aya di New York nyaéta salah sahijina, tapi aya ogé anu aya di Boston, Paris atanapi Berlin. Kajadian masif ieu condong lumangsung di tempat sapertos kota ageung sareng aranjeunna mangrupikeun kajadian anu janten pangalaman pikeun ngagabung. Tapi anjeun kedah siap ngajalankeun 42 kilométer marathon.

Naék

Tangkal jeruk Bulnes

Aya tempat dimana anu hoyong olahraga sapertos nungtut sakumaha nanjak, anu meryogikeun tingkat spésialisasi anu penting, angkat. Di Spanyol kami ngagaduhan tempat sapertos contona Naranjo de Bulnes, anu ngagaduhan tembok nangtung anu hadé. Tempat anu luar biasa anu séjén nyaéta Gunung Asgard di Kanada, dina lingkungan és sareng salju, Yosemite di Amérika Serikat, sareng témbok batu anu hébat naék. Di Patagonia di Argéntina kami ogé mendakan gunung anu saé anu janten impian tina pendaki naon.

Tempat pikeun ski

Ngalakukeun ski

Di Spanyol kami ngagaduhan Resort ski anu hébat, janten seueur pariwisata usum salju. Salaku conto, urang gaduh stasiun sapertos Baqueira Beret di Lleida, kasohor pisan sareng ekslusif, perenahna di Lembah Aran anu éndah. Éta ngagaduhan dugi ka 160 kilométer trek anu dicirian. Resort ski sanésna nyaéta di Huesca, Formigal, kalayan suasana nonoman anu hébat. Anu sanés anu kawéntar nyaéta Sierra Nevada di Granada, populér pisan pikeun kulawarga. Di luar Spanyol aya tempat sanés sapertos Chamonix di Perancis, Zermatt di Swiss atanapi di Portillo, Chili.

Pariwisata olahraga pikeun berselancar

Berselancar di Spanyol

Praktek olahraga cai nyebar sareng aya tempat anu tiasa dilakukeun ampir sapanjang taun. Di Spanyol kami ngagaduhan tempat sapertos Pantai Mundaka di Vizcaya, pantai Pantín di Ferrol atanapi Razo di A Coruña, sadayana di belah kalér. Aya ogé anu sanésna aya di tempat sapertos kapuloan, sapertos El Quemao di Lanzarote. Di beulah kidul urang mendakan tempat sapertos Cádiz anu ngagaduhan seueur pantai dimana anjeun tiasa ngalakukeun jenis olahraga ieu kusabab kaayaan anu hébat.

Acara sareng pariwisata olahraga

Aya sababaraha kajadian anu sok kasohor pisan. Final pertandingan sepak bola utama sapertos Piala Dunia atanapi Piala nyaéta acara anu dimaénkeun di tempat anu béda-béda. Aya ogé anu sanésna sapertos Wimbledon atanapi contona Tour de France, upami urang resep bersepeda, anu tiasa dituturkeun ku seueur daérah di Perancis, atanapi wisata bersepeda Spanyol.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*