Pariwisata di Tel Aviv

Di basisir Tengah Israél nyaéta kota Tel Aviv, anu kadua panglobana di nagara éta. Ti saprak 2003 nyaéta Warisan Dunya Sareng sanaos kaayaan politik sanés anu paling pikaresepeun pikeun pariwisata di Israél, kaleresan éta henteu nyegah rébuan wisatawan datang ningali éta unggal taun.

Sareng saluareun Yerusalem, Tel Aviv mangrupikeun kota anu pantes didatangan. Éta sababna didieu urang tinggalkeun sababaraha inpormasi praktis ngeunaan naon anu kedah dilakukeun sareng naon anu bakal didatangan di Tel Aviv.

Tel Aviv

Didirikeun dina awal abad ka-XNUMX sareng tarjamahan namina tina basa Ibrani nyaéta bukit cinyusu. Pikeun waktos éta ibukota, samentawis, bahkan dibom ku Mesir sareng Irak dina Perang Teluk anu terakhir. Éta henteu jauh ti Yérusalém, ngan 60 kilométer karék 90 ti Haifa. Éta ngagaduhan usum panas haneut sareng usum tiis.

Sakumaha ceuk kuring di luhur Mangrupikeun Situs Warisan Dunya sabab ngandung sakumpulan bangunan arsitektur Bauhaus anu pikaresepeun pisan. Aya gedong sapertos kieu di panjuru dunya tapi dimana-mana ogé aya di Tel Aviv, dimana gaya na langkung ageung di taun 30an ku kadatangan urang Yahudi anu hijrah ti Jérman kabur tina kalahiran Nazi.

Naon anu bakal didatangan di Tel Aviv

jarami lima lingkungan di kota: anu disebut White City, Jaffa, Floretin, Neve Tzedek sareng pantai. Kota Bodas mangrupikeun sektor anu mangrupikeun Warisan Dunya sareng anjeun mendakanana diantara jalan Allenby sareng Jalan Wiwitan sareng Ibn Gvirol, Walungan Yarkon sareng Laut Tengah. Sadaya gedong bodas, écés, sareng parantos disimpen ti waktosna.

Anjeun kedah jalan-jalan di sapanjang Rothschild Boulevard, kalayan kios-potona anu indah di tengahna sareng cafe-cafe na sareng toko-toko na. Ogé sapanjang Sheinkin Street, anu mangrupikeun simbol Tel Aviv, kalayan toko-toko na, perhiasan sareng kafe. Mangrupikeun lingkungan anu penting.

Jaffa nyaéta kiduleun Tel Aviv sareng nyaéta palabuhan lami anu ngalangkungan waktos parantos tumuh. Éta menawan pikeun hawa na anu lami, pikeun pasar loak na, jalan-jalanna sareng campuran budaya Yahudi sareng Arab anu teu dibantah. Pelabuhan ogé tempat anu saé sareng parahu alit na sareng réstoran sareng kafe na sareng pasarna sareng pandangan anu jarakna ti Tel Aviv.

Floretin Éta ogé di belah kidul sareng éta bakal sapertos Soho di Tel Aviv. Mangrupikeun lingkungan anu lami anu, sanaos parantos robih ku waktos, lingkunganana henteu robih janten khusus. Éta mangrupikeun bagian anu langkung miskin sareng kedah upami anjeun hoyong ningali anu kontras. Anjeun tiasa jalan-jalan di Pasar Levinsky, kalayan produk Yunani, Turki sareng Romania, sareng upami anjeun wengi aya bar murah sareng jalma-jalma ti tengah biasana datang.

Neve tzedek ogé mangrupikeun salah sahiji distrik pangkolotna Tel Aviv tapi dina waktos anu sami éta janten modis pisan sareng parantos rada disimpen deui. Tanggalna ti akhir abad ka-XNUMX sareng mangrupikeun lingkungan Yahudi munggaran di luar Jaffa. Éta ngagaduhan jalan anu sempit, seueur arsitektur oriental, galeri, butik, toko desainer sareng réstoran kalayan palataran anu rindang dimana éta patut dieureunkeun kanggo inuman.

Tungtungna, aya tel aviv pantai anu diteken sababaraha mil ngalawan basisir kulon kota. Ieu salah sahiji pantai Mediterania pangpanjangna sareng dina usum panas éta khususna rame ku wisatawan sareng warga satempat anu sumping ngamangpaatkeun cai haneut na. Janten éksténsif aya kamar pikeun saréréa. Malah pantai di Hotel Hotél dipikaterang kusabab kaéndahan tara pantai homo sareng pantai Gordon-Frishman mangrupikeun titik pertemuan anu modis. Aya ogé Pantai Pisang, Dolphinarium sareng Pantai Alma.

24 jam di Tel Aviv

Naha anjeun di Yérusalém sareng hoyong jalan-jalan ka Tel Aviv? Janten anjeun kedah ngajadwalkeun diri sakedik, kaluar mimiti sareng ngamangpaatkeun. Upami anjeun usum panas anjeun badé nyéépkeun sababaraha jam di pantai janten anjeun tiasa ngamimitian di Jaffa pikeun menikmati palabuan, sasarap sareng laut sareng jalan-jalan. Neve Tzedek aya di gigireun sahingga anjeun tiasa nambihan ka wisata sareng tuang siang di dinya.

Sore anjeun tiasa milih antara mikaresep pantai atanapi badé didatangan salah sahiji seueur musium anu Tel Aviv gaduh: Museum of the People People, Museum of the Land of Israel, dasarna musium arkéologis, éta Musium Bauhaus (awas yén éta ngan ukur muka dua dinten saminggu, Rebo sareng Jumaah) ,, Museum Sejarah Tel Aviv, Observatorium Azrieli ti mana anjeun tiasa ningali kota sareng 50 kilométer basisir, gratis ogé! sareng musium anu sanés. didaptarkeun pikeun kapribadian penting atanapi kasenian.

Sareng peutingna kota ngagaduhan hirup wengi hébat anu lumangsung sadayana énjing. Anjeun tiasa angkat tuang teras angkat ka jogét atanapi ka bar sabab tempat-tempat ieu ngan ukur dieusian tengah wengi.

Liburan Tel Aviv

Upami anjeun badé cicing sapeupeuting di Tel Aviv maka anjeun tiasa ngamangpaatkeun dinten kadua anu kedah dilakukeun dinten lalampahan, getaway. masada pikeun kuring éta mangrupikeun wisata anu munggaran anu teu kedah diloloskeun. Upami anjeun langkung ti 40 taun, anjeun panginten émut kana klasik Hollywood anu disebut Masada.

Ieu nami reruntuhan benteng sareng istana di gurun pasir, di gunung, anu nolak serangan Romawi lami-lami, antukna tunduk sareng anu salamet bunuh diri sacara massal, janten aranjeunna dianggap syahid. Éta ogé Warisan Dunya.

 

Anjeun tiasa didatangan Masada sareng do a Wisata Laut Mati dina waktos anu sami, contona. Anjeun ogé tiasa nambihan kunjungan ka Ein Gedi oasis, buka hiking sareng nongkrong di pantai Laut Mati swasta. Atanapi, didatangan Petra, di Yordania tatangga. Sanaos tangtosna, ieu kalebet perjalanan pesawat. Anjeun tiasa ogé didatangan Caesaea sareng Galiléa, upami anjeun resep kasus anu terakhir nyaéta sejarah Injil sabab wisata kaasup kunjungan ka Nasaret.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)