Pau, riwayat hirup caket Pyrenees

Kastil Pau

Castle of Pau

Lokasina saratus kilométer ti Samudra Atlantik sareng di tengah Pyrenees, kota iteuk, di Perancis, ngagaduhan kaayaan anu sampurna pikeun anjeun pikeun ngaraosan laut sareng gunung. Éta ibukota tilas nagara semi-mandiri Béarn Sareng, akibatna, éta ogé ngagaduhan seueur sejarah, diantarana parantos seueur monumén anu anjeun bakal resep nganjang ka kota.

Pikeun sadaya ieu anjeun kedah nambihan kaunggulan kota anu sepi (éta ngagaduhan sakitar tujuh puluh tujuh rebu pangeusi) sareng gastronomi anu megah. Kalayan ieu, anjeun gaduh sadayana bahan pikeun nyorong anjeun pikeun nganjang ka éta. Upami anjeun masih gaduh mamang, kami bakal nyaritakeun yén panulis romantis Alphonse de Lamartine nyarios ngeunaan dirina: «Kusabab Naples gaduh pandangan anu hadé pikeun laut, Pau ngagaduhan anu pangsaéna di dunya di darat».

Naon anu kedah ditingali dina Pau: monumen sareng seueur deui

Simbol hébat Pau mangrupikeun hargana puri abad pertengahan, sareng tembok bodas na sareng hateup puncak na poék. Éta mangrupikeun benteng anu paling berkesan di beulah kidul Perancis sareng ogé ngagaduhan seueur jalan dina sajarah nagara éta.

Diantara ieu, dibentukna nagara anu ampir mandiri di Béarn diterangkeun ku Gaston Fébus dina abad ka opat belas. Tapi ogé éta mangrupikeun tempat cicingna raja-raja Navarrese dina jaman Renaisans sareng, pangpayunna, éta Raja Henry IV de France lahir dina kagumantunganana. Ayeuna kastil ngagaduhan musium permadani anu megah.

Alun-alun Clemenceau

Gambar alun-alun Clemenceau

Simbol hébat Pau anu sanésna nyaéta jalan gede pyrenees, anu ngahubungkeun istana sareng Istana Beaumont, permata neoklasik abad ka-XNUMX. Éta mangrupikeun salah sahiji jalan utama kota, tapi nilaina paling ageung aya dina pandangan anu luar biasa di pyrenees anu anjeun tiasa ngahargaan tina sudut pandang na. Salaku tambahan, di boulevard nyaéta Balé Kota sareng Cai mancur Vigny, anu sanésna lambang kota. Kitu ogé, dina éta anjeun bakal mendakan mobil kabel, anu umurna langkung ti saratus taun sareng langsung ka taman Tissié.

Babarengan di luhur, anjeun ogé kedah didatangan di kota Perancis anu Bumi kalahiran Bernardotte, marsekal ageung jaman Napoleon anu janten Raja Swédia sareng Norwegia. Di jerona anjeun bakal mendakan musium khusus pikeun sosokna.
Éta henteu ngan ukur hiji di Pau. Kota ogé ngagaduhan Museum Seni Rupa sareng anu sanésna Peringatan Paratroopers. Nanging, éta bakal langkung panasaran, utamina upami anjeun pameget bersepeda, anu disebatna Tour des Geants. Éta mangrupikeun paméran terbuka terbuka anu luar biasa dina acara Ngabuburit Perancis anu hébat (Pau mangrupikeun kota katilu di Perancis anu nampi paling sering).

Tungtungna, anjeun kedah jalan-jalan ngalangkungan éta Lingkungan Trespoey, dimana aya mansion éndah diwangun ku urang Inggris anu netep di daérah éta dina akhir abad ka-XNUMX. Diantarana, villa Saint-Basil, Navarre, Nitot atanapi San Carlos.

Naon anu kedah didahar di Pau: rasa kuliner Perancis

Gas gastronomi Pau, di Perancis, mangrupikeun conto sampurna asakan Perancis sabab disiapkeun. Tapi tambahkeun kana ieu bahan baku lokal. Salaku conto, anu megah Anggur Jurançon anu, numutkeun legenda, Raja Henry IV ngaraosan dina dinten kalahiran na.

Garbure

Gambar garbure

Salah sahiji piring anu paling khas pikeun Pau nyaéta poule atawa pot, resep kanggo hayam rebus anu didamel tepat pikeun miéling lahirna raja éta. Nya kitu teh coq au STNK, daging hayam jago anu disiapkeun ku anggur.

Pikeun bagian-Na, Hachis Parmentier Éta piring tina daging cincang sareng kentang tumbuk au gratin; éta pot-au-feu diwangun ku hiji Stew sapi endah kalayan sayuran sareng runtah Mangrupikeun sup tradisional ti Bearn.

Nanging, upami anjeun langkung resep tuang tapas, kirang resmi, kami nyarankeun éta Lulus Gourmand, ditawarkeun ku Pau Pyrénées Tourisme. Mangrupikeun bonus anu ngamungkinkeun anjeun ngalangkungan pasar kota nyobian tulisan gastronomic anu didamel ku pengrajin lokal.

Cuaca di Pau: wayah pangsaéna pikeun nganjang ka kota

Kota Bearnese ngagaduhan iklim sagara kalayan Winters umumna hampang. Tapi, deukeutna Pyrenees nyababkeun, sakapeung, suhu turun janten sapuluh derajat handapeun enol. Fénoména cuaca anu anéh dina musim ieu nyaéta angin panggaring rambut, anu kadatangan naékkeun térmométer ampir dua puluh derajat. Tapi nalika ngaleungit, biasana salju.

Bagéan na, usum panas haneut, kalayan suhu anu antara dua puluh sareng tilu puluh derajat. Angka terakhir ieu jarang pisan dilangkungan. Sedengkeun pikeun endapanana, éta cukup luhur, sakitar 1100 mm per taun.

Pikaseurieun Pau

Gambar tina funikular Pau

Sadaya ieu nyiptakeun iklim anu sedeng sareng rada lembab, tapi lumayan pikaresepeun sacara umum, kumargi aya kirang langkung 1850 jam sinar matahari per taun. Kusabab ciri cuaca ieu, waktos anu pangsaéna pikeun anjeun angkat ka Pau nyaéta cinyusu jeung usum panas, utamina dina sasih Juni, Juli, Agustus sareng Séptémber.

Kumaha carana nepi ka Pau

Kota Perancis ngagaduhan bandara internasional, nyaéta Pau-Pyrenees, anu tujuh kilométer ti dinya. Kituna, anjeun tiasa ngarambat ku pesawat. Tapi anjeun ogé tiasa nganggo karéta api. Salaku conto, aya garis ti Barcelona, ​​sanaos nyimpang ku Toulouse. Sarua hal anu sami tiasa dicarioskeun pikeun rute pelatih.

Di sisi anu sanésna, ngalih ngurilingan kota Bearna gampang. Aya sababaraha jalur angkutan kota anu nutupan lengkep. Nya kitu, anjeun gaduh jasa nyéwa sapédah anu hade pisan. Nanging, Pau ngagaduhan lamping anu lungkawing janten anjeun kedah fit ngagunakeun cara transportasi ieu.

Kasimpulanana, Pau, di Perancis, mangrupikeun kota anu pinuh ku pesona anu pantes didatangan. Mibanda warisan monumental anu saé, bentang impian sareng gastronomi anu saé. Tambih Deui, langkung caket tibatan anu disangka.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*