Kota-kota Granada, antara laut sareng gunung

Déwan Kota Guadix

Guadix

Kota-kota di Granada kirang dikenal tibatan ibukota propinsi anu terkenal di dunya, anu kunjunganna ngesankeun saha waé pikeun warisan anu monumental. Tapi, dina hal kaéndahan, pesona sareng has, aranjeunna teu kedah sirik.

Émut yén propinsi ieu nawiskeun anjeun, ngan dina tilu belas rébu kilométer pasagi, pagunungan Sierra Nevada, dimana anjeun tiasa ski sareng ningali bentang anu saé, tapi ogé pantai anu saé sapertos jalma Almuñécar atanapi Motril dimana anjeun tiasa ngaraosan cai haneut di Laut Tengah. Sareng, antara hiji sareng anu sanésna, anjeun bakal mendakan kota anu bakal ngareureuwas anjeun kana kaanehan sareng kaéndahanana. Kami badé ngajukeun anjeun.

Guadix

Lokasina di lamping belah kalér Sierra Nevada sareng sakitar XNUMX méter di luhur permukaan laut, Guadix mangrupikeun jajahan Romawi, ibukota pamaréntahan Muslim pondok tina Abú Abdallah Muhammad sareng, teras, jabatan episkopal. Kusabab kitu, éta ngagaduhan seueur tugu pikeun nunjukkeun ka anjeun.

Sugan anu paling penting nyaéta Katedral tina Inkarnasi, diwangun antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX. Mangsa kehamilan anu panjang ieu nyababkeun ngagabungkeun gaya Gothic, Renaissance sareng Barok telat. Anu terakhir diapresiasi di luhur sadayana dina permukaan anu spektakuler sareng di jero candi kapilah Don Tadeo sareng anu didedikasikan pikeun Our Lady of Hope menonjol, kalayan hal suci anu sami baroque.

Tugu agama anu sanés di Guadix nyaéta tempat sépar tina Clarisas sareng San Fransisco atanapi garéja Santiago, sadayana ti abad ka-XNUMX. Tapi di kota Granada anjeun ogé tiasa ningali seueur karya seni sipil. Salaku conto, istana Villalegre na Peñaflor, duanana ti abad ka-XNUMX, imah Julio Visconti atanapi gedong di bale kota.

Poto Órgiva

Rgiva

Rgiva

Hayu urang ka daérah éta éta Alpujarra pikeun nyaritakeun ngeunaan Órgiva, ayana di belah kidul na, di lebak Guadalfeo sareng di gunung munggaran di Sierra Nevada. Paling ciri di kota ieu nyaéta Uptown, diwangun ku imah bodas anu has sareng jalan-jalan lungkawing sareng tinaos (arcade khas daérah) anu nyababkeun padepokan San Sebastián.

Tapi ogé sorotan di Órgiva éta Istana Imah tina Jumlah Sástago, ti abad ka-XNUMX, anu ayeuna janten korsi Déwan Kota. Sareng, sasarengan sareng anjeunna, éta Garéja Lady of Our Expectation jeung Pabrik Benizalte, sami sareng XVI. Éta ogé panasaran yén perpustakaan kota ngagaduhan salinan Don Quixote dina lima puluh basa anu béda.

Bubion

Kalayan tilu ratus penduduk sareng ayana di jantung Alpujarra, Bubión mangrupikeun kota anu paling pikaresepeun di Granada. Ieu disababkeun, dimimitian ku, ka lokasi anu khusus, lengkep Jurang Poqueira. Sareng kanggo khusus imahna.

Ieu ngaréspon anu aneh gaya arsitéktur Alpujarra. Éta mangrupikeun gedong anu nganggo hateup datar anu dianggo launa, liat batu tulis. Sareng, antara hiji sareng anu sanésna, anjeun bakal ningali jalan-jalan anu pinuh ku kembang sareng, dina sababaraha bagéan, katutupan ku tinaos.

Anjeun tiasa ogé ningali dina Bubión éta Garéja Lady urang Rosario, dina gaya Mudejar, sareng musium Alpujarra, tempatna di hiji imah ti Reconquest.

Pandangan Salobreña

Salobrena

Salobrena

Kami badé ngantunkeun anjeun ka basisir pikeun mendakan Salobreña, di basisir Granada sareng iklim Mediterania anu megah. Sanaos, leres-leres, kota sanés persis di sisi laut, tapi di bukit caket dieu, masihan anjeun gambar anu spektakuler. Dina gilirannana, dina bagian anu pangluhurna, nyaéta Puri SalobreñaÉta mangrupikeun monumén lambang kota sareng anu asalna asalna ti abad ka XNUMX. Gedong anu anjeun tiasa tingali ayeuna didamel dina benteng aslina, kawit ti jaman Nasrid (abad ka-XNUMX dugi ka XNUMX) sareng anu unsur-unsur anu engkéna ditambihan .

Tugu sanés anu anjeun kedah kunjungi di Granada nyaéta Garéja Lady urang Rosario, kolong abad pertengahan, Palang Suci, Gedong Beureum sareng Paseo de las Flores. Di tukang, aya ogé sudut pandang anu bakal masihan anjeun pandangan spektakuler. Sadayana tanpa mopohokeun geulis Pantai Caleton.

Capileira

Diantara kota-kota Granada, ieu mangrupikeun salah sahiji anu paling khas pikeun imah bodas na gaya berber anu sok dihias ku kembang. Tapi éta ogé nawiskeun anjeun bentang anu megah kusabab ayana di salah sahiji lawang ka Sierra Nevada. Sedengkeun pikeun monuménna, éta Garéja Lady Lady kami sareng musium bumi panulis Pedro Antonio de Alarcón, tanpa hilap ka Pusat tafsir tina Altas Cumbres del Parque de Sierra Nevada.

Montefrio

Anjeun bakal mendakan lokasi ieu di wilayah Loja, bersarang di bukit di dataran tempat bentang gunung Parapanda dimimitian. Éta henteu diragukeun mangrupikeun salah sahiji kota anu paling indah di propinsi Granada pikeun jalan anu sempit sareng lungkawing. Nyatana, sakumna kota ngagaduhan gelar Komplek Bersejarah-Artistik ti saprak 1982. Salaku tambahan, éta dianggap salah sahiji tempat anu gaduh pandangan paling saé di Spanyol. Upami anjeun naék kana batu dimana bénténg Arab sareng garéja bakal tiasa mastikeun yén éta mangrupikeun pernyataan anu leres.

Pandangan Montefrío

Montefrio

Gastronomi kota Granada

Asakan di kota-kota Granada ngagabungkeun warisan Arab sareng tradisi Spanyol sareng didasarkeun kana produk lokal anu megah. Salaku conto, perairan Lanjarón atanapi ham Trévelez.

Masakan khas anu tiasa anjeun raoskeun di kota-kota ieu nyaéta granat kacang héjo, rebus anu dibarengan ku endog; kentang ka jalma miskin; remah-remah; éta pot San Antón, bijil kacang sareng nasi, sosis getih sareng produk babi; omeletette Sacromonte, anu didamel nganggo sagala jinis offal atanapi gurupine, anu mangrupakeun cod kalayan kentang, supa sareng cabé garing.

Sedengkeun pikeun dessert, anjeun kedah nyobian sup almond, endog mol, anu Albaicin alfajores, éta daging babi tina Guadix, éta donat ti Montefrío, pastry puff twisted atanapi merengazo ti Almuñécar. Sadaya piring ieu mangrupikeun gastronomi anu saé sareng kuat.

Kasimpulanana, propinsi Granada seueur nawiskeun anjeun saluareunana modalna anu berharga, pinuh ku monumén. Aya seueur kota di Granada anu pantes didatangan ku anjeun. Anjeun moal kuciwa sapatemon aranjeunna.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*