Perjalanan ka Roma sareng murangkalih

Ayeuna kulawarga ngora ngumbara sareng murangkalih, sareng seueur anu nganggap yén teu aya tempat di dunya anu teu tiasa didatangan ku aranjeunna. Oh kitu? Kuring gaduh mamang, tapi kuring ngémutan yén sababaraha tujuan langkung saé tibatan anu sanés. Salaku conto, Naha anjeun tiasa angkat ka Roma sareng murangkalih?

Jawabanana leres, sanaos anjeun kedah linggih sareng ningali naon anu ditawarkeun ku kota pikeun aranjeunna sabab aranjeunna panasaran, éta leres, tapi sajarah atanapi seni panginten henteu dipikaresep pisan aranjeunna. Pikeun ngarencanakeun. Éta kecap nalika ngeunaan iinditan sareng murangkalih.

Roma sareng murangkalih

Roma mangrupikeun ibukota Éropa anu hébat sareng ngagaduhan abad-abad sajarah anu aya di unggal juru. Anu resep kana sajarah atanapi kaajaiban seni ngalangkungan kota ieu, tapi kumaha upami jalma leutik?

Kami nyarios di luhur yén anjeun kedah bakar sareng éta cara na. Barudak henteu resep garis panjang atanapi ngantosan janten disarankeun mésér tikét sateuacanna pikeun ngahindaran ngantosan anu lami. Anu mimiti, teras, nyaéta terang Colosseum. Tiket sayogi online, tapi upami anjeun teu gaduh, lawang kidul ka Forum atanapi Palatine Hill ngagaduhan langkung seueur jalma sahingga anjeun tiasa ngamangpaatkeun sareng mésérna di dieu.

Aya seueur jinis wisata dipandus sareng anjeun tiasa milih wisata jinis kulawarga ti Colosseum sareng Forum. Ruruntuhan biasana henteu nguciwakeun, langkung-langkung Colosseum ku kaagungan anu hébat pisan. Aranjeunna badé resep! Utamana upami wisata nyandak anjeun ka basement atanapi ka bagian anu langkung luhur dimana pandanganana langkung saé.

Kami henteu nyarios éta tapi Colosseum, Forum sareng Palatine Hill sadayana ngagaduhan tikét anu sami jadi kunjunganna diteruskeun di dieu, kalayan langkung seueur reruntuhan. Upami dinten cerah sadayana di luar rohangan, maka éta éndah. Ngalakukeun tilu kunjungan berturut tiasa nyapekeun sahingga langkung raoseun upami tuang siang di antawisna supados barudak tiasa istirahat.

Colosseum lengkep pisan tapi Forum mangrupikeun ruruntuhan anu cukup teu teratur sareng kabuka pikeun imajinasi. Gagasan anu saé pikeun nunjukkeun ka aranjeunna sateuacan ngumbara naon anu katingali dina Forum sapertos abad ka tukang atanapi unduh gambar éta ka hapé pikeun tiasa maénkeun sareng ngabandingkeun. Tungtung anu pangsaéna tina kunjungan tilu kali ieu nyaéta bérés di puncak Palatine Hill anu anjeun ngagaduhan pandangan anu hadé pikeun dua situs sanés.

Antara Colosseum sareng Monumen Vittorio Emmanuel aya jalan anu lega sareng panjang. Leumpang ngalangkungan dieu anjeun tiasa ningali reruntuhan di Pasar Trajan anu diwangun sakitar 100 Maséhi sareng dimana sakitar 150 toko sareng kantor dioperasikeun. Éta situs anu kedahna aya anu ningali. Di caketna ogé nyaéta Sirkus Maximus.

Sirkus Maximus kantos lumangsung balap karéta. Dinten ieu jejak utama parantos tilelep dina rupa bumi anu panjang sareng sempit. Kalayan imajinasi anu saeutik, urang tiasa nyiptakeun deui balapan anu megah sareng ribut dina gaya Ben-Hur anu pangsaéna. Ogé, kadang acara diayakeun di dieu, janten upami éta kaayaan, anjeun tiasa sumping sareng jalan-jalan.

Ogé caket dieu nyaéta sét reruntuhan anu sanés: di Mandi Caracalla. Éta pasti méwah tapi ngan ukur sababaraha tembok sareng sésa kolam sareng mosaikna anu tetep. Mata cai panas na ageung sareng ngan ukur 15 menit jalan ti Circus Maximus. Di panto biasana aya kios anu ngajual és krim, super lezat, janten anjeun tiasa ngadamel "perhentian téhnis" di dieu anu bakal dipikaresep ku barudak.

Mandi termal ieu nya diwangun ku Kaisar Caracalla dina Masehi 217. Kalayan runtuhna Romawi dina jangka panjang saluran cai anu ngabawa cai pecah, situs éta mimiti dianggo ku jalma-jalma anu teu boga imah di Abad Pertengahan, sababaraha nyandak batu pikeun ngawangun bumi sareng singgetna, ieu kumaha éta tetep dugi ka ayeuna dinten. Hal anu saé nyaéta aya tanda-tanda dimana-mana nyarioskeun carita ieu sahingga anjeun tiasa sabar nyaritakeun ka murangkalih anjeun.

Salaku tambahan, taun-taun ayeuna parantos ngenalkeun a wisata kanyataanana virtual. Wisatana nyaéta audio visual sareng anjeun tiasa ningali kumaha kamar mandi anu saageungna. Éta moal hilap pikeun budak, saur anjeun henteu?

Kuring pikir anu dasarna ku tempat-tempat ieu Roma kuno pikeun barudak katutupan. Upami anjeun gaduh langkung waktos, anjeun tiasa nyéwa sapédah sareng teras-teras jalan-jalan di Appian Way atanapi nganjang ka villa kaisar anu elegan, tapi kalayan sakedik waktos atanapi sareng barudak anu henteu resep pisan kana Romawi lami, ieu parantos cekap. Ayeuna anjeun kedah ngalih ka Kristen Roma sareng didieu deui aya seueur anu tiasa ditingali janten anjeun kedah milih.

Anjeun tiasa mimitian ku Vatikan anu jantung Katolik. Anjeun tiasa angkat ka alun-alun sareng ngalangkungan kios di sakurilingna atanapi anjeun tiasa ngaléngkah deui nganjang ka Museum Vatikan. Ieu mangrupikeun harta karun ti sakumna penjuru dunya sareng aya anu kawéntar Kapel Sistine. Jalma tiasa jalan-jalan mangjam-jam sareng teu pernah terang sadayana, éta leres, tapi sanés ide anu goréng pikeun mésér tikét sareng antrian. Nyaéta wisata pikeun murangkalih.

La Basilica St. Peter urang Éta tiasa nutup kunjungan ka Vatikan sareng poto kalayan Swiss Guard tiasa janten souvenir anu pangsaéna. Upami murangkalih ngagaduhan énergi anjeun tiasa naék kana puncak kubah garéja sareng teuteup ka Roma. Hal anu henteu hilap deui.

Boh sateuacan atanapi saatos Vatikan anjeun tiasa sumping ka Castel Sant'Angelo. Di payuneun panto lebet aya sasak anu dihias ku patung. Kastil ieu baheula mangrupikeun benteng kepausan sareng aya torowongan rahasia anu ngahubungkeunana ka Vatikan. Dinten ieu musium tiasa dianggo sareng éta ogé ngagaduhan teras anu terbuka pikeun nempoan pemandangan sadayana. Sareng kumaha upami Pantéon? Di dieu Roma kuno pendak sareng Roma Kristen.

Éta mangrupikeun salah sahiji gedong Romawi klasik anu paling diawétkeun sareng ti saprak 120 Maséhi. Interiorna megah sareng sinar matahari atanapi hujan ngageleser tina liang hateup, upami anjeun henteu tuah sareng hujan dina dinten anjeun kadatangan. Di dieu istirahat Rafael janten anjeun kedah milarian sareng mendakan makamna sateuacan angkat. Tungtungna, di luar aya seueur tempat pikeun tuang atanapi nginum naon-naon janten tempat anu sanés pikeun istirahat.

Jelas Roma mangrupikeun kota anu pinuh ku garéja. Upami kuring parantos mendakan hal, éta sadayana geulis sareng seueur anu bébas sareng teu dikenal. Di caket Forum aya dua garéja alit sareng éndah, tapi upami anjeun hoyong anu langkung populér aya Santa Maria Maggiore kalayan seni mosaik anu narik napas anjeun sareng anu sanés anu pikaresepeun nyaéta anu alit Garéja Santa Maria di Cosmedin.

Ieu dimana aya Mulut Kaleresan anu kawéntar, sateuacan didamel garéja nyalira. Anjeun mendakan éta caket Sirkus Maximus, di Plaza de la Boca de la Verdad. Upami murangkalih anjeun resep macabre Crypt kedah aya dina daptar naon anu bakal didatangan ku barudak di Roma. Anjeun tiasa milih anu Crypt of Monks Cappuccinos, situs kalayan genep kamar pinuh ku tulang sareng sababaraha sésa-sésa anu sigana mummified.

La Villa Borghese sareng kebon na, éta Cai mancur cai sareng sababaraha wisata ka luar kota tiasa dilebetkeun. ostia kuno, las Pompei ruruntuhan atanapi salajengna, Florencia, tos caket.

Émutan abdi perencanaan penting nalika ngumbara sareng murangkalih Nya, anjeun tiasa ngatur liburan anu pangsaéna dina kahirupan aranjeunna ku masihan aranjeunna pangalaman. Sanés sanés ngan ukur ngeunaan leumpang atanapi ningali, tapi ngeunaan ngalakukeun: naék sapédah dina Via Appia, maén gladiator di Colosseum, daptar pikeun kelas pizza atanapi pasta ...

Entong kabur ngumbara sareng murangkalih. Éta tiasa tiis.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)