Lalampahan Phuket

 

Ieu dahsyat taun 2020 parantos réngsé. Urang parantos tiasa ngaharepkeun yén urang bakal tinggaleun pandemi di tukangeun sareng dina sababaraha waktos di payun urang tiasa ngumbara deui kalayan tengtrem. Sareng nalika sapertos kitu, kumaha upami Phuket?

Phuket nyaéta mutiara Thailand. Anu pangsaéna upami anjeun hoyong pantai anu paradisak, pikaresepeun, rélaxasi sareng suasana internasional. Saatos pandemi éta, kabeneran Phuket tetep bakal aya sareng bakal ngabagéakeun urang ku panangan anu leres-leres.

Phuket

Ieu mangrupakeun propinsi Thailand, ayana kidul ti nagara. Éta ogé Pulo panggedena Thailand di Laut Andaman. Éta ngagaduhan hébat pangaruh cinaJanten seueur tempat suci sareng réstoran Cina dimana-mana. Bahkan aya Pésta Vegetarian Tionghoa diayakeun sataun sakali, langkung ngagungkeun kasohor masarakat Cina lokal.

Pghuket Island éta ngagaduhan seueur pantai anu saé, kalebet Karon, Kamala, Kata Noi, Patong atanapi Mai Khao, sareng panginten tempat anu pangsaéna pikeun ningali matahari terbenam di dunya: Laerm Phromthep. Tapi henteu sadayana pantai di dieu, aya ogé seueur kahirupan wengi sareng rute bersejarah anu ngajak anjeun terang masa lalu aranjeunna.

Janten hayu urang mimitian ku Phuket Baheula, kota lawasSaé pikeun ngajalajah sareng mikawanoh kota sareng pendudukna, urang Thailand, Cina, Éropa sareng umat Islam anu parantos milih cicing di dieu. The gawena undagi Hal ieu dina seueur kasus Cina - gaya Portugis, di dua sisi jalan, sareng aranjeunna endah pisan sababara sababaraha parantos dirobih janten musium atanapi réstoran atanapi toko atanapi kamar panginepan. Didatangan, contona, Museum Phuket Thai Hua.

Ngalangkungan jalan-jalan di pusat bersejarah anu anjeun tiasa ngaraoskeun gastronomi lokal, nyandak poto jalma-jalma anu cicing di dinya sareng ningali budaya na. Upami anjeun dina dinten Minggu anjeun tiasa ngaraosan pasar jalanan, éta Lat Yai, saé pikeun nyobaan sagala rupa katuangan.

Ninggalkeun Old Phuket di luar rute ka kidul. Ko Racha ngagaduhan dua pulau, Ko Racha Noi sareng Ko Racha Yai. Duanana alus pisan pantai keusik bodas sareng perairan anu jernih jadi idéal pikeun teuleum. Ko Racha Yai dilengkepan ku sadaya fasilitas, tapi Ko Racha Noi anu pangsaéna pikeun teuleum sareng kanyataanna ngan ukur bus profesional anu diidinan sabab aya ikan pari sareng hiu bodas.

Di sisi séjén nyaéta Pulo leutik Ko Mai Thon, belah kiduleun Phuket, ngan 15 km, kalayan pantai anu langkung saé. Wisatawan anu gaduh waktos sakedik umumna ngalangkung di dieu sabab kahontal gancang ku kapal. Pantai cool sejen nyaeta Hat Patong. Éta aya di teluk curvy kalayan keusik bodas sareng kamungkinan latihan sadaya olahraga cai wisata. Dina waktos anu sasarengan aya hiji kota alit di sakurilingna, ogé pas dina sagala hal sareng toko-toko, rumah sakit, réstoran sareng hotél.

Hat Nai Yang mangrupikeun pantai sanésna, tempatna di Taman Nasional Sirinath sareng sareng kebon pinus anu saé. Dikurilingan ku terumbu karang sareng seueur kahirupan laut, khususna kuya laut anu muncul ti bulan Nopémber dugi ka Pébruari. Ieu ogé kahontal ku mobil, ku jalan, ti Phuket, ninggalkeun kota Thalang ka tukang. Di sisi anu sanésna, Hat suron Mangrupikeun pantai alit di handapeun bukit anu ditutupan ku tangkal pinus anu biasa janten lapangan golf pikeun Raja Rama VII.

Basisirna rada lungkawing sareng dina hujan hujan ombak kuat pisan janten anjeun teu tiasa ngojay. Pantai nyaeta 24 kilométer ti kota Phuket. Pantai anu sepi tur bersih anu sanésna nyaéta Hat Laem Sing, sareng karang sareng tatangkalan anu nyayogikeun ngiuhan. éta ngan ukur 1 kilométer ti Hat Surin, ka kidul. Nyaéta, kalayan seueur pantai di Phuket anu utami nyaéta mikaresep matahari, laut sareng kagiatan di basisir: balayar, terjun, snorkeling, luncur angin, sareng sajabana.

Urang ngobrol di awal perkawis salah sahiji tempat anu pangsaéna di dunya pikeun ningali matahari terbenam: Laem Phromthep. Éta mangrupikeun titik paling kidul di Pulo Jawa, tanjung, cocog pikeun nyandak poto hébat. Ti ujung gawir anjeun tiasa ningali garis tina tangkal korma anu condong kana jurang, aya batu di laut sareng saluareun éta pulau Ko Kae Phitsadan muncul. Aya mercusuar ogé, diwangun dina Jubli Emas Raja Rama IX, sareng ti dinya pandangan dugi ka 39 kilométer.

Situs Phuket anu ikonik anu sanés, didatangan ku sadaya wisatawan, nyaéta Kuil Wat Chalong, kuil sajarah ngingetkeun tokoh bikang, Luangpho Chaem ti Wat Chalong, master meditasi Vipassana sareng ubar tradisional. Hal ieu dipasihan pangkat garéja ku Raja Rama V sareng barang-barang anu dijual di dieu, jimat, dipercaya bakal ngajagaan sareng nasib anu saé. Tujuan anu sanés anu kedah dilawan nyaéta Phuket Budha Ageung, dina bukit, jadi maksakeun.

Waktos anu saé kanggo angkat ka Phuket, upami anjeun resep pésta, éta milari Phuket Taun Anyar Cina, pas saatos taun énggal Cina. Tujuan tina festival kadua ieu nyaéta nunjukkeun kahirupan lokal kota sareng masihan wisatawan pangalaman anu saé kusabab seueur jalan di pusat bersejarah anu ditutup pikeun mobil sareng janten pedestrianisasi.

jarami parade warna-warni, jalma-jalma dibaju kostum tradisional, démo dahareun, kios tuangeun dimana-mana sareng kagiatan sanésna. Poé terakhir nyaéta Doa Sholat, tradisi lokal anu lami.

Nuturkeun gelombang kajadian sareng seueur jalmi di Phuket nyaéta Taman Tema Phuket Fantasea, acara khusus pikeun budaya Thailand. Hal anu pangsaéna ngeunaan ieu nyaéta pagelaran anu disebut Kamala héran, gabungan kasenian sareng budaya Thailand kalayan pangaruh sora, lampu sareng musik sareng langkung ti 10 gajah sareng sasatoan sanésna dina panggung anu ageung. Prasmanan disajikeun sareng aya ogé toko souvenir. Éta dibuka unggal dinten kajabi Kemis, ti 5:30 dugi ka 11:30 pm.

Sajauh ieu, tinjauan kaendahan Phuket, tapi sateuacan beres urang tinggalkeun sababaraha tips pikeun iinditan ka Phuket:

  • . Pantai-pantai di basisir kidul sok seueur pendudukna, sedengkeun anu di belah kalér langkung sepi sareng kirang jalma. Pésta na aya di belah kidul.
  • . Sadaya pantai anu langkung ageung (Kata, Karon, Nai Han, Patong, Nai Han, Nai Yang, Mai Khao), ngagaduhan fasilitas sareng alat-alat pikeun terjun, luncur angin sareng pelayaran.
  • . Phuket mangrupikeun tujuan anu cukup aman, bahkan wengi.
  • . Anjeun tiasa ngalih ngurilingan kota ku tuk-tuk, aya taksi, beus, motor nyéwa sareng mobil. Tuk-tuks di dieu henteu sapertos anu di Bangkok, tapi ngagaduhan 4 roda sareng warna beureum atanapi konéng. Beus, anu Phuket Smart Bus, angkat ti pantai ka pantai, sareng ti bandara, sareng anu merenah. Anjeun mésér Kartu Kelinci di luhur atanapi di toko sareng éta waé.
Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*