Perjalanan ka Kapuloan Cayman

Dunya gaduh seueur pulau anu indah sareng laut Karibia éta konsentrasi sajumlah alus paradises. Salaku conto, kapuloan Kayman, hiji daérah Inggris anu aya di antara Jamaika sareng Semenanjung Yucatan, ogé kawéntar janten Haven pajeg dimana perusahaan sareng jutawan ngajauhan pajeg.

Tapi Kapuloan Cayman gaduh na khasanah wisata, janten dinten ieu urang bakal terang naon éta, bentangna, budaya na ...

kapuloan Kayman

Kapuloan aya tilu jumlahna sareng aranjeunna aya di beulah kulon Laut Karibia, kiduleun Kuba sareng belah wétan-kalér Honduras. Éta perkawis Pulo Grand Cayman, Cayman Brac sareng Little Cayman. Ibu kotana nyaéta kota George Town, di Grand Cayman.

Kapuloan dipercaya dipercaya ku Christopher Columbus taun 1503 dina perjalanan anu terakhir. Columbus ngabaptis aranjeunna Las Tortugas, kusabab seueur penduduk sato ieu, sanaos aya ogé buaya sareng disebatkeun, ti dieu, nami anu aranjeunna gaduh ayeuna. Arkéologis henteu mendakan sésa-sésa anu dicicingan saacan padumukan Éropa, tapi henteu tiasa disingkirkeun.

Teras pulau-pulau éta Tujuan bajak laut, padagang sareng ngumbara ti tentara Cromwel, anu ku harita maréntah Inggris. Inggris tinggaleun sareng kapuloan, dibarengan ku Jamaica, saatos ditandatanganan Perjangjian Madrid dina 1670. Sanaos waktos éta mangrupikeun surga pikeun bajak laut. Teras, perdagangan budak ngarobih nasib kapuloan nalika rébuan dibawa ti Afrika.

Kanggo waktos anu lami Kapuloan Cayman aya di handapeun bimbingan Jamaika, dugi ka 1962 nalika Jamaika merdika. Sababaraha taun sateuacan bandara internasional diwangun di pulau-pulau, janten anu narik pariwisata. Teras bank, hotél sareng palabuan pesiar némbongan. Dina sajarahna Kapuloan Cayman parantos tujuan bébas tugas. Aya carita anu teu leres anu nyaritakeun karusakan kapal anu disalametkeun ku urang pulau. Legenda éta nyebatkeun yén dina nyalametkeun éta aranjeunna nyalametkeun anggota mahkota Inggris sareng éta sababna raja berjanji moal mayar pajak ...

Pulo na puncak gunung di handapeun cai, Jajaran Cayman atanapi Cayman Rise. Éta sakitar 700 kilométer ti Rajana sareng ngan 366 ti Kuba. Pulo Grand Cayman mangrupikeun trio anu panggedéna. Tilu pulau diwangun ku batu karang anu nutupan puncak gunung ti És És, sésa-sésa Sierra Maestra di Kuba. Iklim tropis baseuh sareng garing.

Aya usum hujan ti bulan Mei dugi ka Oktober sareng usum hujan di bulan Nopémber dugi ka April. Henteu aya parobihan ageung dina suhu, tapi siklon bahaya nyaéta anu nyebrang Atlantik ti bulan Juni dugi ka Nopémber.

Wisata Kepulauan Cayman

Hayu urang mimitian ku Pulo Grand Cayman. Anu geulis Pantai tujuh mils aya di Top 3 tujuan kusabab éta konsentrasi seueur hotél sareng resort. Ieu salah sahiji pantai karang di basisir kulon pulau, indah. Mangrupikeun pantai umum anu tiasa dijajah kalayan leumpang sareng sanaos namina panjangna sakitar 10 kilométer. Tujuan basisir sanésna nyaéta Sora Kalér, tempat na stingrays.

George Town Mangrupikeun kota anu pikaresepeun sareng arsitektur tradisional, toko gratis, mérek ekslusif kanggo toko karajinan anu paling beunghar tapi ogé karajinan sareng produk lokal. Nyebrang Pulo ka wétan anjeun tiasa nganjang ka Taman Botani Ratu Elizabeth II atawa Iguanas Birus. Pikeun terang sajarah lokal aya Museum Nasional Kapuloan Cayman, Titik Rum sareng kamungkinan teuleum na tangkal kasuarina, anu Puri Pedro St James, gedong pangkolotna di kapuloan, atanapi Kota Bodden, kota pulau munggaran.

Cayman Brac mangrupikeun tujuan anu pangsaéna upami anjeun resep alam sareng sanés toko-toko gratis. Pulo ieu ngagaduhan guha batu anu kedah dipikaterang, aya sinkhole anu kedah dilakukeun snorkeling sareng beuleum, Bahkan ku kapal anu karam, aya leuweung anu héjo di pulau, bumi anu éndah pikeun manuk aheng, dijejeran ku jalur anu pikaresepeun hiking ... Di dieu anjeun tiasa dugi ka dinya nganggo pesawat, dina satengah jam, ti Grand Cayman.

Pikeun bagian na Saeutik Cayman mangrupikeun pulau terpencil, anu panjangna ngan 16 kilométer sareng lébar kilométer satengah. Éta mangrupakeun tujuan anu super sepi, kalayan pantai sepis, tangkal palem anu ngalir sareng angin, cai herang ... Anjeun tiasa nyéwa sapédah atanapi skuter pikeun ngajalajah éta, ngojay dina cai haneut Laguna Sora Liang Kidul, didatangan cadangan Tambak Booby Alam, kalayan rébuan manuk, jalan-jalan di antara batu karang atanapi ngojay di Taman Kelautan Tembok Berdarah.

Di dieu aya hiji Serelek 1500 méteran janten magnet pikeun para penyelam, salian ti Kahirupan laut hebat pisan anu nyumput dina jero dimana teu kakurangan sinar, hiu sareng penyu. Anjeun tiasa ogé wani ngawelah sakedik dina kayak sareng ngahontal éta Pulo Owen, sapertos Pulau Cayman anu teu dikenal.

Kumaha carana urang ngatur kunjungan ka Kapuloan Cayman? Nya, 10 dinten tiasa janten awal anu saé upami anjeun hoyong nyéépkeun waktos di Grand Cayman sareng cobian dua atanapi tilu dinten di pulau sanés. Pikeun tujuan tina Bulan maduAnjeunna hébat nalika aya tunggang kuda di pantai, tuangeun pribadi, sareng sési spa di sadaya hotél. Nyarios ngeunaan hotél, anjeun tiasa milih pilihan na sadayana - inklusif sareng anu sanésna ngagaduhan rencana tuangeun sareng inuman anu anjeun mayar nyalira.

Pikeun nganjang ka Kapuloan Cayman Henteu perlu pikeun ngolah visa. Upami anjeun warga Méksiko, Brasil atanapi Argentina, henteu. Y teu kedah vaksinasi, kanggo ayeuna. Urang bakal ningali engké naon anu lumangsung sareng Covid. Leres pisan yén seueur pariwisata asalna ti Amérika Serikat tapi anjeun ogé tiasa sumping nganggo pesawat ti Kuba sareng ti Honduras. Sakali di kapuloan anjeun tiasa nganggo transportasi umum, beus, taksi, nyéwa mobil ... Pikeun ngaluncat di antara pulau-pulau enya atanapi enya anjeun kedah ngarambat ku pesawat, Cayman Airways Express.

Tangtosna, tetep diémutan yén di dieu anjeun ngajalankeun di jalur kénca, Inggris anu saé. Mata uang naon anu ngagaduhan Kapuloan Cayman? The Dolar Caymanian, sanaos dolar AS ditampi ogé. Nilai tukeur nyaéta pikeun 1 dolar AS 0.80 CI $ sén. Nya, kami arepkeun inpormasi ieu ngabantosan anjeun panginten Kapuloan Cayman salaku kamungkinan tujuan pakansi.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*