Perjalanan Sudan

Sudan éta mangrupikeun nagara Afrika bentang anu saé. Éta sanés tujuan wisata per seÉta langkung seueur pikeun petualangan sareng pelancong tanpa sieun, tapi upami anjeun aya dina grup ieu tanpa ragu Sudan bakal nangtang anjeun.

Janten dinten ieu urang bade ningali kumaha Sudan sareng naon anu tiasa urang laksanakeun, upami urang tiasa kéngingkeun visa sareng ngalangkunganana.

Sudan

Aprika éta mangrupakeun buana anu beunghar anu teras-terasan dimanipulasi ku kakuatan Éropa. Nagara ieu ngagaduhan nagara anu bersenjata sareng nganggo senjata, dihijikeun sareng pasukan musuh anu mangabad-abad, ngamajukeun perang sipil, kudéta sareng daptar bencana anu henteu réngsé ogé pikeun buana sacara umum.

Sudan éta conto. Nalika nagara-nagara kolonial ngabagi Afrika aranjeunna ngawangun Sudan ku kalebet populasi Muslim ti kalér sareng anu ti kidul, sami-sami. Makana teh perang sipil parantos konstanta parantos lami, sababna di 2011 Sudan Kidul janten mandiri. Konflik diteruskeun di beulah kulon sareng ngan taun kamari réngsé diktator sapuluh taun.

Siga sadayana afrika Sudan ngagaduhan bentang anu bénten-bénten, ti gunung dugi ka sabana, ngaliwat ceramah. Éta ogé ngagaduhan anu penting karagaman budaya sareng kedah diémutan yén éta mangrupikeun bumi karajaan-karajaan kuno. Dinten ayeuna Kabagi kana lima daérah: pusat, Darfur, wétan, Kurdufan sareng kalér.

Sudan Tengah konsentrasi kakuatan politik, ékonomi sareng budaya kumargi didieu teh ibukota, Khartoum. Kota ieu tempatna Nil Biru sareng Nil Bodas. Éta kota ageung diwangun ku ngahijikeun tilu kota anu dibagi ku Nil sareng dua panangan na. Khartoum mangrupikeun salah sahiji diantarana, korsi pamaréntahan, sareng bagian anu pangkolotna aya di sisi Walungan Bodas, sedengkeun lingkungan anu langkung énggal ayana di beulah kidul.

Pikeun nganjang ka Sudan anjeun peryogi visa, janten enya, anjeun kedah ngalangkungan konsulat atanapi kedutaan pikeun ngolahna. Upami anjeun kéngingkeunana sareng ngalebetkeun nagara ngalangkungan Khartoum tapi ngarencanakeun langkung jauh, anjeun kedah ngadaptar sareng ngolah ijin khusus, pas anjeun sumping. Nyaéta, dina tilu dinten ka payun ti kadatangan anjeun anjeun kedah ngadaptar sareng pulisi, sareng anjeun tiasa langsung ngalaksanakeun bandara.

Pikeun ngenal sareng nganjang ka ibukota anjeun kedah nganggo taksi, minibus atanapi taksi motor. Henteu aya kapal taksi anu ngahubungkeun kota sareng lingkunganna di walungan, ngan ukur féri anu ngahubungkeun Khartoum sareng Pulo Tuti, di tengah-tengah Nil Biru. Leumpang sesah kusabab aya tilu kota sareng babarengan ageung. Tapi naon anu anjeun tiasa tingali di ibukota? Anjeun tiasa milampah Jalan Nil, di sisi Walungan Biru, dikurilingan gedong kolonial, éta Museum Nasional, tangkal sareng seueur jalmi-jalmi anu ngurilingan.

Anjeun ogé kedah nganjang ka Museum Istana Présidén Sudan, di kebon Istana Présidén, éta Ngarobih Penjaga, upacara anu dilaksanakeun dina dinten Jumaah kahiji unggal bulan, nyaéta patepungan dua Nil, disebat Al-Mogran, anu tiasa ditingali tina jembatan logam sareng numutkeun naon anu aranjeunna carioskeun anjeun bahkan tiasa ngabédakeun bédana warna antara dua (enya, henteu aya poto sabab saha anu terang kunaon éta dilarang), aya ogé Taman Kulawarga Al-Mogran, pasar tina Souq Arabi, ageung, éta Kuburan Perang Pasamakmuran, kalayan 400 kuburan urang Inggris anu maot dina Kampanye Afrika Wétan taun 1940-41, sanaos aya ogé ti abad ka-XNUMX.

Dina kota Omdurman aya ogé pasar anu gedé, Casa del Kalifa, ayeuna janten musium sareng Upacara jogét sufi, warna-warni, pantes pisan dipoto. Parantos di daérah kalér, Bahri, anjeun tiasa nyakseni acara gelut, Nuba Fight, sareng pasar Saad Gishra. Upami sanésna soré anjeun tiasa gaduh téh di jalan Nil, aya seueur imah téh sareng kafe atanapi tuang di luar. Janten nagara anu lolobana muslim meunang alkohol hésé janten kamungkinan anjeun bakal janten teetotaler salami anjeun cicing.

Ayeuna, pastina anjeun henteu mikirkeun Sudan ngan ukur terang ibukota na. Kabeneran aya yén peradaban di dieu parantos lami rébuan taun sareng parantos janten bumi seueur karajaan, anu paling kuat nyaéta Karajaan Napata, balik abad ka XNUMX SM. Teras nuturkeun karajaan Merowe sareng karajaan Nubian, Kristen, dina abad ka XNUMX Masehi sareng karajaan-karajaan Islam. Peninggalan karajaan-karajaan ieu masih katingali ayeuna sareng aya seueur situs arkéologis antara kalér sareng kidul nagara éta.

Hayu urang tingali, antara tujuan wisata gaduh naon Sudan? Sai, hiji pulau anu aya di kiduleun katarak kadua kuil-kuil, monumen sareng kuburan ti mimiti Jaman Batu sareng jaman Firaon ogé, dugi ka datangna Kakaisaran Utsmaniyah. Sadinga Konsentrasi warisan pharaonic sanaos aya hal karajaan Meroetic sareng Napatan. Soleb sami. Hurung Tumbus Prasasti Mesir parantos dipendakan dina batu caket katarak katilu.

Salah sahiji situs arkéologis anu paling penting di Sudan nyaéta Karma. Aya gedong ageung di dieu sareng sadayana aya ti abad ka tilu SM. Tabo Éta di Pulo Argo, kiduleun katarak katilu, sareng ngandung candi Kushite sareng barang-barang kuno ti jaman Méroétik sareng Kristen. Kawa ibarat eunteung Mesir dina arsitektur, ogé Dongola, ibukota Karajaan Kristen Nubian, Mayuria, sareng mesjid anu biasa janten garéja, istana, kuburan sareng imah-imah lami.

Ibukota agama Karajaan Napata nyaéta Jebel Al - Barka sareng éta caket curug kaopat. Di dieu aya istana, candi, piramida sareng kuburan ti jaman anu béda-béda antara jaman Firaun, Napatan sareng Méroétik. Situs Nuri ngandung piramida sareng kuburan karajaan ti dinasti Napatan. The Kuburan Al-Kuru Aranjeunna kasohor pisan, ku batu-batu hiasanna kagolong raja-raja Napatan anu munggaran.

Pikeun bagian na teh situs Al - Ghazali Éta di hiji oasis di Bayoudah sababaraha kilométer ti kota Merowe sareng ngandung titilar ti jaman Kristen. Merowe sorangan mangrupikeun ibukota karajaan Kush anu ngagaduhan piramida, candi sareng titilar kumargi éta kota nyata. Tempat anu indah pikeun dipoto nyaéta Musawarat Konéng, daérah anu mangrupikeun pusat kaagamaan ti saprak jaman Méroétik sareng parantos nyerat candi sareng wangunan batu kapur ageung.

Pindah sacara mandiri di Sudan henteu gampang Sareng kuring henteu terang naha éta ogé henteu disarankeun. Anu pangsaéna nyaéta buku wisata Kusabab ngadatangan tempat-tempat di Afrika anu henteu aya dina peta wisata tiasa rumit sareng nyababkeun langkung seueur masalah tibatan solusi. Naon deui, Sudan henteu ngagaduhan infrastruktur anu saé pikeun anu ngumbara anu mandiri. Sanajan anjeun nyéwa tur, agénsi tiasa ngatur sababaraha isa kanggo anjeun, ngadamel pamenta éta dikirimkeun ka anjeun di bandara, contona.

Un wisata has Dimimitian dina Khartoum teras teraskeun ngumbara ka kalér, kana gurun, nuju ka Dongola Heulang, satengahna antara ibukota Sudan sareng wates Mesir. Éta jantung Kristen di Sudan. Teu jarang tempat ieu kosong, sanaos penting pisan, janten rongkah pisan. Wisata terasna dinten énjingna di Kush, Tanah Nubian antara curug kahiji sareng kaopat tina Nil. Markas Karajaan Kush anu lami di dieu mangrupikeun reruntuhan Kerma, situs arkéologis anu ageung sareng éndah.

Wisata teraskeun Désa Wawa nyéépkeun wengi sareng nganjang ka Bait Soleb nalika subuh, leumpang sapanjang sisi Walungan Nil antara tangkal korma, nyandak parahu alit sareng jalan ka kebon anu ditabur gandum dugi ka candi ti tempat panonpoe nyaring kolom-kolom na. Candi ieu diwangun ku firaun Amenotep III, jalma anu sami anu ngadegkeun Bait Luxor, sareng sanaos langkung sopan masih éndah sareng ampir magis.

Aya ogé anu Piramida Nuri, didatangan dina dinten katilu wisata khas, diantara bukit pasir, diwangun antara abad ka XNUMX sareng XNUMX SM, anu pangkolotna di Old Nubia. Dituturkeun dina dinten anu sami ku kunjungan gunung suci Jebel Barkal, sareng pandangan anu luar biasa di Nil, piramida sareng candi na.

Ti saprak 2003 éta Warisan Dunya kalayan leres-leres. Tungtungna, wisata teras teraskeun sareng terang urang piramida Meroe, 200 struktur luar biasa langkung ti 2500 taun, tempat anu magis, candi Musawarat nyaéta Sufra kalayan batu na diukir sapertos sato sareng Kuil Naqa di gurun pasir.

Nyatana nyaéta yén Sudan sanés tujuan wisata aya sakedik literatur ngeunaan nagara sareng harta karunna, tapi upami anjeun petualangan sareng anjeun resep janten sakedik nyalira diantara reruntuhan, anu henteu, tong ragu-ragu ngatur hiji perjalanan anu luar biasa ka nagara anu endah sareng bersejarah ieu.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*