Cruise ngaliwatan fjord Norwegia

Pelayaran Fjord

Ngadamel a pesiar fjord Norwégia Ieu mangrupakeun alternatif megah lamun hayang ngarasakeun landscapes éndah glaciers, gunung salju jeung curug mustahil. Tapi ogé lamun hayang ngalaman visi ngeunaan Aurora borealis atawa tengah wengi Sun.

Sababaraha perjalanan anu impressive sakumaha sailing ngaliwatan fjord jempé di tengah alam impressive. Kanyataanna, éta salah sahiji paporit pikeun panumpang pesiar, anu boh geus dipigawé atawa geus rencanana. Pikeun ajak anjeun ngalaman pesiar ngaliwatan fjord Norwegia, urang bade ningalikeun maneh sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan jenis ieu lalampahan.

Sabaraha lami pelayaran kelas ieu?

Cruise di Bergen

Hiji kapal pesiar di Bergen, disebut gateway ka fjord Norwegia

Biasana perjalanan téh antara tujuh jeung dalapan poé. Ieu mangrupikeun waktos minimum pikeun terang kaajaiban alam ieu. Sanajan kitu, aya cruises lima dinten. Jeung, Sabalikna, aya kamungkinan ranté dua itineraries ngahijikeun opat belas poé perjalanan.

Ogé, aya cruises nu ngawengku palabuhan Nordic séjén, sajaba ti Norwegia. Salaku conto, Copenhague o Stockholm. Ieu bakal ngidinan Anjeun pikeun nyaho ibukota geulis séjén. Tapi naséhat kami nyaéta sahenteuna hiji genep puluh persen skala aya di palabuhan Norwegia.

Urang ogé nyarankeun yén maranéhna kaasup Oslo, ibukota nagara. Ampir sakabéh cruises ieu ngalakukeun eta, tapi anjeun hadé pastikeun. Ieu mangrupakeun kota geulis nu, sakumaha bakal urang tingali, nawarkeun maneh loba nganjang.

Naon kaping pangalusna pikeun pesiar fjord Norwegia?

Naeroyfjord

Témbongkeun tina fjord ti Naeroyfjord

Waktos anu pas pikeun anjeun nyandak salah sahiji kapal pesiar ieu nu mana ti Méi nepi ka Séptémber. Usum luhur diwangun ku bulan tina Juni, Juli jeung Agustus, nalika suhu langkung haneut sareng dinten langkung panjang. Éta nalika anjeun tiasa ngarasakeun alam Norwegia paling impressive. Sajaba ti éta, panonpoé tengah wengi ieu ngaapresiasi dina splendor na 21 Juni.

Ogé bulan ti Méi jeung Séptémber Ieu kaping alus pikeun pesiar anjeun ngaliwatan fjord Norwegia. Suhuna sami-sami pikaresepeun, sanaos anjeun henteu kedah percanten ka diri anjeun. Cuaca di daérah éta ogé teu stabil, janten tiasa tiis dina sababaraha menit. Sajaba ti éta, dina bulan ieu usum low lumangsung, jadi hargana langkung mirah. Sanajan kitu, ulah ngaharepkeun deal badag. A pesiar ngaliwatan fjord Norwegia mahal.

Sakali kami geus dipedar ka anjeun iraha bade nyandak hiji pesiar tina tipe ieu sareng sabaraha lila eta kudu lepas, waktu geus datangna pikeun difokuskeun naon pangalaman éndah ieu nawarkeun anjeun. Nyaéta, nu fjord na stopovers teu bisa leungit dina pesiar Anjeun.

fjord penting dina pesiar Anjeun

Sognefjord

Sognefjord, disebut raja fjord

Kacilakaan alam anu luar biasa tina fjord henteu langkung ti hiji lebak basisir diukir kaluar ku glacier a kana mana laut geus diasupkeun nyieun hiji jenis danau. hasilna nyaeta, persis, jenis laguna dikurilingan ku gawir spektakuler. Sababaraha di antarana ngahontal jero hébat, anu ngamungkinkeun pikeun navigasi kapal pesiar.

jarami leuwih sarébu fjords kaluar basisir kidul-kulon Norwégia, di basisir Laut Kalér. Sacara husus, aranjeunna dibagi kana opat wewengkon. Anu mimiti nyaéta rogaland tur kaasup panggero Batu mimbar atawa Preikestolen, dianggap salah sahiji sudut pandang paling spektakuler di dunya. Anu kadua nyaéta tina hordalanddimana kotana Bergendikurilingan ku telepon tujuh gunung, nu urang bakal ngobrol ngeunaan engké. Pikeun bagian na, wewengkon katilu nyaeta Lagu Fjordane jeung kaopat nu ti Langkung og Romsdal, kalawan gunung impressive jeung curug.

Tapi anu langkung penting nyaéta yén urang ngobrol sareng anjeun ngeunaan fjord utama anu anjeun kedah tingali. Raja maranéhanana nyaéta Sognefjord, anu aya dina zona katilu anu disebatkeun. Sarta kami masihan eta judul ieu sabab pangbadagna di Norwégia jeung kadua di dunya sanggeus yén Scoresby di Greenland. Éta ngalegaan teu kurang ti 204 kilométer ka jero semenanjung Skandinavia, nuju ka kota Skjolden, geus di Taman Nasional Jotunheimen. fjord impressive Ieu cliffs anu jangkungna leuwih sarébu méter sarta panangan na laut boga rubak rata-rata ampir lima kilométer. Sedengkeun pikeun jero cai, éta ngahontal 1308 méter di bagian pangjerona.

Teu kirang impressive teh fjord tina Naeroyfjord, nu lokasina di hiji sisi saméméhna. Tapi jauh leuwih leutik batan ieu, ukuranana ngeunaan tujuh belas kilométer panjangna. Nanging, éta ogé nawiskeun anjeun bentang anu saé. Marengan ieu, eta geus dinyatakeun Warisan Dunya fjord tina Geiranger, anu kasohor ku curugna. Di antara ieu, éta tujuh sadulur, lokasina sabalikna silih dina saban gigir fjord, jeung salah sahiji Jilbab, impressive lamun cahayana ku panonpoé.

Tungtungna, penting pisan yén pesiar anjeun ngalangkungan fjord Norwegia kalebet storfjord, anu perenahna di wewengkon sunmore. Kalayan panjangna saratus sapuluh kilométer, éta mangrupikeun kalima di Norwégia sareng dicirikeun ku pulo-pulo sareng basisir anu lamping.

Kota utama dina pesiar ngaliwatan fjord Norwegia

Cruise di Oslo

Hiji kapal pesiar di Oslo, hareupeun Akershus Castle

Tapi pesiar ngaliwatan fjord Norwegia teu ukur ngidinan Anjeun pikeun ngarasakeun landscapes éndah tur unik. Ogé méré Anjeun kasempetan papanggih kota jeung kota geulis, loba has basisir nagara urang. Kami bakal nunjukkeun anjeun sababaraha anu teu tiasa leungit dina perjalanan anjeun. Di antarana nyaéta Oslo, dimana loba cruises ieu miang ti, tapi ogé Bergen o Alesund.

Oslo, titik miang pikeun cruises

Istana Storting

Storting wangunan di Oslo

Ibukota éndah Norwégia diadegkeun dina abad ka-XNUMX ku Raja Harold Hardrade, sanajan éta teu ibukota dugi XIV. Pikeun abad ieu disebut Christiania jeung simbol hébat nya éta Akershus Bénténg Castle. Diwangun kira-kira tujuh ratus taun ka tukang, éta direnovasi dina abad ka-XNUMX saatos kanon Renaissance. Ayeuna, éta fungsina salaku mausoleum pikeun raja-raja Norwégia sareng ogé bumi dua musium: nu Perlawanan jeung nu ABRI.

Teu kurang geulisna teh Royal karaton, diwangun dina abad ka-XNUMX kalayan garis klasik. Di jerona, Kamar Burung nangtung, disebut kitu sabab dina témbokna aya lukisan manuk. Pikeun période sarua milik Storting wangunan, nu boga imah parlemén Norwegia sarta ngabogaan satengah buleudan badag di hareup.

Ngeunaan warisan agama, éta patut disorot Katedral Juru Salamet sareng Saint Olaf, Baroque kahiji jeung kadua neo-Gothic. Pikeun bagian dirina, éta garéja Romanesque of Gamle Aker Ieu wangunan pangkolotna di kota, sakumaha eta diwangun dina abad ka-XNUMX, jeung éta tina trinitas, sarua neo-Gothic ti abad ka-XNUMX, mangrupa pangbadagna di Oslo.

Sedengkeun pikeun museum, éta nangtung kaluar yén urang Norwegia, kalawan saratus lima puluh imah tradisional jeung garéja stave gawang, nu balik deui ka taun 1200. Tapi sugan teh Museum Kapal Viking y éta Kon-Tiki, nu imah rakit petualang kawentar Thor Heyerdahl. Sanajan kitu, dua galeri seni nu leuwih berharga: nu Munch Museum jeung Galeri Nasional.

Bergen, gateway ka fjord Norwegia

Bénténg Bergenhus

bénténg bergenhus

Ibukota propinsi hordaland, mangrupakeun eureun wajib on sagala pesiar ngaliwatan fjord Norwegia. Di dinya anjeun kudu nganjang ka briggen atawa kota heubeul, kalawan imah kai abad ka-XNUMX has na nu niru leuwih abad pertengahan ancur ku seuneu. Sanajan kitu, wangunan pangkolotna di kota teh garéja Romanesque of Santa Maria, nu asalna ti XII.

Éta ogé abad pertengahan Katedral St. Olaf, najan diréformasi sacara éksténsif dina abad ka-XNUMX. Tapi salah sahiji simbol kota nyaéta maksakeun bénténg bergenhus, sababaraha wangunan anu balik deui ka abad ka-XNUMX. Di sisi séjén, di neighborhoods kawas nygardshoyden Anjeun tiasa ningali imah neoklasik XIX sarta gaya séjénna seni deco.

Sanajan kitu, hal paling picturesque ngeunaan Bergen nyaeta na pasar kabuka, nu diayakeun di palabuhan. Jeung deuih funicular nu naek Gunung Floyen, Dina waktu salah sahiji ti tujuh gunung kawentar nu ngurilingan kota. Di luhureun na aya sudut pandang nu nawarkeun maneh pintonan éndah basisir Norwegia.

Alesund, permata tina seni nouveau

Alesund

Témbongkeun tina port of Alesund

kota ieu ogé dianggap titik aksés ka fjord tina Geiranger. Urang bisa nangtukeun salaku kota tina seni nouveau. Dina awal abad ka-XNUMX, eta ngalaman seuneu dahsyat nu ninggalkeun eta dina ruruntuhan. Nalika ngawangun deui, gaya arsitéktur ieu dituturkeun dina kalolobaan wangunanna. Ku alatan éta, Alesund téh monumen sakabéhna.

Tapi, kota ogé boga imah kai anu disimpen tina seuneu. Sanajan kitu, simbol hébat na teh sudut pandang gunung alaska, nu bisa nanjak ngaliwatan leuwih ti opat ratus léngkah, tapi ogé ku mobil. Pamandangan kota, linggih di tujuh pulo, spektakuler.

Geiranger

Geiranger

Geiranger kalawan lingkungan alam impressive na

Nuluykeun ka arah fjord tina Geiranger anjeun bakal manggihan kota nu ngaranna sarua, didaptarkeun salaku Warisan Dunya. Ogé, éta dianggap tujuan wisata pangalusna di Skandinavia ku pituduh bergengsi Planét ngalamun. Ieu mangrupakeun kampung tradisional Norwegia kalawan imah kai sarta garéja leutik na. Sanajan kitu, sakuliling na éndah, kalawan tempat kawas nu gunung dalsnibba. Éta henteu kabeneran yén éta ngagaduhan lima hotél atanapi éta, unggal taun, nampi langkung ti saratus lima puluh kapal pesiar.

Dina kacindekan, kami geus ditémbongkeun anjeun sagalana nu peryogi kauninga make a pesiar fjord Norwégia. Kami ngan ukur hoyong ngingetkeun yén anjeun ogé gaduh keajaiban alam anu pikaresepeun tina jinis ieu di nagara sanés sapertos Islandia, Skotlandia komo NZ y Kanada. Wani uninga tempat unik ieu.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*