Petra, kota batu (IIIa)

Kami ngahontal tahap katilu kadatangan kami ka Petra dimana kami badé terang gastronomi sanés ngan ukur tempat ieu tapi ogé di tingkat nasional. Asakan Yordania ngagabungkeun resep anu saderhana tapi ngeunah pisan dimana waé masakan tradisional gastronomi ieu bakal janten festival rasa anu leres dina sungut urang.

Piring nasional henteu bénten pisan sareng anu urang tiasa mendakan di nagara caketna sapertos Suriah atanapi Libanon, sanaos masing-masing nagara gaduh cara nyalira pikeun nyiapkeun piring. Kedah diperhatoskeun yén agama ogé mangaruhan pisan kana asakan nagara ieu, janten urang moal mendakan tuang anu diasakan ku alkohol atanapi daging babi diantara larangan sanésna.

Kadaharan Yordania anu paling rupa-rupa

Piring nasional Yordania nyaéta mansaf sareng ogé nyorot kana musakhan jeung maglouba. Piring tradisional anu luar biasa nyaéta kebab, shawarma, felafel atawa hummus antara séjén. Sareng upami urang hoyong lauk, di Aqaba kami bakal mendakan seueur jinis lauk seger.

Asakan nagara ieu masterly ngagabungkeun kacang polong, sayuran, buah sareng daging, hal anu disarankeun pisan pikeun anu datang, kumargi seueur rasa anu teu disadarkeun ku urang Kulon dina gastronomi ieu. Hal anu bakal narik perhatian urang nyaéta saatos unggal tuang sok aya desktop sareng tuangeun nikmat anu dibarengan ku jus buah seger.

Sapiring hummus

Inuman tradisional nyaéta alkohol, minuman keras aromatik anu raosna mirip pisan sareng anis, sanaos di Yordania urang ogé tiasa mendakan inuman anu nyegerkeun, bir sareng anggur tina panénna nyalira, anu sanaos henteu kualitas ekstrim, lumayan tiasa ditampi pikeun langit-langit.

Kami negeskeun yén upami anjeun henteu resep pisan kana tuangeun Arab, di hotél anjeun tiasa tuang masakan Kulon salaku alternatip, janten mimitina teu kedah aya masalah dahareun di tempat ieu.

Urang badé istirahat sakedap sareng dina postingan salajengna urang bakal teras diajar langkung seueur ngeunaan asakan Yordania anu euyeub sareng éksténsif.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*