Piazza Navona di Roma

Piazza Navona

Anu hébat Piazza Navona mangrupikeun tempat anu paling terkenal di sadaya Roma, salah sahiji alun-alun anu paling sentral sareng titik pertemuan pikeun jalma-jalma anu leumpang. Di jerona anjeun tiasa ningali gedong-gedong lami anu éndah, rupa-rupa cai mancur sareng tugu, ogé suasana anu hébat anu salawasna aya. Éta mangrupikeun salah sahiji hal anu kuat dina nganjang ka kota Roma.

Di jaman kuno éta tempat anu penting, tapi ayeuna di Piazza Navona mangrupikeun salah sahiji kotak anu paling endah sareng wawakil sadayana Roma. Di jerona urang tiasa nampi seni boh di cai mancur na sareng réstoran caket sareng teras anu ngajantenkeun alun-alun ieu tempat anu penting.

Sejarah Piazza Navona

Piazza Navona

Alun-alun ieu naék kana tempat dimana Stadion na, maréntahkeun didirikeun ku kaisar Domitian. Stadion ieu diwangun pikeun sababaraha abad sareng janten tuan rumah kaulinan atletik, musik sareng kuda. Parantos dina Abad Pertengahan, gedong mimiti diwangun dina ruruntuhan stadion Romawi. Dina abad ka-XNUMX éta nalika proyek tempat ieu salaku alun-alun pusat di kota leres-leres muncul kusabab mindahkeun pasar anu aya di Capitol. Éta amanat Paus Innocent X anu nyandak ka alun-alun kamahéran anu dipikaresepna ayeuna, kalayan desain barok sareng cai mancur na. Pasar anu diayakeun di dieu ngalih ka alun-alun Campo de Fiori. Ritual panasaran ogé dilakukeun dimana dinten Saptu sareng Minggu di Agustus solokan cai mancur ditutupan sahingga daérah tengah alun-alun banjir sareng sadayana tetep siga danau.

Tilu sumberna

Alun-alun ieu bentukna persegi panjang, ngalestarikeun rute anu sami sareng Stadion lami, Sareng gedong-gedong di daérah anu bakal nangtung. Sababaraha cai mancur menonjol di tengahna sareng mangrupikeun salah sahiji obyek wisata anu paling hébat. Éta tilu cai mancur ageung sareng potongan patung anu penting pisan sareng kaéndahan anu urang bakal jéntré.

Fontana dei Quattro Fiumi

Fontana dei Quattrofiumi

Fon ieu anu tiasa ditarjamahkeun salaku Air mancur tina Opat Walungan aya di tengah alun-alun sareng éta anu paling penting. Dirancang ku Bernini dina abad ka-XNUMX dina gaya Baroque. Obelisk hébat na menonjol sareng ogé opat patung anu luar biasa anu mangrupikeun inohong anu ngagambarkeun walungan hébat di opat buana. Dina bagian anu pangluhurna nyaéta japati Roh Suci. Dina cai mancur anjeun ogé tiasa ningali rupa-rupa patung sato, sapertos singa, buaya atanapi oray laut.

Nettuno Fountain

Nettuno Fountain

Pancuran Néptunus aya di Daérah kalér Piazza Navona. Cai mancur ieu dirancang ku pematung Giacomo della Porta, kalayan basa ageung sareng patung Néptunus nyerang singa laut.

Air Mancur Moor

Fontana del Moro

Ieu mangrupikeun cai mancur anu sanés di alun-alun, anu perenahna di daérah kidul. Éta ngagambarkeun kaayaan Afrika dina kerang anu merangan lumba-lumba anu dikurilingan ku opat énggal. Sanaos cai mancur na didesain ku Giacomo della Porta, teras patung tengahna, didamel ku Bernini, ditambihan.

Saint Agnes dina Kasiksa

Garéja ieu perenahna di daérah anu tempatna tempat pemutih stadion. Ieu mangrupikeun garéja dina gaya Baroque, sapertos elemen sanés alun-alun, diciptakeun ku paréntah Paus Innocent X. Jaba baroque na geulis pisan, tapi ogé pantes asup ka jero, dimana anjeun tiasa ningali kubah anu hébat, dimana aya fresco sareng Asumsi Mary. Di jero anjeun ogé tiasa ningali hiasan patung anu euyeub ku karya-karya sapertos Pupusna Saint Alexius, Syahid Saint Eustace, Pupusna Saint Cecilia atanapi Monumen Makam Paus Innocent X. Garéja ieu didirikeun ku Rainalidi tapi ogé ku Borromini.

Palazzo Pamphili

Geulis ieu Istana ayeuna ngagaduhan kedutaan Brasil. Borromini ogé kolaborasi dina nyiptakeunana sareng di jerona anjeun tiasa ningali galéri fresko ku Pietro da Cortona. Sateuacan dijual ka Brazil, éta ngagaduhan sababaraha kagunaan, sabab mangabad-abad pentingna na turun.

Istana Braschi

Sanaos ieu gedong neoklasik Éta henteu katingalina sapertos istana pikeun kami, éta ogé tempat anu dipikaresep di Piazza Navona. Ayeuna damelna Museo di Roma di jero, nyarioskeun riwayat kota ti Abad Pertengahan dugi ka abad ka-XNUMX. Éta dinyatakeun salaku aset budaya sareng putus ku arsitektur baroque khas alun-alun.

Garéja Lady kami tina Sacred Heart

Asal muasalna tina garéja tanggal ti abad ka-XNUMX, sanaos gedong anu urang tingali ayeuna rada anyar. Fasade cukup anyar tapi éta ogé gedong bersejarah, baheulana kawanoh salaku Garéja Santiago de los Españoles.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*