Tujuh festival Agustus di Spanyol anu anjeun henteu sono

Perayaan di Spanyol sareng bulan Agustus mangrupikeun cerminan tina rasa maén, anu urang sadayana, kagungan usum panas. Kalayan cuaca anu hadé sareng perjalanan pakansi, kami langkung dipikaresep pikeun senang-senang terasrasakeun hubungan sosial.

Tapi perayaan ieu ogé ngaréspon upeti yén kota sareng kota anu sanés mayar kanggo panyokongna, kana tradisi lokal sekuler atanapi ka pameran komersial. Pondokna, aya seueur alesan naha aranjeunna dirayakeun festival di Spanyol sareng Agustus. Upami anjeun hoyong mikaresep aranjeunna, kami nyarankeun wisata pikeun sababaraha anu pang populerna sareng populér.

Perayaan Agustus di Spanyol

Kami parantos nyiapkeun perjalanan pikeun perayaan Agustus di Spanyol anu diatur sacara kronologis. Nyaéta, urang bakal ngamimitian ku perayaan anu lumangsung salami dinten-dinten munggaran dina sasih kanggo ngahontal anu lumangsung di akhir na.

1.- Turunan Sella

Tugu Turunan

Patung pangélingan Turunan Sella

Masih panasaran yén kompetisi kano ngahimpun ratusan rébu jalma unggal taun di kota-kota alit Asturian Ribadesella y Arriondas. Dina bagéan walungan Sella anu aya di antara duanana, tés kano lumangsung, tapi anu disebut Turunan langkung seueur.

Kusabab, sanaos pasanggiri ngagaduhan karakter internasional sareng géngsi anu hébat, para penonton ogé ngupayakeun nikmati teleponna Festival Piraguas, anu parantos dinyatakeun ngagaduhan kapentingan wisata internasional. Dina Jumaah kahiji Agustus dina wengi sareng dinten Saptu, dinten acara, kota-kota Arriondas sareng Ribadesella dicandak ku para pengunjung ti sakumna dunya hoyong pisan nampi manifestasi Asturian nyaéta Sella.

Parantos dinten Saptu, sateuacan ngamimitian turunan, aya anu khas parade masarakat ngaliwatan jalan Arriondas sareng, salaku upacara sateuacan angkatna para paddlers, éta Asturias, tanah air tercinta.

Teras hiji karéta walungan ngalir sapanjang sisi walungan saatos tés sareng, nalika tés na réngsé, a ménu Asturian has diwangun ku fabada sareng puding béas, sacara logis, disiram ku seueur cider. Ngamangpaatkeun hawa anu haneut dina bulan Agustus, pésta réngsé dina waktos énjing-énjing.

2.- Viking ziarah Catoira

Viking ziarah

Kadatangan Vikings di Catoira

Éta ogé dirayakeun dina sabtu minggu kahiji Agustus, sanaos dina hal ieu dinten Minggu. Tempatna di kota alit Pontevedra Catoira, deukeut ka Villagarcia de Arosa sareng éta ogé parantos dinyatakeun ngagaduhan kapentingan wisata internasional.

Kerangka sejarah dimana perayaan ieu dituliskeun nginget-nginget peran anu aya di kota leutik ieu dina pertahanan basisir Galicia ngalawan penjajahan Norman anu milari harta karun Santiago de Compostela (di dieu urang tinggalkeun anjeun hiji tulisan ngeunaan naon anu kedah ditingali di kota ieu). Pikeun ngajagaan basisir, éta munara kulon, ayeuna nuju ruruntuhan. Kitu ogé, raja Alfonso III maréntahkeun ngawangun telepon Castellum Honesti, anu dina waktosna mangrupikeun salah sahiji anu panggedéna di Éropa. Hatur nuhun kana sadaya benteng ieu, dimungkinkeun pikeun ngusir serangan Viking abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX.

Pikeun miéling éta sadayana, dina taun 1961 édisi munggaran ziarah Catoira Viking diayakeun. Penduduk kampung sareng jalma sanés ti sadayana ngariosan sareng nyiptakeun gelut éta dina panggung anu sami dimana aranjeunna lumangsung.

Tapi pésta éta henteu dugi di dinya. Upami anjeun wani mikanyaho éta, anjeun ogé bakal resep pasar abad pertengahan, anu ngagambarkeun karya Viking tradisional sareng bahkan tuang tuang anu menu na kalebet masakan Norman. Kitu popularitas ziarah Viking ieu anu kota leutik Catoira parantos kembar sareng kota Denmark di Frederikssund.

3.- The Misterius ti Elche, simbol dina perayaan Agustus di Spanyol

Misteri Elche

Répréséntasi tina Misteri Elche

Nuju tengah Agustus, khususna dina tanggal 14 sareng 15, kota Levantine Elche ngagungkeun salah sahiji festival anu paling panasaran pikeun sadayana anu lumangsung nalika usum panas di Spanyol. Éta diwangun ku pementasan ku tatangga kota lakon anu asal usulna ti Abad Pertengahan.

Potongan dramatis ieu nyiptakeun deui Asrama, Asumsi sareng Penobatan tina Virgin Mary sareng asal usulna ti saprak deui, sahenteuna, dugi ka abad ka-1265. Nanging, tradisi lokal nyalira nempatkeunana dina taun XNUMX, nalika penaklukan Kristen ka Elche lumangsung. Éta ditulis dina basa Valencian anu lami sareng kalebet sababaraha ayat dina basa Latin.

Pagelaranana lumangsung dina mulia basilika barokah Santa Maria sareng dibarengan ku musik sareng lagu. Bagéanna nyaéta Gregorian, anu nunjukkeun jaman kuno tina tradisi ieu. Di sisi anu sanésna, éta mangrupikeun padamelan anu pondok. Éta diwangun ku dua bagian: di Vespra jeung Fiesta, anu dipentaskeun masing-masing tanggal 14 sareng 15 Agustus.

Upami anjeun hoyong ningali pésta unik di dunya, kami nyarankeun anjeun pikeun ngiringan hadir Misterius ngeunaan Elche. Sanés kanggo nanaon, éta parantos dinyatakeun Masterpiece of the oral and Intangible Heritage of Humanity ku UNESCO.

4.- Minggu Renaissance Medina del Campo, festival Agustus anu sanés anu anjeun teu tiasa sono

Minggu Renaissance

Minggu Renaissance Madinah del Campo

Kota Valladolid di Medina del Campo ngagaduhan seueur sejarah anu asalna asalna ti jaman pra-Romawi. Nanging, waktos kamakmuran maksimum na aya dina abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX, nalika perdagangan wol sareng lokasi strategis na ngajantenkeun pusat keuangan anu penting. Buktina saé ieu anu matak maksakeun puri La Mota, kunjungan penting upami anjeun angkat ka Madinah.

Sadayana anu kami parantos ngajelaskeun ka anjeun parantos diciptakeun deui di kota antara 14 sareng 21 Agustus sareng Minggu Renaissance, anu kalebet langkung ti saratus kagiatan. Nanging, panginten anu paling aya hubunganana nyaéta Kaisar sareng Comuneros Fair.

Salami saminggu, jalan-jalan Madinah janten kota abad pertengahan anu ngalangkungan opat rébu tambahan. Ieu ngagambarkeun mahluk anonim, tapi ogé jalma-jalma terkenal anu ngadatangan kota Castilian mangabad-abad ka pengker. Salaku conto, kaisar Carlos v sareng pamimpin komunitas, Raja Katolik, Saint John of the CrossSaint Teresa Yesus. Upami anjeun badé angkat ka awal Renaissance, kadatangan anjeun ka Medina del Campo anu éndah dina bulan Agustus nyaéta kedah.

5.- Minggu Besar Bilbao atanapi Aste Nagusia

Mari jaia

Anu populér Mari Jaia

Aya seueur perayaan dina bulan Agustus anu janten titik pusatna dina pésta dina Parawan Begoña, anu diperingkeun dina tanggal lima belas. Diantarana, minggu-minggu ageung San Sebastián atanapi Gijón (didieu anjeun gaduh tulisan ngeunaan kota ieu). Tapi kami mawa anjeun anu di Bilbao, katelah Aste nagusia, pikeun pangaruh anu ageung pisan.

Karakter anu ngalambangkeun dirina nyaéta Mari jaia, sosok anu diciptakeun ku seniman Mari Puri Herrero di 1978. Tarjamahan namina justru "lady of the parties" sareng anjeunna janten pimpinan ti balkon Balé Kota. Anjeunna malah gaduh lagu nyalira Mari Jaia datang (Badator Mari Jaia dina Basque), diwangun ku Kepa JunqueraEdorta Jiménez. Akhirna, dina akhir perayaan, bonéka éta diduruk nalika leumpang sapanjang muara Bilbao.

La Aste nagusia Dimimitian dina dinten Sabtu saatos tanggal XNUMX Agustus sareng rombongan Bilbao penting pisan di jerona. Kuburan perayaan diatur sakitar keusik sareng lingkunganana, dimana aya kompetisi gastronomic, pagelaran musik sareng seueur deui txosnas. anu terakhir nyaéta batang anu disiapkeun ku rombongan nyalira anu pinuh ku animasi.

Upami anjeun hoyong gaduh senang, éta Aste nagusia Mangrupikeun salah sahiji festival Agustus anu anjeun moal sono, sahenteuna sakali dina kahirupan anjeun.

6.- Pesta Japati di Madrid

Poto perayaan Madrid

Dua chulapos nari chotis

Dina wisata kami di perayaan Agustus anu anjeun henteu sono, kami dugi ka ibukota Spanyol kanggo nyaritakeun ngeunaan pésta anu kacatet dina sajarah berkat zarzuela anu kawéntar. The verbera de la Paloma.

Mangrupikeun salah sahiji perayaan anu pang populerna di Kota lawas Madrid, sabab miéling ka Parawan Japati, Anu garéja anu gigireun Gerbang Toledo. Éta ogé lumangsung sakitar kaping XNUMX Agustus sareng, salian ti prosesi sareng hiasan balkon, éta dicirikeun, tepatna, ku na kecap pagawéan. Aranjeunna dihadiran ku urang Madrilénia dibaju salaku "chulapos" pikeun nari schottische, tarian par kaunggulan ibukota.

Akibatna, upami anjeun hoyong ngasuh Madrid anu paling tradisional, La Paloma mangrupikeun festival anu sanés anu anjeun henteu sono.

7.- Pameran Malaga

Gambar Pameran Malaga

Panutup bercahya tina Malaga Fair

Sanaos leres yén pameran anu paling kawéntar di Andalusia nyaéta hiji di Seville, anu diayakeun di Malaga pertengahan Agustus henteu katinggaleun. Asal usul na ti saprak teu aya deui kirang ti nalukkeun kota ku Raja Katolik dina 1487. Pikeun miélingkeun éta, festival diadegkeun dugi ka 15 Agustus 1491, anu bakal janten cikal tina pameran.

Perayaan agama anu ngaluluguan éta nyaéta tina Parawan Koswara sareng, ayeuna, éta dirayakeun di daérah imahna patani Torres, dimana stan anu béda anu dihias ku lantera beureum sareng kembang dipasang. Nanging, siang dinten éta dugi ka sadaya Malaga. Peuting, daérah anu disebut di luhur janten tempat panas jalma anu ngalangkungan bilik sareng tempat wisata anu adil.

Tapi salah sahiji kajadian anu paling unik nyaéta anu dibentuk ku verdiales pandas, grup musik anu ngorondang di jalan nafsirkeun potongan-potongan folklor. Sadaya ieu tanpa hilap gerbong kuda-kuda hiasan anu ngalangkungan kota.

Kasimpulanana, kami parantos ngusulkeun anjeun tujuh pésta dina bulan Agustus anu anjeun moal sono. Nanging, aya seueur anu sanés anu ogé bakal narik anjeun. Salaku conto, balap kuda di Sanlúcar de Barrameda, anu asal usulna ti pertengahan abad ka-XNUMX; éta Festival Albariño di Kamboja (Pontevedra); éta Vitoria, kalayan panasaran katurunan Celedón; éta Tomatna Buñol (Valencia) atanapi anu Patempuran Kembang tina Laredo (Cantabria). Sakumaha anjeun tiasa tingali, anjeun gaduh seueur tempat pikeun ngaraosan suasana perayaan dina bulan Agustus.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*