7 piring khas Mexico anu anjeun kedah nyobian

7 piring khas mexico

Ngawangkong ngeunaan katuangan Méksiko nyaéta, mimiti sagala, nyarioskeun perkawis gastronomi diklasifikasikeun salaku Warisan Budaya Teu Ketara tina Kamanusaan ku UNESCO. Kaayaan ieu bakal masihan anjeun ideu ngeunaan pentingna sareng kabeungharan Méksiko dina hal piring na kunaon kami masihan anjeun pilihan ieu 7 masakan khas Méksiko anu anjeun moal sono.

Nyatana, urang nyanghareupan salah sahiji asakan anu paling rupa-rupa di dunya, boh tina hal bahanna sareng dina hal anu bénten-bénten masakan na. Urang tiasa nyarios yén unggal nagara bagian bahkan unggal kota gaduh dapur nyalira. Nanging, urang bakal nyarios sareng anjeun ngeunaan kadaharan khas Méksiko dina hartos umum, nyaéta, ti éta resep ilahar pikeun sakumna nagara.

Kadaharan khas Mexico: Sakedik sajarah

Gastronomi Méksiko ayeuna mangrupikeun hasil tina sintésis substrat pra-Columbian sareng warisan Spanyol. Pangaruh Afrika, Asia, Wétan Tengah bahkan pangaruh Perancis parantos ditambihan kana ieu. Ti dunya pra-Hispanik éta parantos nyandak seueur bahan na. Salaku conto, jagong, cabé, kacang, tomat, alpukat sareng seueur rempah sapertos papalo, epazote atanapi daun suci.

Tapi sadayana dihijikeun sareng anu ti Éropa sapertos gandum, sangu, kopi sareng ogé bumbu aromatik sapertos daun salam, jinten, oregano, tumbak atanapi katumbiri. Aranjeunna bahkan sumping sareng Spanyol daging sapertos daging babi atanapi hayam y buah sapertos jeruk, jeruk nipis atanapi cau.

Sakumaha anu parantos kami carioskeun, hasil tina sadayana ieu nyaéta asakan anu dicirian ku bédana antara nagara bagian anu béda anu ngawangun nagara Aztec. Henteu sami nyarioskeun ngeunaan gastronomi Baja California tibatan ngalakukeun éta ngeunaan Chiapas nyalira. Tapi sadaya kadaharan khas Mexico mangrupakeun dasar anu umum. Urang tiasa nyarios yén sadayana dumasar kana bahan-bahan sapertos jagong, cabé sareng kacang, ogé pasti téhnik kuliner pertandingan éta.

Tujuh piring anu ngawangun kadaharan khas Mexico

Rupa-rupa resép anu hébat anu ngawangun asakan Méksiko mustahil pikeun urang nyimpulkeun aranjeunna dina hiji tulisan. Kituna, urang bakal fokus kana tujuh piring khas anu tiasa anjeun mendakan di daérah mana waé di nagara éta, ti Sonora ka luhur Veracruz (urang ngantepkeun anjeun didieu pituduh ka kota ieu) sareng ti Jalisco ka luhur Quintana Roo. Kituna, urang badé nampilkeun anjeun proposal gastronomic kami ti Méksiko.

Taco

Sababaraha tacos del pastor

Taco pastor

Meureun aranjeunna piringna paling populér ti Méksiko, ka titik yén aranjeunna parantos ngalangkungan wates na sareng ayeuna tiasa dipendakan dimana waé di dunya. Éta penting pisan dina asakan nagara anu diciptakeun ku pendudukna netepkeun frasa sareng aranjeunna. Salaku conto, "ngalungkeun taco" identik sareng badé tuang atanapi "henteuna cinta, sababaraha tacos al pastor."

Anu matak, resép anjeun moal langkung gampang pikeun disiapkeun. Nyaéta ngeunaan tortilla tipung jagong atanapi gandum dina bahan anu nempatkeun. Sareng persisna di dieu ayana nilai taco sabab, gumantung kana naon anu aranjeunna gaduh di jero, aranjeunna ngahasilkeun rupa-rupa piring sareng dibéré ngaran anu béda. Tapi dua anu paling populér nyaéta:

  • Taco pastor. Kami parantos nyebatkeun aranjeunna, tapi ayeuna urang bakal nyaritakeun naon anu dikandungna. Normalna, eusian na diasinkeun daging babi, sanaos ogé tiasa didamel nganggo daging sapi. Marinade ieu disiapkeun ku rempah, achiote sareng cabe beureum taneuh. Bawang, nanas sareng ketumbar ogé ditambihan, ogé rupa-rupa saos.
  • Taco emas. Dina kasus aranjeunna, eusian didamel ku daging hayam abon, kacang sareng kentang. Aranjeunna digoréng ku cara ieu teras kéju parut, apu sareng sambel ditambih. Di sababaraha daérah, éta didahar dibarengan ku saos héjo anu sanés atanapi kaldu hayam anu nuju diseupan.

Burritos sareng fajitas

Dua burrito

Burritos, klasik diantara katuangan khas Mexico

Sanaon resep anu sanés tiasa dianggap, éta tetep tacos boneka tina produk béda. Biasana éta didamel tina sababaraha jinis daging, cabé, bawang sareng cabé. Salaku tambahan, aranjeunna biasana dibarengan ku kacang refried sareng hiasan anu sanés.

Kami tiasa nyaritakeun anjeun anu sami ngeunaan quesadillas. Éta ogé jajan jagong, sanaos kaanehanna nyaéta kéju mangrupikeun bagian tina ngeusianana. Nanging, upami anjeun wani nyobian anu langkung asli, nyungkeun salah sahiji, salian ti bahan-bahan tradisional, bawa kembang waluh.

The mol, klasik anu sanés diantara katuangan khas Mexico

karang

Lempeng mol

Di nagara Aztec, sagala jinis saos didamel sareng cabé, cabé sareng rempah anu sanés nampi nami beurit. Tina ieu diturunkeun naon anu dilakukeun ku alpuket sareng sayuran éta. Sakumaha anjeun panginten mendakan, urang nyarioskeun perkawis ieu guacamole, panginten saos anu paling terkenal di Mexico di luar wates na. Salaku panasaran, kami bakal nyaritakeun yén éta aya ti jaman pra-Columbian sareng, pikeun urang Maya, éta ngagaduhan perlambang érotis.

Nanging, ayeuna, jinis saos anu langkung spésifik disebat mol anu kalebet hak tina katuangan khas Mexico. Éta nyaéta anu ogé didamel sareng cabé sareng rempah anu sanés, tapi éta ngagaduhan katingal coklat. Ku papanjangan, éta ogé disebut stews daging atanapi sayuran didamel sareng saos ieu.

Sanaos masing-masing nagara ngagaduhan resep masing-masing, anu paling dipikaresep di Méksiko nyaéta mol poblano. Janten populér janten, unggal taun, éta dirayakeun di Puebla un pestipal didaptarkeun pikeun saos ieu. Éta didamel ku sababaraha jinis cabé cabé, tomat, bawang, bawang bodas, coklat hideung rempah-rempah. Upami anjeun nyobaan, anjeun moal hanjakal.

Babi leutik Pibil

Lempeng cochinita pibil salah sahiji tina 7 piring khas mexico

Cochinita pibil

Pibil mangrupikeun istilah Maya anu dianggo pikeun nuduhkeun naon waé kadaharan anu disiapkeun dina a oven bumi. Ieu katelah pib sareng éta timana nami asakan ieu. Asalna, éta populér di Samenanjung Yucatan, bumi anu berharga dimana anjeun tiasa didatangan naon anu kami nyarankeun dina tulisan ieu. Tapi éta sumebar ka sadaya Méksiko komo ka sakumna dunya.

Ieu ngawengku Daging Babi diasinkeun dina achiote, rempah anu ogé dianggo dina jaman pra-Columbian. Teras disimpen dina oven bumi atanapi anu sapertos dibarengan ku bawang beureum, cabé habanero sareng jeruk asem. Sadaya ieu dibungkus dina daun cau pikeun nyegah tina garing sareng tinggaleun masak sapeuting.

Sacara logika, piring ieu henteu dilakukeun deui ku cara tradisional, tapi masih kénéh raoseun. Pikeun saos, henteu ngan ukur achiote campur, oregano, jinten, minyak zaitun, cuka sareng jus jeruk asem éta ogé ditambihan.

Escamoles sareng belalang

Lempeng éscamol

Escamoles

Kami kalebet piring ieu diantawis tuangeun khas Mexico sabab éta mangrupikeun bagian tina éta, tapi kami ngingetkeun yén, meureun, anjeun henteu hoyong nyobian. Alesanna saderhana pisan. Éscamol téh larva sireum karikil anu didahar di nagara Aztec ti jaman pra-Columbian. Upami urang ngawartosan yén aranjeunna ogé disebat "Kaviar Méksiko", anjeun tiasa kéngingkeun ideu kumaha ngahargaan aranjeunna. Éta biasana didahar digoréng sareng dibarengan ku endog sareng rempah sapertos epazote.

Pikeun bagian na, urang tiasa nyaritakeun hal anu sami ngeunaan belalang. Nyaéta ngeunaan belalang leutik Éta ogé didahar digoréng, bahkan salaku aperitif atanapi dina tacos sareng quesadillas. Bisi wae, duanana disarankeun pikeun palate wani.

pozole

pozole

Pozole casserole

Kakuatan ieu iteuk Éta kalebet, salian kaldu, jagong kernels tina rupa-rupa cacahuazintle, daging hayam atanapi daging babi sareng seueur bahan-bahan sanésna. Diantara ieu, contona, bawang, apu, kol, lobak, alpukat, kéju atanapi kulit babi.

Sareng éta anjeun tiasa mendakan diri seueur jinis pozole. Nanging, aranjeunna sadayana kalebet kana dua kategori: di Blanco, langkung saderhana sabab ngan ukur ngagaduhan jagong sareng daging sareng lada, langkung rumit sareng éta tiasa ngagaduhan rasa anu lada pisan.

Urang ogé kedah milarian asal muasalna dina jaman pra-Hispanik. Nyatana, namina asalna tina Nahuatl tlapozonalli, anu hartosna "dikulub" atanapi "sparkling", sanaos téori anu sanés nunjukkeun yén éta ngagaduhan nami posoli, istilah tina basa Cahita anu tiasa ditarjamahkeun salaku "masak jagong."

Manisan: permén kacang

Roti jagung, tuangeun tina 7 piring khas mexico

Roti jagung

Kami henteu tiasa bérés wisata ngeunaan kadaharan khas Méksiko tanpa nyarioskeun tuangeun tuang. Sababaraha sabalikna sareng anu urang kenal di nagara urang. Henteu sia-sia, urang parantos nyarios yén asakan Méksiko ngagaduhan komponén Hispanik anu kuat. Nya éta kasus Churroséta puding béaséta fritters atawa jericallas, sami sareng panjaga urang.

Nanging, cuci mulut sanésna asli asli. Salah sahijina nyaéta bonbon kacang, produk anu ayeuna aya dina gastronomi nagara Aztec. Éta didamel ku susu, konéng endog, kayu manis, gula, almond ditumbuk, kenari sareng aci jagong, sajaba ti éta, sacara logis tina kacang anu asak tanpa uyah.

Tapi aranjeunna ogé populér pisan tuas, sajenis jajan anu disiapkeun ku cai, madu, kacang henteu asin sareng mantega. Kami tiasa nyaritakeun anjeun anu sami ngeunaan sapote hideung, anu dasarna mangrupikeun buah tina tangkal anu disebat sareng anu dibarengan ku endog, kayu manis sareng gula di antara bahan-bahan anu sanés. Rasa na panasaran pisan, héraneun mirip sareng coklat. Tungtungna, kami nyarankeun éta roti jagung atanapi jagong seger dina kobét. Pikeun ngamaniskeun éta, éta ngagaduhan susu kentel sareng kayu manis sareng bahan sanés sapertos endog, mentega sareng tipung. Kantun nikmat.

Kasimpulanana, kami parantos ngawartosan anjeun ngeunaan tujuh piring anu janten sorotan tina tuangeun khas Mexico. Nanging, urang tiasa ngalebetkeun anu sanés sapertos sup jeruk nipis, anu kawéntar tamaleséta kiripik tortilla atawa marquesitas. Teraskeun sareng cobian aranjeunna!

 

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*