Plovdiv, naon anu kedah ditingali di kota Bulgaria ieu

Plovdiv

Plovidv mangrupikeun kota panggedéna kadua di Bulgaria, janten tempat anu langkung disarankeun dina panduan perjalanan salaku tujuan anu mungkin. Kota ieu ayana di Dataran Tinggi Thracian di sisi Walungan Maritsa. Sejarah kota parantos sepuh pisan, janten salah sahiji kota Éropa anu paling lami dicicingan. Kusabab kitu urang tiasa mikaresep kota lami anu hébat.

Kota ieu ngagaduhan dua daérah anu dibédakeun ogé, anu langkung modéren anu henteu pikaresepeun sareng daérah anu leres-leres hoyong ditingali. Urang bakal resep mendakan hal-hal éta anu tiasa urang tingali dina Plovdiv, kota kadua di Bulgaria anu anjeun kedah tingali naha anjeun parantos ningali Sofia.

Ruruntuhan Romawi Plovdiv

Téater Romawi

La Kota Plovdiv mangrupikeun bagian tina Kakaisaran Romawi sanaos aranjeunna nyandak waktos saratus taun pikeun nalukkeunana, nanging ngagaduhan hubungan hormat sareng urang Thracians salami periode ieu. Dinten ayeuna masih aya sababaraha ciri khas jaman Romawi anu mulia ieu di kota. Ruruntuhan téater Romawi kuno aya di caket jalan Alexander Alexander I. Aya baranahan batu tina naon stadion pikeun masihan kami ideu ngeunaan dimensina sareng persis kumaha ayana. Urang ogé tiasa turun kana pangkalanna sareng linggih dina téras pikeun ngagumkeun lapak lami di mana penonton linggih ratusan taun ka pengker di kota kuno ieu.

Masjid Dzhumaya

Masjid Plovdiv

Upami urang jalan di sapanjang jalan pejalan kaki Alenxander I urang bakal dugi ka alun-alun tempat ayana mesjid ieu. Mangrupikeun daérah bersejarah anu nuju diréhabilitasi ku bumi anu saé sareng sababaraha tempat modéren. The Tanggal masjid ti abad ka-XNUMX sareng tempatna aya dina situs katedral Bizantium anu diduruk ku urang Turki nalika dugi ka kota. Anjeun tiasa nganjang ka masjid di jero ku hiasan anu mewah sareng aranjeunna ogé ngagaduhan toko pastry dimana anjeun tiasa nyobian baklava.

Lingkunganana Kapana

Lingkungan Plovdiv

Ieu mangrupikeun salah sahiji lingkungan anu parantos paling modis di kota di jaman ayeuna, janten penting deui pikeun perjalanan ka Plovidv. Di tempat ieu anjeun tiasa mendakan tukang lokal sareng seueur senimanDitambah suasana anu hébat, bahkan dina wengi. Di lingkungan ieu, baheulana aya bengkel tukang sareng tempatna masih kénéh kreatif pisan. Nami ditarjamahkeun salaku bubu, sabab ngagaduhan tata letak anu henteu teratur pisan. Tempatna leutik tapi seueur kapribadian dimana urang ogé tiasa ningali lukisan sajajalan dina tembok, nunjukkeun yén éta mangrupikeun salah sahiji daérah anu paling alternatip di kota.

Plovdiv Kota Tua

Plovdiv

Salah sahiji tempat anu urang paling resep di kota Plovdiv nyaéta pasti Kota Tua. Éta henteu ageung pisan janten tiasa ditingali dina sababaraha dinten kalayan gampang. Di kota lami ieu anjeun tiasa naék ka gunung anu anjeun tiasa tingali sésa-sésa tembok Romawi. Aranjeunna nyebat pisan perhatoskeun jalanna anu sempit sareng éndah kalayan gedong lami. Imah Plovdiv narik perhatian wisatawan pikeun gayana. Aya imah dina gaya Renaissance nasional Bulgaria diideuan ku bumi gunung di Balkan tapi ku imah-imah anu beuki ageung sareng langkung anggun. Aya ogé bumi dina gaya Baroque Balkan, direnovasi sareng dirawat pikeun tempat-tempat sapertos musium anu urang bakal pendakan di sapanjang jalan. Mangrupikeun ideu anu saé pikeun ngeureunkeun pikeun ngaregepkeun arsitéktur anu éndah anu asli di daérah ieu.

Museum Plovdiv

Museum etnografi Plovdiv

Di kota ieu urang tiasa mendakan rupa-rupa Museum anu pikaresepeun ogé ningali sababaraha imah lami ieu di jero. Urang tiasa ningali Museum Sejarah, dimana anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan kota kuno ieu. Di Museum Étnografi Daérah kami bakal mendakan imah gaya Renaissance anu menarik, dihias pisan di luar sareng kebon anu saé, dimana kami ogé bakal langkung terang perkawis penduduk sareng adat-istiadatna. Urang ogé tiasa didatangan Galeri Seni Plovdiv, anu sanés anu kedah ditingali upami urang resep karya seni. Mangrupikeun kota dimana urang tiasa nyéépkeun siang dinten sepi diantara karya seni sareng bumi lami.

Nganjang ka garéja Plovdiv

Garéja Plovdiv

Di Plovdiv kami ogé tiasa ningali sababaraha garéja kalayan ikonografi anu lengkep sareng detilna. Gereja Santa Nedelya mangrupikeun salah sahiji anu paling disarankeun, kumargi di jerona urang tiasa ningali ikonostasis kai ageung ukiran pinuh ku jéntré. Di sisi anu sanésna, anjeun kedah ningali garéja St. Constantine sareng St. Helena, anu pangkolotna di kota. Anu sanésna nyaéta Garéja Ortodok Steva Bogoroditsa kalayan ikon anu indah sareng mural anu dikagumkeun. Kami moal nyéépkeun dinten di Plovdiv tanpa ngagumkeun sagala detil anu ditawarkeun ku seueur garéja ieu.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*