Kapuloan Marquesas, surga

Pagunungan, pepelakan héjo subur, laut biru, pantai sareng matahari, kasimpulan anu saé tina naon Kapuloan Marquesas. Nusantara ieu nyaéta 1.500 kilométer ti Tahiti sareng éta mangrupikeun surga anu leres.

Upami anjeun resep jinis bentang ieu, budaya Pasipik, petualangan langsung terasrasakeun kagiatan outdoor, jalan-jalan dimana Gauguin sareng Brel leumpang atanapi teuleum dina dunya jero cai anu saé, maka tujuan anjeun nyaéta Marquesas, sapertos anu ayeuna urang ayeuna. Tah kieu!

Kapuloan Marquesas

Aranjeunna mangrupikeun nusantara anu 1.500 kilométer ti Tahiti sareng ngandung sakitar dua belas pulau, tapi ngan genep anu dicicingan. Ayeuna aranjeunna gaduh penduduk sakitar 9200 jalma sareng pusat administrasina nyaéta Nuku Hiva.

Pulo mangrupikeun campuran éndah pantai pasir hideung sareng teluk anu ngalamun. Kagungan moutains, tienen lebak, tienen curug, janten kagiatan anu ditawarkeunana seueur: tunggang kuda, hiking, 4 × 4 numpak jip, beuleum, snorkeling… Sareng sakumaha anu urang carioskeun di luhur, seniman Gauguin sareng Brel jalan-jalan di dieu di awal abad ka-XNUMX pikeun milarian katenangan. Sareng aranjeunna mendakan anjeunna salamina sabab bahkan didieu makamna, di Kuburan Calvaire.

Beda sareng pulau-pulau sanés di Polinesia Perancis, di dieu teu aya laguna atanapi terumbu karang anu ngajagaan basisir. Putra kapuloan vulkanik tina ujung anu seukeut, gunung anu seukeut anu timbul tina ledakan magma, anu ngagaduhan leuweung geledegan sareng lebak jero. Nyaéta ngeunaan salah sahiji arkipelago paling jauh di dunya, jauh pisan tina jisim buana, dugi ka éta ngagaduhan zona waktos nyalira.

Pulo panggedena grupna nyaéta Nuku Hiva. Ogé kawanoh salaku Pulo Mystic sareng ngagaduhan seueur situs anu pikaresepeun: di Curug Lembah Hakaui, anu katilu pangluhurna di dunya, éta pantai hideung Anaho, guha-guha jero cai anu ngajaga flora sareng fauna anu mengagumkeun sareng Katedral Notre Dame kalayan ukiran kai sareng batu unggal pulau. Di dieu kota utama na Taiohae, ibukota administrasi kapuloan.

Titik pangluhurna nyaéta Gunung Tekao, dina 1.185 méter, sareng éta henteu aya karang sareng sisi basisir anu rata. Pulo ngagaduhan seueur harta karun sajarah, Imah batu gaya Polinésia, bénténg sareng candi. Perancis ngempelkeunana di 1842. Mimitina éta didédikasikeun pikeun perdagangan kayu cendana sareng mangrupikeun halteu pikeun balén balap, kanggo engké bakalan dirina langkung seueur kana ékspor buah.

Pulo ieu ngagaduhan basisir kulon anu kasar pisan, kalayan teluk alit anu kabuka janten lebak lebak. Teu aya kampung-kampung di dieu. Di basisir kalér aya dua palabuan anu paling penting, kalayan teluk anu jero: Anaho sareng Hatihe'u A'akapa. Di beulah kidul aya teluk sanésna sareng didieu aya palabuhan langkung. Di darat aya padang rumput hejo tempat ngala sapi.

Sakumaha urang parantos nyarios sateuacanna, pusat administrasi nyaéta Taioha'e, belah kidul. Naha anjeun kantos ningali Salamet, séri TV? Nya, di Nuku Hiva usum kaopat difilemkeun, dina 2002.

Kapuloan Marquesas dibagi kana kapuloan kalér, aya dalapan sareng diantarana nyaéta Nuku Hiva; kapuloan kidul, tujuh, sareng sababaraha gundukan anu henteu janten pulau leutik anu di belah kalér. Pulo kadua anu paling penting nyaéta Hiva Oa, ogé pulau kadua panglobana pikeun grup sareng di jero pulau-pulau kidul.

Ieu kota palabuan Atuona sareng situs ieu biasana mangrupikeun palabuhan pangpayunna anu kapal nyebrang Pasipik ka belah kulon. Urang tiasa nyarios éta Éta mangrupikeun pulau anu paling seueur sejarah na sabab ngandung patung Tiki anu lami pisan sareng éta tempatna dimana pelukis Paul Gauguin sareng musisi Jacques Brel maot. Éta ogé katelah Kebon Marquesas sabab héjo pisan sareng subur.

Hiva Ova parantos pasisian sareng pantai sareng gawir tempat terjun dilakukeun, tapi tetep éta mangrupikeun hiji pulau anu kadang-kadang katémbong, jempé, ampir terasing. Kota anu paling penting nyaéta Atuona, di tungtung kidul Teluk Taaao, dijagaan ku dua gunung paling luhur di Pulo Jawa, Gunung Temetiu sareng Gunung Fe'ani.

Pulo sanésna nyaéta Ua Pou, pulau katilu ukuranana. Éta ngagaduhan ageung kolom basalt, produk tina kagiatan vulkanik, anu parantos dibaptis ku nami prajurit legendaris, Poumaka sareng Poutetaunui. Dina taun 1888 tihang ieu anu ngainspirasi Robert Louis Stevenson nyarios yén aranjeunna mirip lengkungan vulkanik anu katingali nepi kana lungkawing garéja, Kusabab aranjeunna ningali teluk desa Hakahau, pulau anu paling penting di Pulo Jawa.

Ua Huka kageulisan anu luar biasa, ampir parawan. Aya kuda liar, lemahna warna gurun, embé ... Tahuata pikeun bagian na mangrupikeun pulau anu pang alitna diantarana dicicingan. Tapi dipikaterang pikeun penjelajah Inggris anu kawéntar, Kaptén Cook, anu nganjang ka éta dina abad ka-XNUMX. Ngan ukur tiasa diaksés ku cai ti Hiva Ova tah éta mangrupikeun perjalanan anu disarankeun. Lembah na anu subur henteu ningali teluk sareng cai anu jelas, anjeun hirup tengtrem sareng nyandak parfum lokal, éta Cinta ramuan sakumaha anu aranjeunna nyarios didieu, minyak satus satus.

Fatu hiva éta ngagaduhan gawir anu menjulang anu terjun ka laut sareng nyayogikeun pandangan dramatis ti luhur. Dina 1937 penjelajah Thor Heyerdahl sareng istrina, cicing sakedap cicing di dieu sareng nyimpulkeun pangalaman aranjeunna dina buku. Sigana mah ti saprak harita saeutik anu robah. Kaseueuran pangeusi na cicing di kampung Omoa sareng sakurilingna, palabuhan. Daérah Hana Vave dijagaan ku anu kawéntar Teluk parawan, geulis dimana anjeun ningali éta, utamina nalika surup ...

Naha anjeun resep kapuloan ieu? Upami anjeun resep pendak sareng aranjeunna sacara pribadi maka perhatoskeun ka inpormasi praktis anu kuring tinggalkeun di handap, sok terang yén éta mangrupikeun pulau-pulau anu henteu aya dina jalur wisata Palasik Polinesia Perancis: Kapuloan Society, Bora Bora, Moorea, Tol Tuamotu sareng Kapuloan Leeward.

  • aya genep pulau anu dicicingan sareng opat ngagaduhan bandara, tapi lokal, janten anjeun tiasa dugi ka dinya nganggo pesawat atanapi kapal. Upami anjeun milih pesawat anjeun hiber ti Tahiti sareng penerbangan harian ka Nuku Hiva sareng Hiva Oa. Pikeun angkat ka pulau-pulau anu sanés, anjeun kedah ngalangkungan salah sahiji ti dua ieu. Upami, di sisi sanésna, anjeun milih angkat ku kapal, kanyataanna nyaéta saha waé anu balayar ngalangkungan Polinésia nyandak anjeun, anjeun kedah milarian pilihan, contona Tahiti Voile et Lagoon atanapi Poe Charter atanapi kapal pesiar mewah Aranui 5, anu balayar sakali sapoé. bulan tapi aranjeunna sakitar 3 euro saminggu. Upami anjeun gaduh kapal layar nyalira maka anjeun tiasa angkat ti Galapagos atanapi Kepulauan Cook.
  • pikeun mindahkeun antara Kapuloan Marquesas anjeun tiasa ngapung, antara dua pulau utama aya diantara hiji atanapi dua hiber per dinten. Pulo Ua Pou sareng Ua Huka teu tuah sareng penerbangan sapopoé. Gagasan anu saé pikeun mésér éta Marquesas Pass sareng Tahiti Air. Anjeun ogé tiasa ngalih nganggo kapal, nyewa lokal, nyéwa parahu anjeun. Aya parahu komunal dina Marquesas del Sur, anu angkat ka Pulo Tahuata sareng Fatu Hiva (sakitar perjalanan 65 euro sakitar perjalanan lima jam).
Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*