Pulo Museum di Berlin

Pulo Museum Berlin

La nganjang ka Berlin nyandak kami seueur kejutan anu pikaresepeun. Mangrupikeun kota anu pinuh ku sajarah anu ogé tiasa nawiskeun kami visi multikultural anu béda sareng anu seueur katingali. Salah sahiji hal anu urang henteu kedah sono dina perjalanan ka Berlin nyaéta Museum Island atanapi Museumsinsel dina basa Jerman.

La Pulo Museum mangrupikeun hiji pulau dibentuk ku walungan Spree di jantung Berlin dimana musium pangpentingna di kota ayana. Pulo ieu penting pisan budaya anu parantos dinyatakeun salaku Situs Warisan Dunya ku UNESCO.

Sejarah Pulo Museum

Museum Museum ngagaduhan sejarah anu panjang. Bagean kalér Pulo mangrupikeun tempat padumukan anu dikandung ku Raja Frederick William IV ti Prusia khusus pikeun seni sareng sains. Museum munggaran anu ngahontal kasohor internasional dipasang di daérah ieu. Sababaraha raja Prusia mangrupikeun anu mimitina ngamajukeun prakarsa ieu tapi engké, parantos dina abad ka-XNUMX, éta janten bagian tina yayasan umum Yayasan Budaya Prusia, anu ayeuna ngajaga ngajaga koleksi sareng musium. Kumpulan musium nunjukkeun sajarah umat manusa ti Purba dugi ka abad ka-XNUMX. Salila Perang Dunya II sababaraha musium musnah sareng koléksi dipisahkeun dina Perang Tiis tapi teras ngahiji deui. Di Pulo Museum ieu anjeun ogé tiasa mendakan Katedral Berlin sareng Taman Kesenangan atanapi Lustgarten.

Museum Tua atanapi Museum Altes

Museum Baheula

Sakumaha namina nunjukkeun, éta musium pangkolotna di Museum Island, diresmikeun taun 1830. Wangunan ieu mangrupikeun anu munggaran di dunya anu didamel pikeun hiji-hijina tujuan janten musium. Éta menonjol pikeun gaduh gaya neoklasik anu dicirian, anu ngajantenkeun gedong permata nyalira. Di musium ieu urang tiasa ningali koleksi seni sareng patung permanén ti jaman kuno, ti Yunani kuno sareng Kakaisaran Romawi. Éta menonjol pikeun ngagaduhan bust terkenal Cleopatra sareng ogé kumpulan seni Etruscan anu pangageungna.

Museum Anyar atanapi Museum Neues

Museum Berlin Anyar

Henteu lami saatos réngsé Museum Old, pangwangunan Museum Anyar di Pulo Jawa. Ruksak parah dina Perang Dunya Kadua, tetep di reruntuhan dugi restorasi na dimimitian taun 1999, anu bakal lumangsung salapan taun. Di musium ieu sajarah budaya karuhun di panjuru dunya ditampilkeun. Wangunan neoklasik pikeun diajar ngeunaan sajarah umat manusa ti Zaman Batu dugi ka Abad Pertengahan. Di musium ieu urang tiasa ningali tangkorak Neanderthal ku Le Moustier atanapi bust of Nefertiti.

Museum Pergamon

Museum Pergamon

Ieu musium anu paling sering dilongok di Berlin sareng ngagaduhan tilu jangjang. Musium masih dina restorasi, hal anu bakal mangtaun-taun, janten nalika urang nganjang sababaraha jangjang tiasa ditutup. Éta tiasa ngartos saolah-olah éta tilu musium bénten sareng barang antik klasik, Wétan Tengah sareng Seni Islam. Potongan bintangna nyaéta Gerbang Romawi Pasar Miletus, Altar Pergamon, Gerbang Ishtar atanapi Mushatta Facade.

Museum Bode

Museum Bode

Museum Bode ayana di belah kalér Pulo Jawa. Éta mangrupikeun musium sanés anu rusak parah ku Perang Dunya Kadua sareng butuh waktos pikeun diwangun deui. Di musium ieu anjeun tiasa didatangan Kumpulan Patung, Kumpulan Seni Bizantium sareng Kabinet Numismatik. Kami mendakan musium anu ngagaduhan karya penting seni Éropa. Diantarana urang tiasa ningali 'La Madonna Pazzi' ku Donatello, patung Penari ku Antonio Canova atanapi sarkofagus Romawi kuno. Di daérah numismatik urang tiasa ningali salah sahiji kumpulan koin panggedéna di dunya kalayan dugi ka 4.000 koin sareng medali, dugi ka datangna euro. Tempat anu saé pisan pikeun aranjeunna anu ngagaduhan hobi numismatik.

Galeri Nasional Baheula

Galeri Nasional Berlin

Dina galéri ieu urang tiasa ningali karya-karya ti Klasikisme, Romantisisme, Impresionisme sareng seni kontémporér. Anjeun tiasa ningali lukisan ku seniman sapertos Renoir, Monet, Manet atanapi Caspar David Friedrich. Di galéri anjeun ogé tiasa ningali patung perunggu kuda perunggu Frederick William IV sareng karya seniman Berlin Adolph Menzel. Aya ogé karya-karya seniman sanés sapertos Max Lieberman atanapi Carl Blechen.

Katedral Berlin

Katedral Berlin

Dina Pulo Museum urang ogé tiasa ningali Katedral Berlin. Rengse di 1905, éta mangrupikeun gedong agama anu paling penting sareng menonjol pikeun kubah ageung na dina nada héjo. Di gigireun gedong ieu nyaéta Istana Kaisar, maka katedral éta penting pisan. Dina Perang Dunya II gedong ieu ogé rusak parah, meryogikeun rekonstruksi mangtaun-taun.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*