Sababaraha kanyataan anu pikaresepeun ngeunaan Cina: sajarah, budaya, géografi sareng atraksi

Bentang Cina

Meureun seueur ayeuna mendakan CinaTapi éta mangrupikeun salah sahiji nagara tertua di dunya sareng ngagaduhan salah sahiji budaya anu paling matak. Pantes ngumbara sareng mikawanoh éta, tapi sanés dina perjalanan anu saderhana sareng gancang tapi kedah nyandak hal anu sakedik langkung serius sareng kedah siap-siap ogé.

Hiji nagara, Cina atanapi anu sanésna, langkung saé nalika anjeun terang ngeunaan sajarah, budaya, géografi na. Nalika anjeun terang dimana anjeun ayana, naha hal sapertos kitu diwangun, naha anu sanésna kajantenan. Éta cara anu pangsaéna pikeun langkung caket sareng perjalanan éta mangrupikeun salah sahiji anu urang usulkeun ayeuna dina Actualidad Viajes: sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Cina sateuacan ngumbara.

Sejarah ringkes Cina

Dinasti Han

Dinasti Han

Sejarah naon waé bangsa disumputkeun dina halimun jaman, di suku béda ngembang dugi, ku jalanna waktos, nimbulkeun karajaan modéren, karajaan atanapi bangsa.

Cina ngagaduhan sajarah lima rébu taun sareng ieu dibagi kana lima période: Society Primitive, the Slave Society, the Feodal Society, the Semi-feodal and the Semi-kolonial and the Socialist Society. Ngalangkungan lima période ieu Lords kuat muncul, aya perang sipil sareng sababaraha dinasti pamaréntahan anu muncul sareng gugur mangabad-abad dugi ka kabentukna Républik Rahayat Tiongkok dina 1949 sareng ngaruntagkeun monarki salamina.

Tang wangsa

Tang wangsa

diantara nu dinasti paling dikenal tur pentings, anu nandaan kamekaran peradaban Cina, urang tiasa namina Dinasti Yuan, Ming, Qing, Song sareng Tang. Anu terakhir parantos janten salah sahiji anu paling cemerlang sabab parantos nyababkeun Tiongkok janten nagara anu kuat sareng beunghar, sareng hal anu sami kajadian di Dinasti Ming, jaman dimana kapitalisme mimiti berkembang di Cina sareng industri porselen anu tungtungna Urbanisasi anu dipikaresep sareng pasar, léngkah dina jalan ka masarakat anu langkung modéren.

Kaisar Tukang Cina

Kaisar Tukang Cina

Dinasti Cina anu terakhir nyaéta Qing, anu kaisarna, Pu Yi, turun dina sajarah ku janten Kaisar Tukang Cina di awal abad ka-XNUMX.

Budaya Cina

Jade Cina

Jade Cina

Urang sadayana terang yén budaya Cina luar biasa. Karajinan sareng seni Cina mangrupikeun dua khasanah anu paling berharga. Dina lima rébu taun sejarah ieu, pengrajin Tionghoa henteu ngalakukeun nanaon tapi nyiptakeun kaajaiban ku naon waé bahan anu aranjeunna gaduh di ujung jari. Aranjeunna ogé parantos masihan kahirupan ka opera anu éndah, musik anu unik sareng abadi, aranjeunna parantos ngeunteung kana manusa, dina agama sareng ogé parantos neuleu niténan béntang sareng gerakanana.

Cloisonne

Cloisonne

El jade cina, seni logam katelah partisi, kapal parunggu, éta kaligrafi cinaéta sulaman, cocooan, anak ucing tina kertas sareng awi, kapal lacquered dina sagala rupa warna.

Sulaman cina

Sulaman cina

Ogé éta parangko cina didamel tina logam, giok, huntu sato atanapi tanduk, éta téater wayang sareng tangtosna, sutra sareng sadaya produk anu diturunkeun tina benang sutra anu tiasa dicandak ku cacing saderhana dina 28 dinten pondok hirupna. Sadaya ieu mangrupikeun bagian tina warisan budaya urang Cina.

Parangko Cina

Parangko Cina

Kiwari, buku sains sareng ubar diperkaya ku budaya ieu sareng sababaraha éksponénna parantos janten kado anu hadé pikeun dibawa ka kulawarga sareng babaturan urang.

Géografi Cina

Tempat Cina

Kalayan peta Asia dina panangan urang tingali éta Cina mangrupikeun nagara enorme anu ngumbara sakitar lima rébu kilométer. Éta parantos dibagi kana lima daérah: Tiongkok Wétan, dibagi kana tilu daérah deui, Tibet sareng Xinjiang - Mongolia.

Géografi Tiongkok seueur pisan sareng kagungan gunung, padang rumput hejo, gunung-gunung, bukit pasir, rupa bumi karst, kaldera vulkanik, pantai sareng leuweung. Salaku tambahan, di bumi Tibét éta  gunung pangluhurna di dunya, éta Gunung Everest (jangkungna ampir 9 rebu méter), dikurilingan ku gunung-gunung anu ngageleger sanés, sabab éta daérah ieu katelah "hateup dunya."

Gunung Everest

Gunung Everest

Cina ngagaduhan 50 rébu walungan sareng seuseueurna ngalir ka Pasipik. The Walungan Yangtze Ieu mangrupikeun walungan anu paling penting, kalayan 6300 kilométer di tukangeun Amazon sareng Nil. Bendungan Three Gorges anu kawéntar, kaajaiban rékayasa modéren, parantos didamel di dinya. Aya ogé anu Walungan Konéng kalayan ngalegaan langkung ti 5 rébu kilométer. Sapanjang sareng sakitar walungan nyaéta peradaban Cina parantos tumuh.

Walungan Yangtze

Walungan Yangtze

Kedah ditetepkeun kumargi Cina mangrupikeun nagara ageung aya iklim anu benten sareng anu ngamungkinkeun aya béda flora sareng fauna di mana masing-masing daérah ieu. Éta sababna aya duanana onta sareng kuda sapertos macan tutul, monyét, srigala, antelop atanapi pandas.

Objek wisata di Cina

Kota Larang

Kota Larang

Seueur wisatawan anu konséntrasi ngan dina hiji bagéan Cina: Beijing, Xian, Shanghai, Hong Kong. Kuring ngarti aranjeunna, éta tempat anu gampang pikeun gabung sareng seueur tempat wisata. Tapi Cina ageung, janten upami anjeun haus petualangan, cita cita nyaéta kaleungitan sabulan sareng daék jalan-jalan pisan.

Di Beijing kami moal sono ka Kota Larang, kota kaisar lami kalayan ratusan gedong sareng rébuan aula. Abdi nyarankeun nonton pilem sateuacanna Kaisar pamungkas Nya, éta dipilemkeun di ditu sareng éta masihan kami pelajaran anu saé pikeun arsitektur sareng sajarah.

Tembok Cina

Tembok Cina

Nyaéta ogé Alun-alun Tinanamenéta Mausoleum Mao urangéta Stadion Nasionaléta Bait Surga, Makam Mingéta usum panas Istana, bagian tina Tembok Cina anu caket na teh hutong, Chinatowns tradisional jalan sempit sareng imah-imah lami kalayan palataran.

Hong Kong

Hong Kong

En Hong Kong, di basisir kidul Cina, anjeun kedah didatangan Teluk Victoria pikeun ngémutan bentang bangunan pencakar langit, Puncak Victoria, bukit anu tiasa dijangkau ku trem, éta Avenue of the Starséta Kuil Wong Tai Sin, Jalan Raya Teluk, Repulse Bay teras ngan ukur leumpang sareng leumpang.

Shangai

Shangai

En Shanghai jalan anu paling saé sadayana Jalan Nanjing. Aya Museum Shanghai, éta Menara Mutiara Wétanéta Kuil Jade Buddha, Bund sareng Taman Yuyuan anu éndah. Salaku wisata kuring nyarankeun ulah sono ka centenary "kota akuatik" tina Kibao y Zhujiajiao.

guilin

Guilin

Pikeun bentang khas Tionghoa éta Guilin: bukit, situ, walungan, leuweung awi, guha luar biasa. Di Guilin tempat wisata nyaéta Guha Suling Beureum, la Bukit Gajah Batang, Taman Tujuh Bentang, bérés tarasi sareng pelayaran di Walungan Li.

Prajurit Terracotta

Prajurit Terracotta

Xian mangrupikeun kota anu langkung ti tilu rébu taun sajarah sareng tempat wisata na kalebet: Prajurit Terracotta, témbok abad pertengahan anu paling diawétkeun di Cina, Menara Lonceng, Kuil Famen, Pagoda Angsa Giant, Istana Tang sareng sababaraha mausoleum dinasti anu narik ati.

Lhasa

Lhasa

Tibét Éta mangrupikeun daérah otonom sareng ijin khusus diperyogikeun pikeun lebet. Sakali di jero kunjungan wajib nyaéta Lhasa, ibukota, sareng jalan-jalan sareng candi na: Sera, Ganden sareng Deprung, khususna. Sareng tong lirénkeun anjeunna Situ langit, danau suci anu jangkungna 4720 méter.

Aya deui kota Tibét anu disebat Shigatse Pantes terang sareng Biara Tashihunpo sareng Shalu di tempat munggaran. Aya ogé anu Istana Panchen Lama.

Sanya

Sanya

Upami perkawis pantai éndah anjeun kedah terang Sanya, kota basisir ti propinsi Hainan anu terang kumaha ngagabungkeun gunung, laut, walungan, kota sareng pantai kalayan saé pisan. Nuturkeun di basisir téh Xiamen, tapi di propinsi Fujian, salah sahiji kota palabuan pangpentingna di Cina mangabad-abad.

Sareng musna di Cina teu aya anu mirip Batin Mongolia. Mangrupikeun daérah otonom anu perenahna antara Républik Mongolia sareng Rusia. Éta propinsi Cina panglegana sareng ukuranana katilu. Éta gaduh 24 juta padumuk sareng sababaraha kelompok étnis.

Mongolia

Mongolia

Kusabab iklim anu variatif pisan dina sataun, disarankeun pikeun nyingkahan usum tiis sareng usum salju anu panjang sareng ngamangpaatkeun usum panas anu sanaos pondok, haneut. Éta bumi ti Genghis Khan janten aya Museum Genghis Khan, tapi aya ogé candi, pagodas sareng padang rumput hejo sareng jukut lega dimana wisatawan tiasa ngalaman cara hirup nomaden Mongol. A pelesir.

Benerna nyaéta Cina mangrupikeun nagara anu narik sareng kuring parantos gagal tina sagala anu kuring béjakeun, tapi éta anu ngajantenkeun éta khusus: henteu paduli kumaha aranjeunna nyarios, sabaraha anjeun maca, sabaraha poto anu anjeun titingali. Cina bakal teras-terasan janten seueur nalika anjeun tungtungna ngadatanganana.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   aya azzano cenahna

    Koméntar anjeun kapaké pisan, kuring badé angkat ka Cina dina April, kuring bakal tumut kana akun

bool (leres)