Sajarah ruruntuhan Romawi dina pantai Bolonia

Aya kampung ka kidul Spanyol nu disebut Bologna. Di dieu, di pantai na, di basisir Selat Gibraltar, aya sakumpulan ruruntuhan Romawi dipikawanoh ku ngaran Claudia Baelo. Aranjeunna umurna sakitar 2 taun sareng mangrupikeun harta anu hébat.

Kiwari, di Actualidad Viajes, éta sajarah ruruntuhan Romawi dina pantai Bolonia.

Bologna, Spanyol

Lamun anjeun ngadengekeun Bologna anjeun otomatis mikir Italia tapi euweuh, dina hal ieu téh mangrupa désa basisir munisipalitas Tarifa, propinsi Cádiz, Spanyol kidul. Ieu di basisir Laut Atlantik, ngan sababaraha 23 kilométer leuwih atawa kurang ku jalan ti Tarifa, Kota anu dina gilirannana rests on kawentar Costa de la Luz éta, Selat Gibraltar ngaliwatan, Sigana ka Maroko.

Bologna aya di teluk sareng ruruntuhan Romawi anu ngagero urang ayeuna caket pantai. Anu dianggap The ruruntuhan paling lengkep kota Romawi to date kapanggih di Spanyol. Cemerlang!

Basisir Bolonia panjangna sakitar 4 kilométer sareng rubak rata-rata 70 méter. Saeutik pisan jalma anu cicing di dieu, populasina henteu ngahontal 120 urang.

Posisi tempat ieu hak husus tur enjoys pintonan éndah: keusik bodas tina Bolonia pantai balik ti Punta Camarinal mun Punta Paloma, tur anjeun tiasa ningali pasir San Bartolome di wétan jeung pagunungan Higuera na Plata di kulon. Ku kituna, hiji Cove sheltered dijieun anu pernah sampurna pikeun mooring parahu layar.

Ruruntuhan Romawi Basisir Bolonia

Tapi kumaha upami ruruntuhan ieu? Aranjeunna nyarioskeun ka urang yén dina sababaraha waktos langkung seueur jalma anu cicing di dieu tibatan ayeuna, éta pasti. Kabeneran aya Baelo Claudia mangrupikeun kota Romawi kuno di Hispania. Éta asalna a désa nelayan jeung sasak komérsial jeung eta terang kumaha jadi pohara makmur dina jaman Kaisar Claudius, sanajan alatan lini konstan eta réngsé nepi ka jadi. ditinggalkeun sabudeureun abad ka-XNUMX.

Claudia Baelo Diadegkeun dina ahir abad ka-XNUMX SM. pikeun ngamajukeun dagang jeung Afrika Kalér ngaliwatan fishing tuna, nu dagang uyah jeung produksi garum (saos lauk ferméntasi loba dipaké dina masak kuna), sanajan ogé dipercaya yén éta ogé miboga sababaraha fungsi administrasi pamaréntah.

Dina waktosna Claudio éta nampi gelar kotamadya sareng kabeungharanna dicerminkeun dina kuantitas sareng kualitas gedongna. Arkeolog yakin yén puncak na ieu ngahontal antara XNUMXst jeung abad XNUMXnd SM, tapi éta Dina pertengahan abad kadua lumangsung gempa gedé anu ngaruntuhkeun sabagian gedé wangunan, nandaan awal ahirna..

Tragedi alam ieu dituturkeun serangan bajak laut dina abad di handap, duanana Jermanik jeung urang barbar, jadi antara up na Downs tungtung na sumping salila abad kagenep.

Situs arkéologis Baelo Claudia

Nu manggihan ruruntuhan éta Jorge Bonsor. Penggalian parantos terangkeun ruruntuhan Romawi anu paling lengkep di sakumna Semenanjung Ibéria sareng ayeuna kuil Isis, téater, basilika, pasar tiasa dibédakeun ...

Tata perenah kota ruruntuhan ieu éndah tur nuturkeun peta roman umum kalawan dua ruteu, la thistle maximus nu crosses eta di sudut katuhu lajeng dina arah kalér-kidul jeung decumanus maximus nu mana ti wétan ka kulon jeung ends di lawang kota.

Dina titik dimana dua rute ieu motong éta forum atawa alun-alun, diaspal ku batu aslina ti Tarifa, masih katingali tur ogé dilestarikan. Forum ieu diwangun dina jaman Augustus, tapi sakabéh kota tumuwuh éksponénsial dina kakawasaan Claudius, dina periode Républik.

Di sabudeureun éta gedong administrasi umum. Aya ogé hiji plaza kabuka kalayan porticoes dina tilu sisi na nu ngakses ka kuil kaisar, kuria jeung kamar pasamoan.

Di tukang aya wangunan penting séjén, éta basilika, Éta ngagaduhan sababaraha fungsi, sanaos anu paling penting nyaéta korsi pengadilan kaadilan. Di sisi kénca geus loba wangunan diwangun dina batu diantara nu seueur toko, Tavern a, contona.

Situs arkéologis kiwari preserves paling wawakil kota Romawi, nyaéta tembok batu bertulang kalawan ngeunaan opat puluh munara pangawas, las panto utama kota, wangunan administrasi kayaning nu arsip kotamadya atawa sénat, forum, pangadilan anu dipingpin ku patung kaisar Trajan jangkungna leuwih ti tilu méter, opat candi, tilu di antarana dedicated ka Minerva, Juno jeung Jupiter, nu séjén pikeun Isis; nu badag téater kalayan kapasitas dua rébu urang jeung sésa-sésa a pasar kalawan séktor husus pikeun diobral daging jeung kadaharan kalawan 14 warung na hiji patio internal, sababaraha cinyusu panas sarta usaha lianna.

Teu aya kota Romawi tanpa saluran cai, janten di dieu di Baelo Claudia aya opat. Aya opat saluran cai anu nyayogikeun cai pikeun kota tur éta vital pikeun fungsi industri lokal tina garum, contona, tapi ogé pikeun kahirupan sapopoe di kota. Éta ogé kalebet sistem drainase sareng solokan. Ieu leres-leres kota Romawi sareng sadaya hurup sareng éta mangrupikeun harta arkéologis anu leres.

Ieu salah sahiji mutiara arkéologis di Andalusia, ogé cacah Italica di neighborhoods of Seville na Acinipo di pinggiran Ronda. The ruruntuhan geus teu ngan dilestarikan tapi disimpen deui, diwenangkeun ku kaayaan hébat konservasi aranjeunna.

Dinten damel di tempat a datang Center nu mangrupakeun portal leres ka kota. Ieu mangrupakeun wangunan beton anu rada objected ku masarakat lokal dina waktu éta, tapi bakal leungit cukup ogé dina bentang dune umum. Aya atrium sentral, dicét bodas sareng balkon kaca anu nyanghareup ka basisir anu indah.

Nganjang ka puseur mangrupakeun miheulaan alus nganjang ka ruruntuhan saprak aya model skala kota dina perdana na a pituduh audio saé pisan.

Salaku tambahan, aya sababaraha harta karun anu dipamerkeun sapertos patung marmer anu dipercaya tina sababaraha déwi sareng dipendakan di Puerta de Carteia, salah sahiji lawang utama ka kota, pipa timah ti abad ka-XNUMX, kolom anu disimpen deui ti basilica jeung sésa-sésa patung marmer kapanggih dina mandi laut nu ngagambarkeun sosok buligir tina hiji atlet jalu jeung katelah Doryforus de Baelo Claudia.

Ruruntuhan diaksés ti pusat ku kituna aya hiji jalur disarankeun, sanajan tangtu anjeun bisa nyokot jalur nu cocog Anjeun pangalusna. Gigireun naon sésa-sésa panto aksés wétan aya manteng leutik saluran cai nu dina ukuran aslina éta ngan leuwih lima kilométer panjang sarta mawa cai ka jamban nu aya di kulon. Hal ieu dipercaya yén mandi ieu duanana olahraga sarta luang sarta sakumaha biasa miboga cinyusu panas badag tur méwah sarta leutik tur swasta.

Di antara rohangan sosial anu sanés nyaéta alun-alun forum, dimana 12 kolom masih dilestarikan di sakurilingna, basilika sareng sakumaha anu kami nyarios sateuacanna. téater anu mangrupa salah sahiji spasi paling lengkep dilestarikan tur disimpen. Ieu dina lamping alam jeung sakabéh aréa seating disimpen deui. Ieu malah dipaké kiwari salaku setting modern dina produksi usum panas tina téater klasik Spanyol.

Engké, dina ekstrim tenggara situs, aya puseur maritim Hal ieu kacida penting nganjang ka rengse pamahaman kota jeung sajarah na. Nya ngeunaan kawasan industri, ti tempat nu mandi uyah, dimana tuna ieu cleaned jeung asin pikeun ngawétkeun eta. Ieu industri anu ngajadikeun Baelo Claudia enrich sarta anjeun malah bisa ningali jaring dibalikeun yén Romawi dipaké dina waktu éta lauk ukuranana lauk.

Hiji kanyataan senang panungtungan? Taun 2021 Baelo Claudia mangrupikeun pamandangan syuting séri Netflix, Putra. Sakeudeung janten Mesir nalika séri nunjukkeun kunjungan Lady Di ka Mesir di 1992.

Inpormasi praktis Baelo Claudia:

  • Jam muka: ti 1 Januari dugi ka 31 Maret sareng ti 16 Séptémber dugi ka 31 Désémber dibuka ti Salasa dugi ka Saptu ti 9 énjing dugi ka 6 sonten sareng dina Minggu sareng liburan ti 9 énjing dugi ka 3 sonten. Ti 1 April dugi ka 30 Juni, éta dibuka ti Salasa dugi ka Saptu ti 9 énjing dugi ka 9 wengi sareng dina Minggu sareng liburan ti 9 énjing dugi ka 3 sonten. Ti 1 Juli dugi ka 15 Séptémber dibuka ti Salasa dugi ka Saptu ti 9 énjing dugi ka 3 sonten sareng ti 6 dugi ka 9 sonten sareng Minggu sareng liburan ti 9 énjing dugi ka 3 sonten. Dinten Senén ditutup.
  • Liburan umum dina laju nyaéta 16 Juli sareng 8 Séptémber sareng dinten-dinten éta situs dibuka ti 9 énjing dugi ka 3 sonten.
  • Dina usum panas anjeun bisa ngarasakeun pintonan dina amphitheater.
  • Aya tur dipandu kalawan susunan harga.
  • Ngadaptarkeun gratis pikeun warga EU jeung paspor atawa ID. Upami teu kitu, éta waragad 1,50 euro.
  • Kumaha carana kéngingkeun: ti Tarifa di jalan N-340 ka kilométer 70.2. Hurungkeun arah CA-8202 sareng tuturkeun jalan lokal anu dugi ka désa Ensenada Bolonia. Lempeng tibatan belok ka kénca ka pantai sareng dina 500 méter anjeun bakal ningali pusat sémah sareng parkir gratis di sisi kénca.
  • lokasi: Ensenada de Bolonia s / n. Tarifa, Cádiz. Spanyol.
Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)