Nevados ti Peru

Pegunungan salju salju di Peru

Bumi ngagaduhan bentang anu saé sareng upami urang mikirkeun kumaha kabentukna, mangabad-abad, ku gerakan dadakan sareng lempeng tektonik, aranjeunna langkung éndah.

La Cordillera de los Andes mangrupikeun salah sahiji jajaran gunung anu paling berkesan di dunya sareng anu paling jembar harita nyebrang profil sababaraha nagara Amérika Kidul dina hudang na. Salah sahiji nagara ieu nyaéta Peru sareng gunung-gunungna nyalira kalayan salju anu langgeng parantos dijantenkeun tujuan wisata pikeun gunung anu pangsaéna. Hayu urang terang anu gunung salju di Peru.

Cordillera de Los Andes ditingali ti luar angkasa

Pegunungan Andes ngagurat di hiji sisi Kolombia, bagian tina Vénézuéla, Ékuador, Bolivia, Peru, Chili sareng Argentina. Rata-rata jangkungna gunung na opat rebu méter tapi Aconcagua, puncak na anu pangluhurna, dina taneuh Argentina, ngahontal 6960 méter jangkungna tah ieu nuturkeun anjeunna ka Himalaya.

Urang tiasa nyarios yén Andés mangrupikeun hateup Amérika sareng urang moal salah. Salaku tambahan, éta ogé ngaheéat gunung seuneuan dina luhurna luhur Bumi sareng ngumbara jumlahna 7240 kilométer. Nalika éta réngsé perjalanan panjang na wawatesan sareng Samudera Pasipik, éta tilelep duanana di perairan Atlantik Kidul, dina jangkungna Isla de los Estados, sareng, di sisi sanésna, ampir di Laut Karibia.

Nevados ti Peru

Ahli géologi nyarios yén gunung Amérika ieu dibentuk ku mindahkeun piring Nazca handapeun piring Amérika Kidul, nuju akhir Zaman Akhir Cretaceous atanapi Cretaceous Luhur, jaman terakhir jaman Cretaceous anu réngsé 66 juta taun ka pengker. Éta mangrupikeun gerakan subduksi maka hasilna nyaéta aya kagiatan vulkanik sapanjang panjangna.

Anu disebut gunung salju di Peru aya di Central Andes, séktor anu kalebet Andes Bolivia, Argéntina, Chili sareng Peru. Inca dingaranan ku kecap Apus ka puncak gunung salju anu langgeng sareng aranjeunna anu parantos janten gunung, trekking sareng tujuan petualangan.

Nevado Huascaran

Nevado Huascuran

Massif ieu nganggo topi salju aya di jurusan Ancash, Peru Pusat. Éta pisan tinggi harita jangkungna 6768 méter sareng gaduh total tina tilu puncak kalayan sakedik bénten jangkungna diantara aranjeunna. Jisim granit ditutupan ku bumi, vegetasi sareng salju kabentuk langkung ti lima juta taun ka pengker.

Éta gunung kalima pangluhurna di Amérika Sareng kumargi sadayana perkawis sudut pandang, upami jangkungna ti tengah bumi diukur, éta bakal janten gunung kadua pangluhurna di dunya, nyaéta, ampir dua kilométer langkung seueur tibatan Gunung Everest.

Llanganuco Valley

Dua lebak jero misah ti bentang gunung, jurang sabab disebatna di dieu. Di Creek munggaran ayana di Taman nasional huascaran, Kalayan laguna sareng bentang wisata kitu. Anu kadua kirang populér tapi éta henteu naha teu gaduh kageulisan atanapi rékaman: Éta gaduh torowongan mobil pangluhurna di dunya: 4732 méter.

Sedengkeun salah sahiji puncak naék ka luhur di 1908, sareng éta dilakukeun ku awéwé Amérika, Annie Peck, puncak anu sanésna ngan ukur bakal didatangan ku lalaki dina taun 1932. Taman mangrupikeun Situs Warisan Dunya ti saprak 1985, salaku cadangan Biosfir kusabab laguna sareng glasier, anu jumlahna ampir tilu puluh.

Salju Alpamayo

Snowy Santa Cruz

Ieu gunung anu sanés dina departemén Ancash anu sami di Peru. Ukuran jangkungna 5947 méter sareng mangrupikeun gada és sareng batu anu kanggo seueur spesialis ngagaduhan gelar la Gunung paling éndah di dunya.

Sigana mah piramida tina kasampurnaan hébat sareng sanaos sanés lautna anu saé éta éndah pisan anu jéntréna geuwat hilap. Kota anu pang caketna pikeun ngamimitian petualangan terang gunung Peru ieu nyaéta 467 kilométer ti Lima sareng nyaéta Caraz.

Lalaki Kulon, urang moal terang upami aya anu angkat anu jauh sateuacanna, ngahontal puncak dina 30an abad ke. Ayeuna rute standar pikeun ngahontal puncak nyaéta anu dibuka ku sakumpulan pendaki Italia opat puluh taun ka pengker, sapanjang beulah kidul. Henteu gampang sareng numutkeun naon anu aranjeunna carioskeun, siga Himalaya.

Nevado Huaytapallana

Nevado Huaytapallana

Gunung salju ieu ayana ti saprak 2001 mangrupikeun daérah anu dijagaan di jabatan Peruvian Junín. Éta ngagaduhan sababaraha puncak sareng anu pangluhurna jangkungna 5557 méter sedengkeun anu kadua ngan ukur sahandapeun 5530 méter. Teras, saloba puncak sareng altitudes anu ditambih, sadayana langkung luhur ti lima rébu méter. Kaagungan naon!

Urang tiasa ngahartikeun éta salaku saé gunung mini anu ayana ngan dua jam ku mobil ti kota Huancayo, giliranana dalapan jam ti Lima. Base camp naék na jangkungna opat rébu méter sareng ti dinya pendaki tiasa nuturkeun dua rute.

Nevado de Huandoy

Salju Huandoy

Gunung ieu ogé aya di jurusan Ancash na ukuran 6395 méter jangkungna. Di luhur di antara méga sareng salju aranjeunna nyumput opat puncak salju. Tempatna di kalér na salju salju Huascarán sareng pendaki gunung sumping ti lebak atanapi aliran Llanganuco.

Éta aya dina sektor anu katelah Cordillera Blanca, sauntuyan gunung puncak salju anu ngalir sapanjang pantai kulon Peru sakitar 180 kilométer sareng anu interiorna, sapertos harta karun, aya langkung ti genep ratus glasier, seueur puncak salju sareng seueur langkung ti lima méter ti jangkungna, ratusan laguna sareng puluhan walungan.

Snowy Huantsan

Salju Huantsan

Éta ogé salah sahiji puncak anu salju salju di Cordillera Blanca. Éta ngagaduhan opat puncak, anu pangluhurna ngahontal Jangkungna 6369 méter raket dituturkeun ku tiluanana. Pendaki gunung anu didorong ku puncak salju ieu terang yén aranjeunna ngagaduhan padamelan anu rumit pisan meryogikeun seueur téhnik, sahingga ngan dina taun 50an kameunangan dinyatakeun.

Wisatawan sumping ka puncak salju ieu di Peru ti kota Huaraz, di handapeun gunung, sareng seueur wisata anu dilakukeun salian ti perjalanan gunung. Anjeun tiasa contona ngalakukeun wisata sapédah gunung sapoé dinten anu nyandak anjeun terang Rajucolta Creek sareng laguna sareng jangkungna opat rébu méter. Upami anjeun hoyong lebet taman nasional anjeun kedah mayar.

Salju Huantsan

Kaleresan ieu mangrupikeun sababaraha gunung anu disebat salju di Peru. Aya seueur deui gunung salju anu langgeng di Peru, sanaos leres yén anu paling hebat sigana parantos konséntrasi di jurusan Ancash.

Upami anjeun resep olahraga gunung sareng anjeun peryogi visi dunya anu ngan ukur tiasa ditingali dina puncak hiji, maka Peru ngantosan anjeun.

Tulisan anu aya hubunganana:
Huayna Picchu, harta karun di Peru
Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Yeni cenahna

    Nya naon anu kuring tiasa nyarios, dina peru urang aya bentang alam anu indah anu tiasa dipikaterang….

  2.   diego leandro cenahna

    Éndahna pisan berkah kuring ngatur padamelan pakansi .... Diego leandro el Cuero

  3.   katherine cenahna

    kaajaiban-kaajaiban anu hébat di nagara urang tiasa pisan ngégél dina sadaya daérah anu katutup salju di peru

  4.   terus terang cenahna

    Éta saé pisan sareng hatur nuhun éta kuring sanggup masihan diri peunteun saé di sakola

  5.   angie shteffany ruiz mejia cenahna

    Nya kuring rek nyaritakeun yén hatur nuhun ka aranjeunna urang sadayana tiasa mendakan sareng ngerjakeun PR urang sareng ogé penting pisan pikeun terang ngeunaan sadaya puncak anu penting di Peru, hatur nuhun pisan !!!!

  6.   nataliaandreus11 cenahna

    Nya, Peru ngagaduhan sababaraha gunung anu ditutup salju salju anu saé pisan, sanaos kuring sanés ti sanésna, katingalina geulis pisan.

  7.   Álvaro cenahna

    Halaman anu saé, kuring hoyong terang upami anjeun gaduh lamping ski di tempat-tempat atanapi sahenteuna upami éta samentawis

  8.   Ricardo cenahna

    Gunung-gunung salju anu salju di dunya paling diapresiasi tina zona kahirupan, henteu nangtung tina platform salju atanapi és, ieu kumaha masarakat Peru sareng sakumna dunya ngahargaanana. Éta katingali yén aranjeunna henteu terang laguna willcacocha di Ancash atanapi Swiss of Cusco sareng Nevado Wacaywillque sareng laguna Piuray sareng Huaypo. Éta cara pikeun ngahargaan, miara sareng ngalestarikeun gunung salju urang.