The Horseshoe Héjo: koridor taman ngalangkungan Zagreb

Tapal kuda Héjo Zagreb

Tata ruang daérah kota di Zagreb éta digambar ku lebak dina bentuk 'U' dibentuk ku dua bukit utama na. Rute alam khusus ieu parantos langkung pikaresepeun ngembangkeun seueur héjo, sapertos taman anu ngurilingan istana anu mewah ti jaman Kakaisaran Austro-Hongaria. Ayeuna susunan taman anu aya di lebak ieu dikenal salaku 'Horseshoe Héjo'.

Diantara taman Herradura Verde paling pikaresepeun pikeun didatangan nyaéta Maximir, perenahna di beulah wétan Zagreb. Maksimir ngalegaan leuwih ti 18 héktar, sareng nyorot promenade pejalan kaki na anu ngalangkungan lega padang rumput hejo sareng kebon anu ditutupan ku kembang sareng semak hias. Di taman ieu patung-patungna sareng gedong sajarah na menonjol, sapertos Swiss House, Porter's Cabin atanapi Eco Pavilion.

Di La Herradura Verde aya ogé anu Taman Botani Zagreb, taman ampir 5 hektar anu ngahijikeun sakitar sapuluh rébu spésiés tutuwuhan asli sareng ti sakumna penjuru dunya. Ogé bagian tina koridor héjo ieu, di distrik Kaptol, nyaéta: taman Ribnjak, taman gaya Inggris, disebrangan ku curug sapanjang perimeter tembok kota lami sareng ogé taman Opatovina, anu ngagaduhan seueur monumen sajarah, dianggap leres permata ibukota Kroasia.

Inpormasi lengkep - Donji Grad, jalan-jalan ngalangkungan Kota Handap Zagreb
Sumber - Zagreb
Poto - Wisata Zagreb

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*