Alpine Fauna: Sasatoan Swiss

Jalan satapak di Pegunungan Alpen Swiss

Pegunungan Alpen mangrupikeun ruang alam panggedéna di Éropa, tapi éta ogé rohangan budaya anu parantos dicicingan ti jaman prasejarah (dinten ayeuna aya sakitar 14 juta jalma di kota sareng sakitar 60 juta pengunjung unggal taun). Tapi perlu diperhatoskeun yén kasaimbangan ékologis sareng budaya rapuh Janten upami anjeun badé nganjang ka Swiss pikeun terang atanapi mikaresep fauna alpina na, anjeun henteu kedah ngaganggu satwa, khususna magrib sareng subuh sabab éta nalika sato nyusuan.

oge anjeun kedah ngajaga lingkungan kalayan tuntas sahingga duanana sato boh alam dijaga ogé. Anjeun kedah nganggo akal, tapi upami diperyogikeun anjeun tiasa terang perkawis peraturan khusus sareng taman nasional ayeuna, cagar alam sareng kawasan lindung sanésna supados ngagaduhan kabiasaan sipil sareng hormat. Tapi saatos dicarioskeun sadayana ieu, kuring hoyong ngobrol sareng anjeun ngeunaan hiji aspék anu kuring resep: ngeunaan fauna alpine sareng sato anu cicing di Swiss.

Fauna Alpen sareng flora

Pegunungan Alpen Swiss

Naha anjeun terang yén salah sahiji hal anu paling spektakuler ngeunaan Swiss nyaéta alamna diwangun ku flora sareng fauna alpine anu hébat? Éta kumaha éta, Swiss ayeuna ngagaduhan tujuan wisata sareng lingkungan pikeun melestarikan pepelakan sareng sato anu aheng, kumargi seueur spésiés pribumi ieu kaancam kusabab perubahan iklim.

Upami anjeun pameget sato, anjeun bakal resep pisan terang yén lamun anjeun wani leumpang di sababaraha daérah padesaan Swiss anjeun bakal tiasa mendakan sato liar upami anjeun untung. Sababaraha conto anjeun tiasa mendakan sapertos kieu sakumaha keur mamala.

Sasatoan mamalia tina fauna alpine

Roe kijang

Kijang roe, hiji spésiés salaku kijang leutik Éta perjalanan bébas di jalan-jalan Swiss, janten gampang ditingali upami urang ngajalankeun.

Chamois

Kami ogé bakal gaduh kasempetan pikeun niténan chamois, sababaraha sasatoan pisan gaul, mirip sareng gazelle sareng khas Alps.

Embe gunung

Embe dina Alps

Naha anjeun kantos ningali domba gunung hirup sareng langsung? Di Swiss dimungkinkeun pikeun ningali aranjeunna transit khususna di daerah salju sareng gunung.

Rubah

Fox pasangan

Leumpang ngalangkungan padésaan Swiss hartosna pendak sareng rubah pajaratan. Kaéndahanana spektakuler sareng moal ninggalkeun anjeun

Rodénsia

Rodéndél di Pegunungan Alpen Swiss

Rodénsia alpine sapertos marmots, dianggap panggedéna di Éropa, sareng anu tiasa ditingali khususna nalika usum panas.

Hares

Dina fauna Swiss kami ogé mendakan hares lincah sareng skittish. Sanaos gratis aranjeunna bakal rada sesah ningali sabab gancang sareng sieun pisan ku jalma.

Biruang coklat

Biruang di Alps

Anjeun ogé tiasa patepung sareng ngasuh biruang coklat karnivora, anu dipercaya punah ti saprak 1904, nanging kirang ti 5 taun ka pengker, aranjeunna sigana parantos jawa deui.

Sato Oviparous tina fauna alpine

Anjeun ogé tiasa mendakan manuk, manuk spektakuler anu anjeun moal tiasa hilap dina émutan anjeun. Sababaraha hal anu anjeun tiasa mendakan nyaéta:

Si garuda

Diantarana urang tiasa mendakan manuk pemangsa pemangsa anu katelah garuda, anu nyarang dina puncak gunung paling luhur di nagara éta. Tanpa diragukeun, ningali aranjeunna ngapung mangrupikeun kajadian sabab jangjangna aranjeunna ngukur henteu kirang ti 2 méter minimum.

Diantara spésiés séjén anu tiasa dititénan ngalangkungan pariwisata ornithological urang mendakan manuk gagak, gagak sareng gagak. Tungtungna kami nyaritakeun yén walungan Swiss mangrupikeun tempat ngala lauk sapertos lauk asin sareng ogé réptil tiasa dipendakan.

Naha aya sato bahaya di Alps?

Tapi upami anjeun salah sahiji jalma anu resep kaluar dina jalan satapak pikeun jalan atanapi milarian ka daérah anu teu dijaga, anjeun kedah terang yén aya prédator ageung di Alps. Anu gedé prédator sigana bakal balik deui ka Alps Urang Éropa saatos ampir dibasmi dina abad ka-XNUMX.

Sababaraha sato

Serigala dina Alps

Misalna, biruang pagunungan Alpen wétan, srigala pegunungan Alpen kulon, lynxes ... tapi sanaos aya aranjeunna henteu dina jumlah anu seueur kumargi contona aya kirang ti 50 srigala sareng biruang. Aya ngan langkung ti 100 lynx anu mantep sareng aranjeunna biasana bakal nyumput ti saha waé.

Entong caket aranjeunna

Tapi sanaos sato hoyong ngajauhan anjeun atanapi anjeun henteu ningali sabab nyumput, kedahna anjeun henteu nyobian ngadeukeutan sato liar (henteu ka domba gunung, chamois, marmots, jst.) sabab éta henteu raoseun pikeun aranjeunna sareng anjeun kedah hormat yén aranjeunna aya di habitat alamna sareng tamu nyaéta anjeun, sanés aranjeunna. Anjeun tiasa ningali sababaraha sapi liar sareng aranjeunna sigana bakal pikaresepeun pikeun anjeun, tapi anjeun ogé kedah ngajauhan jarak anjeun.

Anjing bodas

Kawanan domba di Alps

Aya anjing bodas anu dilatih ngajaga domba domba tina serangan anjing liar atanapi srigala. Tapi anjing bodas tiasa rada agrésip upami anjeun mutuskeun ngadeukeutan domba domba., janten diperyogikeun ngadamel jalan tol pikeun nyingkahan aranjeunna sareng ulah ngadamel domba gugup, tetep kalem sareng henteu pernah ngancam anjing ku cara naon waé sabab éta tiasa bahaya.

Aya rabies dina anjing, rubah sareng kalong

Rabies aya diantara sato di Switzerland, khususon anjing, rubah sareng kalong, sanaos kasus-kasus anu terasing. Tapi lamun anjeun digigit ku anjing anjeun bakal kedah milari bantosan médis gancang-gancang.

Oray ngaracun

Oray has ti Pegunungan Alpen Swiss

Aya dua jinis oray beracun di Pegunungan Alpen: aspic sareng peliad vipers, aranjeunna tiasa dikenal ku ellipticals sareng bentuk nangtung na. Tapi oray aranjeunna ngan ukur nyerang upami aranjeunna rumaos kaancam atanapi upami aranjeunna reuwas, janten anjeun kedah katingali pisan dimana anjeun ngaléngkah sateuacan linggih dina taneuh atanapi di daérah taringgul. Upami anjeun digigit ku salah sahiji oray ieu anjeun kedah langsung milari bantosan médis, sabab sanaos henteu bahaya maot pikeun jalma déwasa, racun éta kedah diekstraksi atanapi dianalisis ku tanaga médis.

Sasatoan leutik: keletik

Anjeun ogé kedah émut yén aya sato alpine leutik sanés anu anjeun kedah perhatoskeun: ticks. Sababaraha kutu ieu mawa panyakit sapertos panyakit Lyme (borreliosis). Anjeun kedah mariksa awak anjeun unggal wengi saatos leumpang sareng ngaleungitkeun naon waé anu anjeun mendakan. Upami aranjeunna peurih atanapi radang, anjeun kedah nganjang ka dokter.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)