Sato gurun Sahara

Gurun Sahara mangrupakeun salah sahiji gurun kawentar di dunya, kalawan poé panas sarta peuting tiis. Sigana mah teu aya atanapi teu aya anu tiasa hirup di dinya sareng, sanaos kitu, Sahara ngabogaan loba kahirupan.

Dina keusik na, dimana hiji bisa ngabayangkeun yén teu aya serelek cai nu sustains hirup, dina kanyataanana sabalikna kajadian: Sahara overflows kalawan kahirupan! Sato na mangrupikeun sababaraha spésiés pangkolotna di pangeusina sareng parantos tiasa adaptasi sareng kaayaan hirup anu henteu gampang pisan. hayu urang tingali dinten ieu sasatoan Sahara.

antelop addax

Éta mangrupikeun jenis antelop datar-footed, suku anu ngamungkinkeun aranjeunna ngarambat ngaliwatan pasir. Tapi éta éra yén éta dina bahaya punah Kusabab aranjeunna milarian daging sareng kulitna, salian ti kanyataan yén habitatna rusak kusabab pemanasan global sareng tindakan manusa.

Kiwari sato ieu leuwih leutik batan jaman baheula jeung alatan sukuna, ogé hésé pikeun kabur ti prédator alamna.

onta dromedaris

Onta jeung gurun ngahiji jeung dromedaris, éta onta dua bongkok, nyaéta kartu pos klasik Sahara. Di dieu di punuk na yén sato nyimpen gajih, sanés cai. Onta bisa nginum 100 liter cai dina ngan sapuluh menit!

Éta ogé sato pisan licik, Salah sahiji doméstikasi hébat ti gurun, sarta dipaké pisan saprak éta pohara kuat sarta bisa ngarambat sababaraha kilométer tanpa cai atawa dahareun. Sahabat lalaki di bumi kumaha damang!

Dorcas Gazelles

Ieu téh mangrupa spésiés paling umum sadaya gazelles: Jangkungna 65 séntiméter sareng beuratna sakitar 50 pon. Ngaran séjén anu ditampi nyaéta "Ariel gazelle". Ieu sato vegetarian anu ngadahar daun tina rungkun sareng tatangkalan.

Naha anjeun ningali aranjeunna luncat nalika ningali prédatorna? Éta mangrupikeun sareng, numutkeun para spesialis, aranjeunna ngalakukeun éta pikeun nunjukkeun yén aranjeunna dina kaayaan anu saé sareng yén aranjeunna badé pencét adu banteng hirupna. Aranjeunna boga kawani enya, tapi sanajan kitu éta spésiés pisan rentan.

kumbang tai

Nya éta kumbang hideung leutik nu pops pisan jeung nu eupan kana sagalana ditinggalkeun ku sato lianna. Tilu jenis diitung, hiji nu ngajadikeun bal-balan, nu ngali liang jeung nu rada males jeung ngan cicing dina tai.

Kabiasaan eschatological ieu, nya éta nyieun bal poop, anu dipikaresep ku jalu spésiés. Bikangna leuwih kana ngagali burrows sarta tetep di jero.

oray tanduk

Éta ogé katelah oray pasir sareng kaléng tumuwuh nepi ka 50 séntiméter panjangna. Ngan ukur Anjeun ningali aranjeunna peuting jeung umumna beurang maranéhna ngubur diri dina pasir. Dupi oray bahya nu bisa ngabalukarkeun loba karuksakan kana kulit, ngancurkeun sél jeung ngahasilkeun loba karacunan.

Oray tanduk kiwari nyaéta a spésiés kaancam utamana alatan degradasi lingkungan maranéhanana. Teu aya anu terang naha aranjeunna gaduh tanduk dina panonna, sanaos ngaduga yén éta pikeun ngajagi aranjeunna tina pasir atanapi nganapigasi atanapi nyamar...

kadal monitor

éta reptil super bahya, tiis-blooded, jadi suhu ambient boga dampak badag dina lampah maranéhanana. Aranjeunna hirup di hives panas sarta lamun geus tiis aranjeunna nowhere mun katempo. Éta sababna kadal dasarna henteu gaduh mékanisme tarung, janten nalika tiis aranjeunna janten super defensif sareng janten agrésif pisan.

Naon anu didahar ku kadal monitor? Aranjeunna tuang sato leutik sapertos beurit, mamalia atanapi serangga. Kabéh maranéhna bisa manggihan.

killer kalajengking

Ieu téh hiji serangga bahya sarta aranjeunna ngagunakeun pakarang maranéhanana dina dua cara: kalawan pincers panjang maranéhna menyakiti lawan maranéhanana sarta kalawan pincers leutik sarta leuwih lemah maranéhanana, hususna nu boga tip hideung, nyaeta salah sahiji nu aranjeunna nyuntik racun.

Racun ieu ngagaduhan neurotoksin sareng ngahasilkeun seueur nyeri. Barudak sareng manula khususna rentan, janten taliti ati-ati. Hal anu paling parah nyaéta aya jalma anu pasar aranjeunna sareng ngajualna salaku piaraan.

manuk onta gurun

Manuk anu teu hiber, hal goréng. Éta kumaha aranjeunna sok mikiran anjeunna, tapi saleresna henteu mampuh naék penerbangan nyéépkeun éta kalayan saé salah sahiji sato panggancangna di dunya. Manuk onta bisa ngajalankeun 40 mil per jam, sanajan aranjeunna badag.

Aya sababaraha spésiés manuk onta di gurun Sahara, aranjeunna nempatkeun endog gigantic jeung suku panjang na boga dua toes, nu gede pikeun leumpang jarak jauh. Suku ieu ogé super kuat, aranjeunna tiasa pencét najong super, sarta ieu ditambahkeun yén maranéhna boga tetempoan fabulous jeung dédéngéan luar biasa.

Manuk onta gurun umumna henteu jauh ti sumber cai sareng upami anjeun ngawas aranjeunna sacara saksama, ati-ati, aya prédator caket dieu. Naon anu aranjeunna tuang? Shrubs, jukut, kadang sato leutik.

anjing Afrika liar

Aranjeunna anjing liar super energetic sarta pohara pengkuh lamun datang ka ngudag mangsa maranéhanana, nu tungtungna, nalika aranjeunna ngahontal eta, aranjeunna disembowel eta. Anjing cicing di sabana di kidul jeung tengah gurun, di gembolan solitér

Kira-kira eta tingkat kasuksésan maranéhna nalika ngamimitian moro leuwih ti 80%, 90% di Serengeti, nalika kasuksésan singa 30%. Aranjeunna super suksés! Sareng upami éta henteu cekap, saatos maéhan mangsana, aranjeunna ngantepkeun anjing sareng puppies kolot tuang heula.

saharan cheetah

Sasatoan ieu Aranjeunna keur punah, kira-kira 250 sato tetep aya di Sahara tengah sareng kulon sareng di sabana Sudan. Kontras jeung cheetahs séjén subspésiés ieu leuwih leutik, kalawan sababaraha kelir jaket, sarta pondok.

The cheetahs tina gurun Sahara aranjeunna moro hadé peuting sareng éta mangrupikeun produk tina panas pisan lingkunganana. Éta ogé tiasa salamet langkung lami tibatan misan tanpa cai, sabab nginum getih mangsana.

rubah fennec

Fanak hartina rubah dina basa Arab jadi ngaran rubah leutik ieu rada redundant. Rubah éta leutik, salah sahiji canines pangleutikna di kulawarga diwangun ku srigala, foxes jeung anjing. Éta ngagaduhan bulu anu hampang pisan sareng ngabantosan pikeun ngagambarkeun sinar panonpoé.

rubah ieu boga ginjal diadaptasi gurun, ngarah ngaleutikan leungitna cai tina awak anjeun. Boga a rasa hébat bau jeung dédéngéan pohara alus. Éta pisan sababna naha maranéhna ngalacak mangsa maranéhanana ku ngadengekeun, dasarna. Éta ogé bisa naek tangkal dina pilarian manuk leutik jeung endog.

Jerboas

Ieu mangrupakeun rodénsia anu geus diadaptasi kacida alusna pikeun hirup di gurun kasar. Bisa luncat jeung lumpat dina kecepatan luhur, ku kituna eta terus salamet sarta kabur ti prédator na. Diétna diwangun ku serangga, pepelakan sareng siki, dimana aranjeunna ogé dihidrasi.

Anubis Babon

Éta spésiés pisan Afrika anu ogé katingali di daérah pagunungan Sahara. Mibanda warna rada kulawu ti kajauhan, tapi di deukeut éta multicolored.

Jalu leuwih badag batan bikang sarta salamet di gurun ku dahar saeutik tina sagalana, tutuwuhan jeung sato leutik.

bustard nubian

Éta mangrupikeun subspésiés tina kulawarga bustard. Éta manuk éta feed preferentially on serangga, sanajan lamun lapar pisan bisa dahar siki. Leungitna habitat hartina anggota spésiés ieu beuki saeutik, ku kituna bisa dianggap kaancam punah.

landak gurun

Éta landak leutik anu lumpuh nalika karasa kaancam sareng janten biang, janten hese pisan pikeun nangkepna sabab cucuk di mana-mana. Éta dahar? Serangga, endog jeung tutuwuhan.

luwak langsing

Ieu luwak buntut hideung. Éta nyéépkeun serangga, sanaos ogé ngahakan kadal, rodénsia, manuk sareng oray. oge bisa maéhan jeung ngahakan oray bahya, tapi ngan lamun ngarasa bener kaancam.

Luwak ieu tiasa naék tangkal langkung saé tibatan luwak biasa, janten ngahakan seueur manuk.

hyena nempo

Ieu téh mangrupa "hyena seuri". Teu acan aya dina ambang punah, tapi leres-leres jumlahna parantos nyirorot ku waktos sareng kaleungitan lingkungan alam. Upami urang ngabandingkeun sareng spésiés hyena sanés, bintik-bintikna muncul, sanaos nalika umur hyena, warnana robih.

Dubuk belang moro mangsana sorangan.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)