Ladang Lavender Brihuega

Gambar | Pixel

Kanggo waktos anu lami, lapangan lavender di Provence janten tujuan wisata anu penting pisan pikeun anu resep kana wisata désa, alam sareng fotografi. Unggal taun aranjeunna narik rébuan tamu dina milarian matahari terbenam ungu anu pangsaéna ogé pangalaman pangsaéna di kampung-kampung anu menawan di daérah éta.

Tapi mangtaun-taun teu perlu indit-inditan ka Perancis pikeun mikaresep kebon lavender. Di Spanyol kami parantos niron tatangga urang ku budidaya pepelakan aromatik éndah ieu kalayan sipat anu soothing. Sakedik langkung ti 45 menit ti Madrid nyaéta Brihuega, kampung Alcarria anu éndah anu salami bulan Juli sigana sapertos kota anu sanés di French Provence.

Salila usum panas momen kembangan maksimum lumangsung ampir sarébu héktar kebon lavender anu ngurilingan kota sareng daérah na, anu nawiskeun lanskap unik nada ungu sareng biru di jantung Guadalajara. Brihuega sanés Provence tapi parantos janten simbol anu malah ngarah ka festival budaya. Kagum!

Kumaha carana nepi ka Brihuega?

Brihuega perenahna di beulah kulon propinsi Guadalajara, ayana di lamping handap ti dataran Alcarreña dugi ka lebak walungan Tajuña. Lokasina 33 kilométer ti Guadalajara, 90 ti Madrid sareng 12 kilométer ti Jalan Raya N-II. Di belah kidul-kulon propinsi Guadalajara sareng di sisi kénca walungan Henares, daérah La Alcarria aya, pikeun seueur ibukota na Brihuega.

Gambar | Pixel

Asalna kebon lavender Brihuega

Brihuega kantos janten kota patani sareng peternak anu ogé ngagaduhan sababaraha industri sabab markasna Royal Cloth Factory, anu aktip dugi ka Perang Sipil Spanyol. Salami mangtaun-taun, kaayaan perekonomian mimiti lieur sareng seueur urang Alcarrians hijrah pikeun milarian kasempetan padamelan anu langkung saé.

Jaman éta patani lokal anu namina Andrés Corral nganjang ka Perancis Provence sareng mendakan kebon lavender sareng kamungkinan na. Kusabab ciri pepelakan, anjeunna ngartos yén éta ideal pikeun dibudidayakan di Brihuega sareng anjeunna ngamimitian petualangan diawurkeun sareng baraya sareng parfum. Aranjeunna ogé ngawangun tutuwuhan distilasi ésén lavender anu ngahasilkeun 10% produksi dunya sareng dianggap paling saé di Éropa.

Proyék ieu nyiptakeun seueur padamelan di daérah éta sareng nyababkeun révitalisasi daérah anu mimiti resesi.

Gambar | Pixel

Festival Lavender Brihuega

Anu dimimitian salaku acara antara réréncangan parantos janten acara pikeun ngaraosan pengalaman gastronomis sareng musik unik dina setting anu teu tiasa dibandingkeun. Éta dirayakeun di awal panén lavender sareng salami dua dinten. Déwan Kota Brihuega ngayakeun wisata anu dipandu anu kalebet transportasi beus ti taman María Cristina kota, unggal akhir minggu dina bulan Juli.

Sakali Festival Lavender parantos réngsé, jutaan kembang dikumpulkeun teras ngaliwat ka stills, nimba sari na janten bagian tina parfum sareng ésén anu paling éksklusif di pasar.

Gambar | Wikipedia

Naon anu kedah ditingali di Brihuega?

Brihuega aya di lebak walungan Tajuña dimana héjona lebak parantos kéngingkeun julukan Jardín de la Alcarria berkat kebon anggur na kebon anu saé. Kota tembok Brihuega didéklarasikeun salaku Situs Bersejarah-Artistik kusabab warisan budaya na.

Tembok na aya ti abad ka-XNUMX sareng abad-abad ka pengker na pindingna ngabela kota. Kandangna ayeuna ageung, panjangna ampir dua kilométer. Panto na, anu Ball Ball, anu tina Chain atanapi Arch of Cozagón, kabuka pikeun rahasia na sareng sejarah kota.

Castillo de la Piedra Bermeja ayana di beulah kidul kota. Dina benteng Muslim anu asli, kamar gaya Romanesque ditambihan dina abad ka-XNUMX sareng engkéna kapilah gaya Gothic peralihan diwangun.

Tugu agama na nyandak urang kana detil ngeunaan Romanesque telat sareng bédana tina Gothic sapanjang perjalanan na: Santa María de la Peña, San Miguel atanapi San Felipe ngagambarkeun éta. Sésa-sésa San Simón mangrupikeun permata Mudejar anu nyumput di tukangeun sababaraha gedong.

Diantara gedong sipil nyaéta aula kota sareng panjara, imah Renaissance sapertos gedong Gómez sareng anu sanésna di lingkungan énggal sareng San Juan. Tapi tanpa diragukeun tugu sipil par kaunggulan nyaéta Nyata Fabrica de Paños, hub kagiatan industri Brihuega sareng kebon na ti 1810 ngahargaan julukan kota ieu.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*