Seni kuliner di Kamboja

Kadaharan Kamboja

Nalika jalma ngumbara, normal pikeun aranjeunna anu hoyong nyobian gastronomi tempat éta, éta mangrupikeun cara pikeun terang adat sareng jalma anu cicing di tempat anu khusus. Kamboja mangrupikeun tempat wisata dimana seueur jalma ngarambat taunan pikeun meunangkeun liburan hébat.

Upami anjeun ngarencanakeun badé angkat ka Kamboja, tulisan ieu bakal dipikaresep ku anjeun.

Kadaharan di Kamboja

Dahareun khas Kamboja

Sanaos henteu lada atanapi bénten-bénten sapertos sésa kadaharan Thailand atanapi Vietnam, tuangeun di Khmer ngeunah sareng murah sareng tangtosna, éta dibarengan ku sangu.. Karakteristik Thailand sareng Vietnam tiasa dipanggihan dina asakan Kamboja. atanapi Khmer, sanaos urang Kamboja resep kana rasa anu raoseun dina piringna, utamina nambihan prahok, témpél lauk anu kawéntar. Salaku tambahan pikeun kadaharan Khmer, aya seueur réstoran Cina, khususna di Phnom Penh sareng propinsi pusat.

Ngeunaan penampilan katuangan Kamboja aranjeunna parantos diajar hal-hal tina kadaharan Perancis, Kuring ngarujuk di luhur sadayana pikeun presentasi tuangeun. Éta sanggup ngadamel salad daging saderhana sapertos anu raoseun pisan (sareng kami henteu ragu sakedap yén éta bakal leres-leres).

Pelat salad Kamboja

Aspék sanés anu urang Kamboja parantos dipangaruhan ku Perancis nyaéta kusabab baguette anu kawéntar. Baguette mangrupikeun roti ipis anu dimaksad kanggo tuangeun sareng mangrupikeun salah sahiji barang laris kanggo PKL anu ngajual baguette dina sapédah na. Jalma-jalma anu teu ngagaduhan waktos tuang sarapan anu raos di bumi kusabab kurangna waktos anu paling sering ngagaleuh produk ieu ti PKL.

Kadaharan Cina ogé mangaruhan kadaharan Kamboja, éta tiasa ditingali jelas dina tuangeun anu nganggo mie sareng pangsit.

Salaku aturan umumKamboja condong tuang diet anu beunghar lauk sareng nasi. Aya resep kari lauk lele, anu dikukus dibungkus ku daun cau, éta mangrupikeun piring anu sadaya wisatawan sering nyarankeun nalika aranjeunna tuang di Kamboja kanggo raos anu raoseun. Upami anjeun vegetarian, sayuran seger tiasa diasakan dina kecap kécap. Sareng pikeun tuangeun anjeun tiasa mesen beas atanapi waluh flan. Tapi upami anjeun hoyong terang piring khas anu sanés, tong ragu teraskeun maca.

Piring khas Kamboja

Piring dahareun Kamboja

Salajengna kuring badé nyarios sareng anjeun ngeunaan sababaraha masakan khas Kamboja, sahingga nalika anjeun nyéépkeun sababaraha dinten di sana dina pakansi atanapi nalika anjeun kedah nganjang ka dinya, anjeun terang naon anu tiasa dipesen di réstoran sareng anjeun ogé terang naon unggal piring ngagaduhan. Ku cara ieu anjeun tiasa langkung resep menu.

Amok

Masakan khas paling ngeunah di Khmer kalebet Amok, piring Kamboja anu paling terkenal di kalangan palancong. Mangrupikeun piring anu disiapkeun sareng santan, kari sareng sababaraha rempah anu ngan disiapkeun di Thailand. Amok didamel tina hayam, lauk atanapi cumi-cumi, ogé kalebet sababaraha sayuran. Kadang-kadang disajikeun sareng santan sareng nasi di sisina.

K'tieu

Di sisi sanésna kami ogé ngagaduhan K'tieu, sup mi biasana disayogikeun kanggo sarapan. Éta tiasa disiapkeun ku daging babi, daging atanapi produk laut. Perasa ditambih dina bentuk jeruk nipis, cabé panas, gula, atanapi saos lauk. Somlah Machou Khmae mangrupikeun sup anu amis tur haseum didamel ku nanas, tomat, sareng lauk.

Bai Saik Ch'rouk

Hidangan khas tempat anu sanés nyaéta Bai Saik Ch'rouk, ogé disayogikeun kanggo sarapan. Mangrupikeun campuran béas sareng daging babi bakar. Di sisi anu sanésna, Saik Ch'rouk Cha Kn'yei mangrupikeun babi goreng anu anjeun tiasa mendakan di seueur tempat.

lok lak

Piring nasi di Kamboja

Lok lak mangrupikeun daging asak satengah asak. Anu terakhir sigana salah sahiji sésa-sésa penjajahan Perancis. Dihaturkeun sareng apu, bawang sareng kadang kentang.

Chok nom bahn

Chok Nom Bahn mangrupikeun asuhan Kamboja anu dipikacinta, sahingga dina basa Inggris ngan saukur disebut "mi Khmer."

Chok nom Bahn mangrupikeun tuangeun khas pikeun sarapan, piring éta diwangun ku mie béas anu ditekuk pisan, ditutupan ku saos kari Lauk dumasar héjo didamel tina serai, akar kunyit sareng jeruk purut. Daun mint seger, sprouts buncis, kacang héjo, kekembangan cau, bonténg, sareng tumpukan héjo sanésna di luhur sareng masihan rasa ngeunah. Aya ogé versi kari beureum anu umumna disayogikeun kanggo upacara kawinan sareng perayaan.

Chaa Kdam: keuyeup goreng

Crab yuyu mangrupikeun kakhususan sanésna di kota basisir Kamboja Kep. Pasar keuyeup na hirup terkenal pikeun ngagoréng kalayan persiapan hejo, cabé Kampot, sadayana dipelak sacara lokal. Cabe Kampot anu aromatik kasohor di panjuru dunya, sanaos ngan ukur tiasa ngaraos cabé héjo di Kamboja. Seueur anu nyarios yén éta patut indit ka kota ieu ngan ukur pikeun piring ieu.

Sireum tangkal beureum ku daging sareng basil

Piring sireum Kamboja

Sanaos anjeun henteu biasa, aya kanyataan sareng anjeun tiasa mendakan sadaya jinis serangga dina ménu di Kamboja ... tarantula ogé kalebet dina masakan anu paling aheng. Tapi piring anu paling pikaresepeun pikeun langit-langit asing nyaéta sireum beureum sauté sareng daging sareng kemangi.

Sireum aya ukuran anu béntenSababaraha sireum leutik pisan anu bieu katingali sareng anu sanésna tiasa panjang sababaraha séntiméter. Éta téh tumis sareng jahé, sereh, bawang bodas, bawang sareng daging anu diiris ipis.

Piringna tiasa dibarengan ku cabé kanggo masihan sentuhan aromatik tapi henteu ngaleungitkeun rasa pait anu ngagaduhan daging sireum. Sireum ogé sering disayogikeun sareng béas, sareng upami anjeun untung aranjeunna tiasa ngiringan anjeun sareng sababaraha larva sireum dina mangkok.

Desserts di Kamboja

Entong pikir yén urang parantos hilap kana tuang-tuang, sabab kami parantos ngagaduhan Pong Aime (manisan) dina pikiran. Ieu sayogi di seueur tempat sareng henteu diragukeun, rasa na raoseun. Anjeun tiasa milih antara sababaraha jinis daging amis anu disayogikeun sareng béas, susu pekat sareng cai gula.. Hal anu anjeun teu tiasa liren nyobian nyaéta Tuk-a-loc, inuman dumasar buah, endog atah, diamis ku susu pekat sareng és.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)