Seychelles, pulau mana anu kedah dipilih pikeun liburan anu pangsaéna di surga

Pulo Seychelles

Henteu diragukeun salah sahiji tujuan pantai anu paling indah sareng saé di Éropa, upami teu hoyong tungtungna di pantai Mediterania, éta mangrupikeun Pulo Seychelles. Éta mangrupikeun kelompok tina 115 pulau di Samudra Hindia, tina pasir bodas, iklim haneut, leuweung héjo, tangkal kayu manis sareng perdamaian anu pikaresepeun.

Kuring henteu terang saha waé anu henteu resep Seychelles, janten upami usum panas ieu anjeun badé mikiran aranjeunna, ieu sababaraha patarosan anu anjeun kedah perhatoskeun pikeun "nguntungkeun tina pangalaman" sareng terang pilih pulau mana Seychelles anu bade dituju.

Kapuloan Seychelles

Seychelles

Kapuloan aranjeunna langkung ti sarébu kilométer ti basisir Afrika, di daérah Mauritius atanapi Madagaskar. Ibukota kapuloan nyaéta Victoria sareng jumlah penduduk sakitar salapan puluh rébu urang. Mangrupikeun nagara mandiri anu pangleutikna di Afrika sareng ngahontal kamerdékaan éta di 1976, nalika éta liren janten milik Inggris, sanaos bagian tina Commnwealth.

Ayeuna aya ngan 16 pulau anu nawiskeun akomodasi janten nalika mutuskeun dimana anjeun badé cicing anjeun tiasa parios tawaran di pulau-pulau ieu, éta mangrupikeun léngkah munggaran nalika ngatur perjalanan. Aya ti hotél kategori bintang lima sareng sadaya kamewahan dugi ka asrama atanapi kabin anu langkung kasar di pantai. Janten sanaos teu gaduh seueur artos anjeun tiasa ngaraosan

Tempatna, naon waé éta, éndah sareng di sadaya kapuloan anjeun gaduh kasempetan ngojay, berjemur, teuleum, snorkeling atanapi ngan ngalambatkeun revs kota sareng bersantai.

Pulo Praslin

Pantai di Praslin

Éta mangrupikeun pulau anu pangageungna kadua sahiji kelompok sareng dicicingan ku 6500 jalma tapi tetep éta mangrupikeun pulau anu sepi pisan, kirang berkembang tibatan Mahe, contona, sareng disarankeun upami anjeun hoyong istirahat sareng bersantai hungkul. Pantai na indah sareng dua diantarana sering diantara pantai pangalusna di dunya: Anse Geogette, Cote D'Or sareng Anse Lazio. Upami anjeun resep maén golf ieu tujuan di Seychelles sabab Éta ngagaduhan lapangan golf 18 liang.

Milih pulau ieu moal ngahalangan anjeun pikeun nganjang ka batur sabab anjeun tiasa nganggo salaku basa pikeun Ngajalajah sareng hiking. Anjeun tiasa ningali manuk di Pulo Cousine, bakau sareng kuya kuya di Pulo Curieuse, atanapi ngojay sareng snorkel di St. Pierre. Di Praslin ditangtoskeun aya tilu padumukan: Baie St Anne, Grande Anse sareng Anse Volbert. Saurna sacara praktis teu aya padumukan.

Lemuria Resort

Pantai di sakurilingna éndah, sampurna kartu pos, sareng cai pirus sareng pasir tipung. Pantai mangrupikeun hal anu paling saé pikeun PraslinÉta sareng suasana santai backpacker mangrupikeun anu unggul, sanaos upami anjeun hoyong Resort bintang lima anjeun tiasa nampi éta kusabab aya dua, Raffles sareng Lemuria, kalayan pantai pribadi, kabin masing-masing sareng sagala méwah anu anjeun pikahoyong.  Basisir kalér langkung saé tibatan kidul, Terus diémutan éta. Pikeun ngalih ngurilingan pulau aya beus sareng taksi anu murah yén anjeun tiasa nyéwa sapertos nyéwa mobil.

Kumaha anjeun ka Praslin? Anjeun dugi kana kapal ti La Digue atanapi ti Mahe, dina 45 menit perjalanan catamaran ti Mahe atanapi ngan dina 15 ti La Digue. Perjalananna éndah, alami, tur heureuy, janten anjeun tiasa angkat pesawat. Ti La Digue pameuntasan langkung tenang sareng pondok. Upami anjeun ngapung nganggo Air Seychelles anjeun tiasa ngalebetkeun halteu di Praslin janten pertimbangkeun pilihan éta.

Mahe

Pulo Mahe

Mahé sapertos genep puluh pantai sareng teluk disumputkeun di panjuru tempat. Éta ngagaduhan interior anu subur pisan, héjo pisan, sareng basisirna keusik bodas. Budaya na nyaéta Creole sareng aya désa-désa alit salian ti kota, sapertos Mahe Éta mangrupikeun pulau anu pangageungna sareng pangageungna di Seychelles. Victoria, ibukota, aya di dieu di basisir belah kalér-kalér pulau.

Upami anjeun henteu hoyong pikir seueur atanapi hoyong kabur tina pariwisata anu paling penting, Mahe tiasa janten tujuan anjeun: Aya leuweung geledegan, aya gunung, aya curug, aya basisir, anjeun tiasa ngalakukeun seueur olahraga cai. Anjeun tiasa ngalakukeun sababaraha kagiatan deui, dina hal ragam, tibatan di pulau-pulau populer anu sanés. Campuran urbanisme sareng alam dina ukuran anu ditangtoskeun sabab Mahe sanés New York ogé.

Mahe

Taman Nasional Morne Seychellois ngabagi pulau janten séktor kulon sareng wétan. Éta leuweung tropis sareng luhurna 900 méter. Upami anjeun turun di Victoria anjeun tiasa nganggo beus atanapi taksi anu ngalangkungan rute sareng meuntas gunung nuju pantai kulon dimana aya resor anu saé, pantai cai tenang sareng akomodasi wisata anu langkung mandiri kalayan harga anu saé. Ieuh tujuan populér nyaéta spa Beau Vallon tapi upami anjeun teras-terasan jalan aya kampung sareng pantai anu saé, kalayan kirang jalma.

Tujuan anu sanés anu matak nyaéta Anse karajaan, kota sedeng kalayan réstoran, pasar sareng toko. Di basisir kidul anjeun moal mendakan hal anu langkung maju tapi anjeun bakal mendakan sababaraha pantai anu pangsaéna di Mahe. Naha anjeun tiasa ngabandingkeun diri sareng pantai Paslin atanapi La Digue? Upami anjeun mangrupikeun pantai impian, kuring bakal milih anu aya di dua pulau terakhir ieu, langkung parah tanpa diragukeun Mahe nawiskeun kombo anu pikaresepeun upami anjeun ngumbara sakulawarga.

Beau vallon

Éta bakal janten kaputusan kuring: Kulawarga Mahe langkung disarankeun.

nu nyebutkeun

nu nyebutkeun

Éta mangrupikeun pulau anu pangleutikna ti kapuloan anu dicicingan. Ngan ukur aya 2 rébu urang, éta henteu gaduh bandara sareng sababaraha ruteu. Mangrupikeun tujuan anu paling santai sareng kalem tapi ngagaduhan sababaraha pantai anu pangsaéna sareng pang populerna. Anjeun tiasa kenal sareng La Digue ti Praslin atanapi Mahe tapi upami anjeun resep gelombang sepi ieu tiasa janten tujuan anjeun.

Anjeun bakal dugi ka kampung La Passe, di basisir wétan, ti mana anjeun tiasa ningali Pulo Praslin. Kota-kota henteu pati jauh ti unggal tempatna. Pantai anu pangsaéna nyaéta di basisir kidul, di sisi séjén bukit, Anse Sumber D 'Argent, Petit Anse, Grand Anse, Anse Cocos. Di belah kalér nyaéta Anse Severe sareng Anse Patates. Sok disebatkeun yén anu paling indah ti sadayana pantai Syechelles nyaéta Sumber D'Argent janten entong sono.

Hotél di La Digue

Mindahkeun ti hiji tempat ka tempat anu sanés kalayan kabébasan anjeun tiasa nyéwa sapédah. Upami anjeun cicing di hotél sigana aranjeunna bakal masihan anjeun gratis tapi aya sababaraha toko séwa. Anjeun mésér tuangeun sareng inuman sareng angkat, henteu saé éta? Aya sababaraha taksi sareng harga na henteu murah, sanaos anjeun tiasa nyéwa satengah dinten atanapi sadidinten upami anjeun teu hoyong naék sapédah. Aya layanan beus anu nyandak anjeun ngurilingan pulau ogé.

Pikeun akomodasi méwah ngan aya hiji pilihan: La Domaine De L'Orangerie. Engke aya hotél butik alit sareng sababaraha hotél kulawarga kalayan dapur. Kaseueuran akomodasi di kota, sanés di basisir, tapi kusabab pulau na leutik, anjeun moal pernah jauh ti laut. Sareng kumaha cara nepi ka La Digue? Aya tujuh ferry sapoé ti Praslin. Perjalananna 15 menit sareng biaya 15 euro.

Panonpoé Tilelep di La Digue

Ti Mahe teu aya langsung janten anjeun kedah angkat ka Praslin nganggo kapal sareng ti ditu ka La Digue tapi éta dilakukeun ku tikét tunggal. Aya dua jasa per dinten sareng tikét hargana sakitar 65 euro. Rada mahal, sanes?

Mahe, Praslin sareng La Digue sahingga janten tilu pulau paling turis di Syechelle. Éta sadayana sami-sami geulis, teu saurang ogé bakal nguciwakeun anjeun, tapi nganalisis ogé naon jinis pakansi anu anjeun milari pikeun tiasa nikmati nalika aranjeunna pantes. Untung!

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)