Shetland

Kapuloan Shetland

nu Kapuloan Shetland mangrupikeun tempat impian, titik anu henteu ngagaduhan pariwisata massal, tapi anu nawiskeun kami bentang anu sesah hilap. Pulo ieu aya di Atlantik Kalér, janten bagian tina Skotlandia. Cuaca na lembab sareng tiis nalika usum panas sareng tiis sareng bayuhyuh ku seueur hujan di usum salju, anu henteu ngirangan daya tarikna, sabab upami urang angkat ka pulau-pulau ieu urang ngarepkeun ningali anu asli sakumaha bentangna.

Urang tingali naon anu urang tiasa mendakan di Kepulauan Shetland, surga pulau dimana urang tiasa ngedaharkeun akar Viking tina sajarah na. Éta mangrupikeun titik anu paling kalér di Inggris sareng anu pang caketna sareng Norwégia sareng Kapuloan Faroe. Aya langkung ti saratus pulau di Shetland tapi ngan ukur lima belas anu dicicingan. Tapi hayu urang terang anu langkung seueur ngeunaan tempat anu pikaresepeun ieu.

Naon anu kedah terang ngeunaan Kapuloan Shetland

Kapuloan ieu ngagaduhan seueur pulau alit, tapi sakumaha anu urang parantos nyarioskeun ngan ukur lima belas diantarana anu dicicingan. Anu panggedéna nyaéta Daratan, tempat ayana ibukota, Shetland. Pulo-pulau ieu ngagaduhan iklim anu tiis sareng berangin, tiis sareng lembab dina usum panas, janten urang moal mendakan panas, tapi anu leres na henteu tiis teuing kusabab Teluk Stream. Tapi sok disarankeun pikeun sumping ka aranjeunna nganggo pakean haneut sareng khususna papakéan anu ngajagaan tina tiis sareng angin. Waktos anu pangsaéna henteu diragukeun usum panas, nalika suhu langkung lemes. Tapi dina usum salju, sanaos gaduh sababaraha jam cahaya, aya tempat wisata anu sanés, sapertos festival Viking anu lumangsung dina Januari sareng Fébruari.

Jarlshof

Jarlshof

Jarlshof mangrupikeun salah sahiji situs prasejarah paling kawéntar sareng penting di pulau-pulau. Situs ieu dicicingan ti 2.500 SM sareng pendudukna aya dugi ka abad ka-XNUMX. Heboh pisan yén di tempat ieu urang tiasa ningali sababaraha imah ti Zaman Perunggu anu sampurna ngajaga tembok. Kitu ogé, urang tiasa ngalangkungan koridor Jaman Beusi sareng ngaraosan sésa-sésa peradaban Viking. Urang ogé tiasa ningali bumi bénténg lami anu katelah Rumah Tua Sumburgh.

Lerwick

Lerwick

Ieu mangrupikeun ibukota Kapuloan Shetland sareng salah sahiji tempat anu wajib ditingali di kapuloan. Ibukota ieu lahir di sakuliling palabuan, anu mangrupikeun titik perdagangan anu penting pisan pikeun pamayang hégar Walanda. Jalan utama na nyaéta Jalan Komérsial, tempat anjeun tiasa ningali toko-toko produk tradisional. Anjeun moal sono kana Benteng Charlotte, bénténg abad ka-XNUMX sareng anjeun kedah ningali lodberry, anu mangrupikeun bumi di sisi laut. Sadayana ngagaduhan pesona unik sareng khusus anu moal ngantepkeun anjeun teu paduli. Salaku tambahan, didieu anjeun tiasa mendakan Museum Shetland pikeun diajar langkung seueur ngeunaan sajarah sareng budaya pulau-pulau.

Festival Viking

Festival Viking

Upami anjeun resep kana budaya Viking, anjeun kedah angkat dina Januari, khususna dina Salasa terakhir bulan ieu, nyaéta nalika anu kawéntar Viking Festival Up Helly Aa, festival anu parantos dirayakeun langkung ti saratus taun. Festival lumangsung sadidinten sareng teras wengi. Parade, pawai sareng lagu nuturkeun, sedengkeun sadayana resep kana kostum Viking. Mangrupikeun festival anu seuneu ogé disembah, urang tiasa ningali kapal panjang Viking sareng neraskeun perayaan dugi ka subuh. Tanpa ragu, éta mangrupikeun pangalaman unik anu kedah urang pikaresep.

Scaloway

Scaloway

Este kota pernah janten ibukota Shetland sareng ayeuna masih janten tempat anu dipikaresep di pulau-pulau janten disarankeun nyéépkeun sabagian sadinten pikeun nganjang ka dinya. Hal anu paling penting ngeunaan kota ieu nyaéta istana na, diwangun dina abad ka-XNUMX ku Adipati Orkney. Pas di gigireun puri ieu nyaéta musium Scalloway. Anjeun kedahna sono ningali palabuan anu saé, tempat dimana anjeun tiasa ningali peringatan alit didedikasikan pikeun Shetland Bus, angkutan anu ngahubungkeun pulau-pulau sareng bagian Norwegia anu dijajah ku Nazi.

Mercusuar Sumburgh

Mercusuar Sumburgh

Upami urang parantos nyusun rencana Situs arkéologis Jarlshof urang ogé tiasa nganjang ka mercusuar ieu. Éta aya di cagar alam Cape Sumburgh di beulah kidul pulau Daratan. Mercusuar diwangun dina abad ka-XNUMX sareng di sakurilingna urang tiasa ningali gawir anu luar biasa kalayan laut anu meupeuskeun aranjeunna, gambar anu kedah dialaman di kapuloan ieu. Dina kunjungan ieu kami ogé bakal tiasa lebet mercusuar, dimana aya pusat interpretasi. Daérah ieu penting kusabab éta ngagaduhan salah sahiji koloni burung laut anu paling gampang diaksés sareng dimungkinkeun pikeun ningali lumba-lumba, paus killer sareng paus sahingga tiasa janten pangalaman unik di kapuloan.

 

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*