Széchenyi Spa di Budapest

Széchenyi Spa

El perjalanan ka Budapest dipak ku tempat-tempat menarik anu urang kedah tingali, tapi dinten ieu urang badé nyarioskeun salah sahiji tempat anu paling lambangna, Széchenyi Spa, tempat anu didamel dina awal abad ka-XNUMX salaku tempat luang anu masih dinten ayeuna masih kénéh ngagaduhan seueur pesona. Upami anjeun ngarencanakeun perjalanan ka Budapest, tempat ieu kedah janten tempat anu paling luhur pikeun didatangan.

El Széchenyi Spa mangrupikeun salah sahiji anu panggedéna di Éropa sareng éta ogé mangrupikeun tempat anu teu aya anu sono dina perjalanan ka Budapest. Kota ieu nawiskeun kami warisan anu hébat sareng parleménna, Buda Castle atanapi Basilica San Esteban. Salaku tambahan, aya spa sanés sapertos Gellert Spa atanapi Rudas, sanaos ieu pastina paling kasohor di sadayana. Hayu urang terang sakedik langkung seueur ngeunaan tempat lambang ieu di Budapest.

Sajarah spa

Széchenyi Spa

Spa Széchenyi dimimitian salaku proyék anu parantos aya dina abad ka-XNUMX, sanaos teu dugi ka awal abad ka-XNUMX éta bakal lumangsung. Spa ieu tungtungna diresmikeun dina 1913 nyababkeun pangaruh hébat kusabab ukuranana ageung sareng jumlah kamar mandi anu aya di na. Kiwari éta masih mangrupikeun salah sahiji spa panggedéna di sadayana Éropa. Hal ieu dipikaterang ku panjuru dunya yén Budapest mangrupikeun kota spa, maka kawéntarna anu hébat. Cai mibanda dua belas mandi termal sareng sakitar saratus sumber cai ubar. Cai termal spa ieu timbul tina sumur anu paling jero di kota, jero langkung ti 1.200 méter sareng 76 derajat.

Ngajalajah Spa

Széchenyi Spa

Spa ieu ngagaduhan fasilitas anu dina kasus-kasus tertentu rada katinggaleun jaman, tapi tetep menawan. Kalayan tikétna aya aksés ka daérah loker sareng ruang ganti. Éta ogé tiasa mésér tikét VIP sareng kamar ganti baju swasta. Dina fasilitas spa kami bakal ningali dugi ka 15 kolam renang, dua belas diantarana di daérah pedalaman kalayan daérah urut sareng sauna. Kolam renang luar ageung leres-leres populér. Pangalaman anu hébat nyaéta buka di tengah usum salju sareng ngantep éta poék dina éta. Suhu kolam renang luar 37 derajat, janten kami bakal raoseun sapanjang taun. Aranjeunna biasana rada rame tapi aranjeunna ageung pisan, janten urang moal ngagaduhan perasaan kakeueum. Ieu tempat anu paling terkenal di spa sareng tempat anu sampurna pikeun gambar. Di sakuriling kolam renang aya ogé sababaraha tempat berjemur.

Éntri sateuacanna

Széchenyi Spa

Anjeun tiasa mésér éta lawang ka spa atanapi cagar online sateuacanna, hal anu disarankeun nalika usum luhur. Tikét ieu tiasa dipésér sasarengan sareng masagi. Penting pikeun nginget mawa sendal jepit, baju renang sareng anduk, sanaos upami urang hilap aranjeunna bakal nawiskeun barang-barang ieu ka ditu. Sababaraha anu disewa sareng anu sanés urang kedah mésér. Babarengan sareng lawangna aranjeunna masihan kami topi renang tapi nyatana ampir teu aya anu ngagunakeunana. Sedengkeun pikeun hargana, biasana sakitar dua puluh euro, tapi éta tiasa robih gumantung tanggal sareng paménta, janten langkung saé waé nyandakna sateuacanna. Tikét ieu masihan kami hak pikeun nyéépkeun sadidinten di spa sareng nganggo fasilitas umum. Upami urang hoyong pijet atanapi perawatan spa kami kedah mayar nyalira.

Spa sanésna

Gellert Spa

Budapest mangrupakeun kota spa sareng anu sanésna paling dikenal nyaéta Gellert Spa. Spa anu saé ieu ogé diwangun dina mimiti abad ka-XNUMX. Spa ieu aya di gigireun hotél anu ngagaduhan nami anu sami, sanaos kolam renangna aya di payun hotél sareng ngagaduhan lawang nyalira. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun didatangan aranjeunna, sanaos kedah disebatkeun yén kolam renang utama, anu mangrupikeun hal anu paling éndah, henteu ngagaduhan cai termal, janten henteu pikaresepeun dina usum tiis. Sésa fasilitas tétéla rada ketinggalan jaman, tapi kolam renang utama anu pantes ditingali, sabab éta éndah pisan sareng éta mangrupikeun tempat anu pastina bakal ngirining bel sabab pariwara kacatet didinya.

Tempat séjén tina minat Budapest nyaéta Mandi Rudas, asal Usmaniyah, anu didirikeun nalika abad ka-XNUMX. Tétéla aranjeunna dianggap tempat mandi Turki paling indah di dunya, janten aranjeunna ogé pantes didatangan. Spa anu urang terang ayeuna diwangun dina tilu tahap. Éta diwangun dina abad ka-XNUMX, engké kolam renang sareng sauna ditambihan di abad ka-XNUMX sareng akhirna diropea deui dina abad ka-XNUMX. Peryogi dicatet yén saprak didirikeunna éta mangrupikeun tempat anu disayogikeun ngan ukur pikeun lalaki. Kusabab abad ka, awéwé mimiti ngiringan sareng dinten ayeuna lalaki sareng awéwé tiasa sumping dina akhir minggu. Justru dina akhir minggu nalika baju renang wajib.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*