Pandangan Asturias

Sudut pandang Fito

nu sudut pandang Asturias Aranjeunna ngidinan Anjeun pikeun niténan landscapes éndah salah sahiji wewengkon paling geulis di Spanyol. Sababaraha kawas anjeunna ngagabungkeun laut sareng gunung ngan sababaraha mil eta. Lahan anu héjo sareng subur di gigireun laut anu kasar sapertos Cantabrian nyieun dataran basisir na.

Sareng caket pisan nyaéta colossi anu ngabentuk Puncak Europeropa jeung sesa Pagunungan Cantabrian. Duanana di sababaraha daérah sareng anu sanés anjeun gaduh balconies alam anu megah anu ngamungkinkeun anjeun pikeun niténan keajaiban ieu tina posisi anu istimewa. Anjeun oge bisa ngahontal loba di antarana ku nyieun adi jalan satapak. Sangkan anjeun tiasa ngaraosan sadayana ieu, kami badé nunjukkeun anjeun sababaraha sudut pandang anu pangsaéna di Asturias.

Fito atanapi Fitu sudut pandang

Puncak Europeropa

Témbongkeun Picos de Europa tina sudut pandang Fito

dina déwan tina pasangan nyaeta Sierra del Sueve, anu élévasi maksimum nyaéta Puncak Pienzo atanapi Pienzu di asturian Persis di sukuna, anjeun gaduh sudut pandang Fito atanapi Fitu, ogé dina basa asli. Ieu salah sahiji nu pang populerna di wewengkon sarta nawarkeun pintonan spektakuler ti Puncak Europeropa. Nanging, dina dinten anu cerah, anjeun tiasa ningali dugi ka laut. Sakumaha anu urang nyarioskeun, jarakna antara ieu sareng gunung di Asturias héran.

Anjeun tiasa dugi ka sudut pandang Fito kalayan gampang pisan, sabab anjeun gaduh jalan ka dinya. anjeun tiasa nyandak éta Arriondas sareng nyaéta N-260. Justru, saprak anjeun aya di wewengkon, kami mamatahan anjeun didatangan kota geulis ieu, ti nu kawentar Katurunan internasional tina Sella unggal taun

Persis dimana ieu walungan meets Piloña anjeun boga taman Concordia, dimana aya patung spektakuler dijieun ku Joaquin Rubio Camin. Geus di jalan Argüelles, anjeun boga Garéja Parish St Martin urang, gaya Romanesque. Sareng, caket kana éta, dua conto sampurna arsitektur India. Bisi anjeun teu nyaho, ngaran ieu dibikeun ka gaya konstruksi dipaké pikeun mansions na ku emigran anu balik ti Amérika ka tanah maranéhanana enriched. Conto-conto ieu anu urang bahas nyaéta Villa Lebak y Villa Juanita.

Ratu urang Lookout

Sudut pandang Picota

Témbongkeun Lake Enol tina sudut pandang Picota

Salah sahiji konsentrasi pangbadagna sudut pandang di Asturias aya di sakurilingna gunung mitis Covadonga, leuwih spésifikna di bagian danau. Di jalan nu mana nepi ka ieu anjeun bakal manggihan nu ratu lookout. Ieu nawiskeun anjeun tempoan panorama sirkular lega Picos de Europa, tapi ogé déwan Onis jeung Cangas de Onis (aranjeunna henteu sami), kitu ogé anu pasangan, Ribadesella y Llanes.

Ogé di wewengkon situ Covadonga anjeun gaduh sudut pandang Picota, nu persis antara Enol jeung Ercina. Ti ieu, anjeun gaduh pintonan spektakuler duanana situ, massif barat Picos de Europa jeung dataran Comeya.

Pikeun bagian-Na, pangeran lookout Deukeut pisan sareng parkir mobil Buferrera. Sareng masihan anjeun pandangan anu spektakuler tina dataran Comeya anu disebut tadi, lebak walungan Güeña sareng Sierra del Sueve anu henteu spektakuler.

Di sisi séjén, saprak anjeun dina lingkungan tina Covadonga, pastikeun nganjang ka Guha suci, tempat anu pinuh ku mistisisme boh anu percaya boh anu henteu nganut iman Katolik. Sareng, gigireun anjeunna, anu berharga basilika, A marvel tina gaya neo-Romanesque diwangun dina batu pink jeung alatan arsiték nu Federico Aparici jeung Soriano.

Tungtungna, ulah poho pikeun didatangan kota caket dieu tina Cangas de Onis, nu éta ibukota munggaran di Karajaan Asturias. Dina hiji ieu, anjeun boga kawentar Sasak Romawi, nu kumaha oge ieu diwangun dina kali tina Alfonso XI (1311-1350). Tapi ogé garéja tina salib suci, dating ti abad ka-XNUMX; éta Istana Cortes, tina XVIII; Balai Kota sareng agam sapertos Villa Monasterio atanapi Villa María.

San Roque, salah sahiji sudut pandang anu paling indah di Asturias

Tiluanana

Lastres ditempo ti sudut pandang San Roque

Kami henteu ngantunkeun bagian wétan daérah Asturian, tapi kami badé ka basisir pikeun ngobrol sareng anjeun. sudut pandang San Roque, anu perenahna gigireun désa Tiluanana atawa dina naon bisa dianggap bagian pangluhurna eta. Ti dinya, anjeun gaduh pintonan impressive kota geulis ieu jeung sakabéh basisir, tapi ogé tina disebut tadi Sierra del Sueve.

Sajaba ti éta, gigireun sudut pandang anjeun boga Kapel San Roque, nu geus venerated di Lastres saprak abad ka-XNUMX. Tapi, candi leuwih modern, husus ti abad ka-XNUMX. Ieu wangunan leutik kalawan nave a, hateup gabled na emper columned. Ogé, deukeut pisan anjeun gaduh dua chapels séjén, salah sahiji acara alus sareng anu tina San José.

Tungtungna, ulah poho nganjang ka kota geulis tina Tiluanana, nu naros ka Kinérja nalika séri televisi ditémbak aya Dokter Mateo. Mibanda puseur bersejarah geulis imah tradisional jeung galeri kai. Tapi dua monumen anu paling penting nyaéta Garéja Santa Maria de Sadaba, ti abad ka-XNUMX, anu ngagabungkeun gaya barok sareng neoklasik, sareng munara jam, tina XV. Geus di pinggiran kota nu boga maksakeun karaton lampu, Imah Manor ti abad ka-XNUMX anu ayeuna janten hotél.

sudut pandang Cape Peñas

Cabo Peñas

Basisir Cantabrian ti sudut pandang Cape Peñas

Urang ngadeukeutan ka puseur Asturias, khusus pikeun déwan gozon, Pikeun ngabejaan Anjeun tentang sudut pandang basisir sejen. Dina hal ieu, éta hiji ayana di tengah Tanjung Peñas, nu nawarkeun maneh impressive pintonan ti basisir Cantabrian terjal. Kalawan langit jelas, anjeun bakal ningali sampurna basisir Aviles, kumisan, jeung Gijon, nu séjén.

Ogé, gigireun eta anjeun boga Cape Peñas mercusuar, diwangun dina 1852, nu pangpentingna sadaya Asturians. Salaku panasaran, urang bakal ngabejaan Anjeun yen senter na, kalawan rentang opat puluh hiji mil dina cuaca alus, dibeuli di Eksposisi Universal Barcelona ti 1929. Dina bagian handap na eta imah Penas Lingkungan Kelautan Interprétasi sarta nganjang panarimaan Center.

Di sisi anu sanés, upami anjeun nganjang ka sudut pandang ieu, kami mamatahan anjeun angkat ka kota anu indah Luanco, ibukota déwan dimana eta ayana. Éta ogé ngagaduhan pusat bersejarah anu indah dimana éta garéja Santa Maria, kadaptar salaku Tugu Artistik Bersejarah. Ieu diwangun dina abad ka-XNUMX sarta sobriety exterior na kontras jeung magnificence barok interior na.

Kitu ogé, Anjeun kudu ningali dina Luanco teh munara jam, ogé ti abad ka-XNUMX, jeung imah Mori jeung Valdés Polaogé Institute of Kristus Suci Pitulung. Tapi di luhur sadayana, éta Istana Mendez de la Pola, ogé Tugu Bersejarah-Artistik sareng diwangun antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX. Teu kabuka pikeun umum, tapi nangtung kaluar ti luar pikeun dua munara badag na, panto lintelled sarta jas leungeun na. Tungtungna, éta karaton manzaneda eta balik ti XVII, sanajan ieu sacara éksténsif disimpen dina XX.

Sudut pandang Gunung Naranco

Oviedo

Oviedo ti sudut pandang Gunung Naranco

Urang mungkas tur urang tina sudut pandang Asturias di ieu lokasina di luhur kota Oviedo. Justru, éta nawiskeun anjeun pandangan spektakuler ibukota Kapemimpinan Asturias, tapi ogé ti sakumna daérah tengah propinsi. Malah dina poé jelas, anjeun tiasa ningali suku mimiti Pagunungan Cantabrian nuju ka León. Teu sia-sia, jangkungna leuwih ti genep ratus meter.

Salaku tambahan, di Gunung Naranco anjeun gaduh paru-paru alami anu saé anu nawiskeun anjeun langkung ti tilu puluh rébu méter pasagi pikeun ngalakukeun kagiatan luar. Anjeun malah gaduh lagu Finlandia. Sareng, saatos latihan, anjeun ogé bakal mendakan seueur bar sareng tempat piknik dimana anjeun tiasa ngecas batré anjeun.

Di sisi anu sanés, di Naranco anjeun kedah ningali anu maksakeun Patung Sacred Heart nu kasampak di Oviedo ti luhur. Jangkungna tilu puluh méter sareng diwangun dina 1980. Tapi, di luhur sadayana, di gunung legendaris ieu anjeun gaduh dua wangunan anu paling penting tina seni pra-Romanesque: Santa María del Naranco sareng San Miguel de Lillo, duanana nyatakeun. Warisan Dunya.

El Istana Santa Maria del Naranco Éta bagian tina kompleks padumukan raja Ramiro I sarta réngsé kira-kira taun 842. Asalna éta Aula Regia sahiji kamar pangadilan, nyaeta, kamar tahta jeung kamar panarimaan. Tapi dina abad twelfth ieu robah jadi gereja. Éta ngagaduhan rencana lantai sagi opat sareng dua lanté kalayan tangga éksternal anu naék ka luhur. Pikeun bagian na, lanté boga kolong tong jeung kamiripan séjén kalawan Kamar Suci ti Oviedo.

Pikeun bagian anak, Garéja San Miguel de Lillo éta bagian tina kompléks palatine tina disebut tadi Ramiro I. Ayeuna, ngan ukur sapertilu anu tetep. Tapi, mimitina, éta ngagaduhan rencana basilika sareng tilu naves. Bagian anu anjeun tiasa tingali ayeuna pakait sareng aula sareng awal naves éta. Hateupna dikolong, kalayan sistem kolong laras anu kompleks. Kitu ogé, hiasan patungna dina rélief menonjol, khususna tina jambs panto sareng ibukota di jero.

Kasimpulanana, kami parantos nyarankeun sababaraha anu pangsaéna sudut pandang Asturias. Tapi urang tiasa nyarankeun batur anu nawiskeun pandangan anu sami-sami spektakuler. Di antara ieu, hiji kalawan Cape Vidio, deukeut kampung geulis tina Cudillero; anjeunna Sudut pandang Ordiales, ogé deukeut Covadonga, Jeung sudut pandang Muniellos, dimungkinkeun dina cagar alam komprehensif éndah nu ngaranna sarua. Balik payun na didatangan aranjeunna sarta ngabejaan urang naon pikir.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*