Tés kovalén diperyogikeun ku nagara

Nyaho teh Pangujian kovalén dibutuhkeun ku nagara parantos janten inpormasi penting saatos sataun pandemi. Anjeun museurkeun tetep up to date sareng aranjeunna, utamina upami anjeun kedah sering ngumbara pikeun bisnis atanapi nganjang ka baraya.

Kusabab masing-masing bangsa gaduh tingkat anu béda tina katépaan ku panyakit éta vaksin janten laun, pola anu umum henteu tiasa ditetepkeun dina sarat anu diperlukeun pikeun ngarambat. Bahkan henteu dimungkinkeun pikeun nerapkeun ieu dina prakték EU, anu nagara bagianna ogé béda-béda peryogi atanapi henteu pikeun ngalakukeun tés pikeun nganjang ka daérah masing-masing. Pikeun sadaya ieu, kami bakal marios pikeun anjeun tés Covid anu diperyogikeun ku nagara.

Tés kovalid diperyogikeun ku nagara: ti penting nepi ka anu disarankeun

Kami bakal ngamimitian ulasan kami sareng Uni Éropa éta sorangan, sabab nagara-nagara anu nyertakeun éta mangrupikeun diantara anu paling sering dikunjungi. Teras, urang bakal nganalisis kaayaan di daérah sanés dunya, utamina di nagara-nagara anu nampi jumlah pangunjung anu luhur.

Pangujian kovid di Uni Éropa

Nagara-nagara Uni Éropa gaduh sababaraha sarat anu cukup ketat nalika nampi pengunjung. Épansi kuat pandemi di daérahna mamatahan ku cara kieu. Nyatana, salian ti tés anu cocog atanapi tés PCR, aranjeunna biasana nyungkeun dokumén anu sanés. Dina waktos anu caket, éta ogé dianggap nerapkeun a Paspor kovalén. Hayu urang tingali aturan ku nagara.

Alemania

Ngémutan España aréa résiko tinggi. Ku alatan éta, ukuran na nyaéta tina paling ketat. Upami anjeun angkat ti nagara urang, anjeun kedah nampilkeun PCR négatip anu dilaksanakeun 48 jam sateuacan sumping. Salaku tambahan, anjeun kedah ngadaptar a rékaman digital sareng, sakali di nagara éta, simpen a Karantina 10 dinten anu diréduksi janten 5 upami anjeun nampilkeun tés Covid négatip.

Bélgia

Éta henteu ngijinkeun ngapung ti Spanyol dina waktos ayeuna. Upami anjeun ngalaksanakeunana ti nagara sanés, anjeun kedah nampilkeun PCR négatip anu dilaksanakeun dugi ka 72 jam sateuacan kadatangan anjeun. Nya kitu, anjeun kedah ngadamel afidavit éléktronik yén anjeun henteu kaserang panyakit sareng ngeusian a Lokasi Panumpang. Tungtungna, aranjeunna bakal nungtut a Karantina 7 dinten.

Siklus termal

Siklus termal atanapi mesin PCR

Perancis

Tatangga urang ngamungkinkeun urang asup ka nagarana, tapi anjeun ogé kedah nampilkeun PCR négatip kalayan umur maksimal 72 jam sareng nutupan surat penting jeung sah yén anjeun teu ngagaduhan Covid. Ogé, upami anjeun nampilkeun gejala dina jalan atanapi saatos sumping, anjeun kedah ngurung diri.

Italia

Éta mangrupikeun salah sahiji nagara anu mimiti ngalaman panyakit sareng ogé ngamungkinkeun asupna urang Spanyol. Tapi, upami anjeun hoyong nganjang kaajaiban sapertos Roma o FlorenciaAnjeun ogé kedah nampilkeun PCR négatip anu didamel paling seueur 48 jam sateuacan ngumbara sareng anjeun kedah ngeusian afidavit sateuacan ngamimitian perjalanan. Ogé, upami anjeun gaduh gejala, anjeun kedah ngasingkeun diri.

Walanda, diantara anu paling ketat dina hal tés Covid anu diperyogikeun ku nagara

Sakumaha urang carioskeun, diantara nagara-nagara anu ngamungkinkeun perjalanan ti Spanyol, ieu mangrupikeun salah sahiji anu paling ketat dina hal saratna. Kusabab aranjeunna naroskeun ka anjeun tés PCR dugi ka 72 jam, ogé ngeusian a formulir skrining médis duanana di jalan kaluar sareng di jalan balik deui sareng sarat séjén.

Nanging, upami sanaos sadayana ieu anjeun ngagaduhan gejala, éta bakal nyegah anjeun ti lebet ka nagara éta. Sareng, upami dipicu nalika anjeun sumping, anjeun kedah ngahémat Karantina 10 dinten.

Portugal

Anjeun tiasa ogé ngarambat ka tatangga kulon urang upami anjeun kersa, tapi ku sababaraha rupa larangan. Anjeun kedah nampilkeun PCR négatip sareng dilaksanakeun dina 72 jam sateuacan anjeun lebet ka nagara.

Anjeun ogé kedah nutupan a kartu lokasi panumpang Sareng, upami Spanyol aya dina tingkat langkung ti 500 kasus per 100 jiwa (anu sanés kasus ayeuna), anjeun kedah nyimpen Karantina 14 dinten. Di sisi anu sanésna, upami anjeun ka Madeira o Azores, aranjeunna ogé bakal nyungkeun anjeun ngeusian a angket epidemiological.

Vaksin covid

Hiji jalma nampi vaksin Covid

Tés kovalén diperyogikeun ku nagara-nagara di luar Uni Éropa

Kami mendakan seueur paménta anu langkung ageung di nagara-nagara anu henteu kagolong kana rohangan umum Éropa. Di sababaraha nagara buktina henteu diperyogikeun, tapi kami bakal sisihkan éta. Hayu urang tingali mana anu meryogikeun sababaraha jinis sarat.

Britania Ageung

Urang mimitian ku nagara anu nembé ninggalkeun Uni Éropa sareng ngagaduhan salah sahiji tingkat vaksinasi pangluhurna di dunya. Anjeun tiasa didatangan upami anjeun hoyong, tapi anjeun kedah ngeusian a formulir lokasi panumpang kana kadatangan anjeun. Salaku tambahan, gumantung kana momen epidemiological dimana éta, anjeun panginten kedah ngadamel Karantina 10 dinten.

Rusia

Di nagara ieu, vaksinasi ogé parantos maju pisan. Nanging, henteu ngamungkinkeun asupna palancong ti Spanyol. Di sisi sanésna, upami anjeun sumping ti tempat anu sanés, anjeun bakal tiasa lebet ka nagara éta, tapi anjeun kedah nampilkeun PCR négatip parantos 72 jam sateuacan kadatangan anjeun atanapi dina tanggal anu langkung caket kana éta.

Swiss, anu sanés anu paling nuntut dina hal tés Covid anu diperyogikeun ku nagara

Nagara Swiss aya di jantung Benua Tua sareng, sanaos sanés milik Uni Éropa, éta mangrupikeun bagian tina Area Schengen. Perjangjian ieu ngaleungitkeun wates luarna, nanging, ayeuna, Swiss ketat pisan dina hal panarimaan wisatawan.

Anjeun tiasa lebet kana éta, tapi anjeun kedah nampilkeun PCR négatip anu dilaksanakeun 72 jam sateuacan sumping. Sakali aya, anjeun bakal kedah ngadamel Karantina 10 dinten Éta tiasa dikirangan janten 7 upami anjeun kéngingkeun PCR anu sanés. Ogé, anjeun kedah ngalengkepan a kontak kartu nyukcruk.

Cina

Nagara timana pandemi éta ogé ayeuna ketat pisan dina hal nampi pengunjung. Upami anjeun badé angkat ka Cina, anjeun kedah nampilkeun PCR sareng a IGM (Deteksi immunoglobulin) négatip dilakukeun 48 jam sateuacan kadatangan anjeun. Salaku tambahan, aranjeunna kedah dilaksanakeun ku laboratorium anu aya di whitelist disayogikeun ku kedutaan nagara.

Ngan hiji ieu, anjeunna kedah masihan anjeun tarjeta sareng nalika dugi ka Cina, anjeun kedah ulang PCR sareng eusian a bentuk kasihatan. Upami anu munggaran positip, anjeun bakal wajib lulus a Karantina 14 dinten.

Tés Covid-19

Tes koval-19

AS

Nagara Amérika Kalér ngalarang asupna kana daérahna pikeun palancong anu parantos kalangkung éta 14 dinten sateuacan kadatangan anjeun di Spanyol. Upami anjeun iinditan ti bangsa sanés, anjeun kedah nutupan a formulir inpormasi sareng ogé a pernyataan kaséhatan sateuacan angkat. Salaku tambahan, masing-masing nagara ngagaduhan larangan nyalira.

Maroko

Tatangga urang belah kidul parantos ngagantungkeun hiber ti Spanyol. Upami anjeun sumping ti nagara sanés, anjeun kedah nampilkeun PCR négatip dugi ka 72 jam sateuacan perjalanan. Salaku tambahan, éta kedah ditulis dina basa Perancis, Inggris atanapi Arab. Tungtungna, nalika anjeun sumping, aranjeunna bakal naroskeun kartu kaséhatan panumpang.

Australia

Sanaos aya dina antipoda urang, anjeun panginten peryogi atanapi hoyong angkat ka Australia. Dina kasus éta, urang bakal nyaritakeun éta henteu berwenang ti Spanyol. Upami anjeun angkat ti bangsa sanés, aranjeunna bakal naroskeun kanggo anjeun pernyataan perjalanan sareng anjeun tiasa dipaksa lulus a Karantina 14 dinten.

Brasil

Sanaos salah sahiji nagara anu paling parah katarajang pandemi éta, Brasil ngamungkinkeun anjeun ngarambat ti Spanyol. Nanging, anjeun kedah nampilkeun PCR négatip anu dilaksanakeun dugi ka 72 jam sateuacan perjalanan anjeun sareng eusian a bentuk kasihatan.

Méksiko

Upami urang nyarioskeun tés kovalén anu diperyogikeun ku nagara-nagara, Méksiko mangrupikeun salah sahiji anu henteu nungtut. Pikeun ngumbara ka ditu, anjeun ngan ukur kedah nutupan telepon Angket idéntifikasi faktor résiko di wisatawan saatos kadatangan anjeun.

Kuba

Bangsa Karibia, jadi sacara historis dikaitkeun sareng Spanyol, ngamungkinkeun anjeun lebet upami anjeun datang ti nagara urang. Nanging, éta lumayan nungtut dina hal saratna. Anjeun kedah nampilkeun PCR parantos 72 jam sateuacan ngumbara.

Kadatangan anjeun, anjeun kedah ngeusian a deklarasi kaséhatan sareng mungkin wae aranjeunna bakal ngajantenkeun anjeun PCR séjén. Salaku tambahan, anjeun ngagaduhan kawajiban mayar a meunteun 30 dolar AS sareng, upami PCR terakhir anu dicutat positip, anjeun bakal kapaksa matuh isolasi.

Argentina

Nagara ieu ogé katarajang parah ku pandemi éta. Nyatana, pikeun waktos perjalanan ti Spanyol dilarang. Upami anjeun ngalaksanakeunana ti nagara sanés, anjeun kedah nampilkeun PCR négatip dugi ka 72 jam sareng asup a afidavit tina kaséhatan. Tungtungna, anjeun kedah nyumbang buktina yén anjeun gaduh asuransi éta nutupan biaya kasehatan anu disababkeun ku Covid upami anjeun katerap panyakit.

Pusat Covid-19

Pusat deteksi Covid-19 di Selandia Anyar

Jepang

Éta mangrupikeun salah sahiji bangsa anu mimiti, saatos Cina, anu katerap ku pandemi. Sugan éta sababna ketat pisan nalika nampi palancong ti nagara sanés. Dina kasus jalma-jalma ti Spanyol, aranjeunna henteu ngijinkeun lebet upami aranjeunna nyéépkeun 14 dinten terakhir di nagara urang.

India

Penerbangan ti Spanyol parantos ditunda, sahenteuna, dugi 30 April. Upami anjeun iinditan ti nagara sanés, anjeun kedah nampilkeun PCR négatip dina basa Inggris sareng parantos dugi ka 72 jam sateuacan kadatangan anjeun. Ogé, anjeun panginten kapaksa ngahémat Karantina 14 dinten.

Péru

Ogé nagara Andean gaduh penerbangan ti Spanyol dilarang, sahenteuna dugi pertengahan April. Upami anjeun sumping ti tempat anu sanés, anjeun kedah nampilkeun PCR négatip parantos 72 jam sateuacan perjalanan. Anjeun ogé kedah unggah a laporan négatip sareng panutup a afidavit tina kaséhatan ogé salami 72 jam sateuacan hiber anjeun di link ieu.

Kasimpulanana, kami parantos masihan ulasan pikeun anjeun Tés kovalén diperyogikeun ku nagara. Sakumaha anjeun tiasa tingali, upami anjeun hoyong angkat, anjeun bakal katandangan seueur larangan. Sareng ieu moal ningkat dugi vaksinasi ageung. Tapi sahenteuna anjeun tiasa tetep ngumbara, anu sanés hal anu leutik.

 

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*