taman hiburan di Spanyol

Kahn naga di taman hiburan of Port Aventura

Aya rupa-rupa taman hiburan di Spanyol. Nagara urang nampi jutaan sémah unggal taun kusabab iklim anu saé sareng infrastruktur hotél anu saé. Tapi ogé pikeun monumen sareng kasempetan luang.

Ku alatan éta, taman hiburan di Spanyol mangrupakeun bagian tina tawaran pakansi pikeun wisatawan nasional jeung asing. Di antarana anjeun bisa ngarasakeun jeung barudak anjeun fasilitas paling modern jeung sagala jinis Kagiatan lucu. Janten anjeun tiasa milih anu paling anjeun resep atanapi anu pangdeukeutna ka anjeun, kami bakal nunjukkeun anjeun sababaraha taman hiburan anu pangsaéna di nagara urang.

Port Aventura Dunya

Palabuhan Aventura

fasilitas Port Aventura

Urang ngawitan tur urang ieu puseur hiburan dina naon geus jadi klasik. Urang ngobrol ngeunaan Port Aventura, nu teu ngan hiji taman hiburan, tapi sababaraha. Kahiji, nu dijieun dina 1995, geus ditambahkeun engké Taman Akuatik Karibia y Ferrari Land, ogé seueur hotél sareng réstoran.

Sakumaha namina nunjukkeun, Karibia Éta mangrupikeun taman dimana cai mangrupikeun protagonis mutlak. Éta diwangun ku kolam renang kalayan slide anu lieur sareng curug ageung, daérah héjo ageung sareng pepelakan tropis sareng seueur atraksi anu sanés. Pikeun bagian anjeunna, Ferrari Land ieu dedicated ka dunya motorsport sacara umum sareng merek Italia anu bergengsi khususna. Diantara kagiatan anu ditawarkeun anjeun nyaéta Angkatan Beureum, roller coaster pangluhurna di Eropa kalawan 112 méter sarta ogé panggancangna, saprak éta ngahontal 180 kilométer per jam.

Sanajan kitu, balik deui ka asal fasilitas, Port Aventura Park lokasina di kotamadya of Salou, propinsi Tarragona. Éta anu paling sering dilongok di Spanyol sareng kagenep di Éropa sareng ngagaduhan seueur acara anu disebarkeun ka sadaya fasilitasna. Sedengkeun pikeun ieu, aranjeunna dibagi kana genep daérah tematik, masing-masing langkung pikaresepeun: Mediterania, Polinésia, Méksiko. Cina, Jauh Kulon jeung wijen Adventure.

Kitu ogé, kagiatan husus diayakeun dina waktu-waktu nu tangtu dina sataun saperti Lebaran atawa Natal. Diantara loba atraksi na, populér kahn naga, nu geus jadi salah sahiji lambang taman. Ieu mangrupakeun roller coaster kalawan dalapan inversions nu ngahontal 110 kilométer per jam. Tapi anu langkung modern mangrupikeun fasilitas anu sanés sapertos kitu. Dina hal ieu, urang ngobrol ngeunaan Furius Bacchus, nu accelerates ti enol nepi ka 135 kilométer dina 3,5 detik.

Éta ogé nyorot Turki Santika, dimana anjeun ngarambat ngaliwatan leuweung ku parahu; roller coaster sejen, dina hal ieu dibaptis salaku Shambhalajeung Hurricane Condor, Munara kalawan ragrag bébas saratus-méteran nu nyokot ngan tilu detik.

Warner, salah sahiji taman hiburan anu paling sering dilongok di Spanyol

taman hiburan Warner

Rio Bravo di Warner Park

Lokasina di kota Madrid of San Martin de la Vega, taman ieu dibuka panto taun 2002. Hal ieu ogé disebarkeun di lima wewengkon tematik. Ieu pakait jeung universes tina Warner bross y Komik DC, kitu ogé jeung kota béda di Amérika Serikat, contona, LA o Ny. Sampurna pisan réproduksi ieu anu aranjeunna parantos janten setting pikeun syuting pilem sareng acara televisi.

Ogé geus dipikawanoh salaku taman hiburan safest di Spanyol sarta narima leuwih ti dua juta kunjungan unggal taun. Nyatana, éta mangrupikeun antara dua puluh anu paling panyaluran masarakat di Éropa. Di sisi anu sanés, éta ngagaduhan 35 atraksi anu saé anu luar biasa Dendam Riddler urang, nu mangrupa munara drop tallest kalima di dunya.

Lain lucu pisan Superman: The Tarik tina Steel, roller coaster floorless badag anu ogé jangkung kadua di dunya nanaon na. Nanging, upami anjeun resep jinis kagiatan ieu, anjeun tiasa milih stunt ragrag, Gunung sejen nu ngidinan Anjeun pikeun ngalakukeun sakabéh lalampahan on deui anjeun sarta ngabogaan genep inversions sarta ragrag bébas tina 59 méter.

Tapi, lamun urang ngobrol ngeunaan ragrag, Walungan Bravo ogé ngabogaan 22 méter. Sanajan kitu, dina hal ieu mangrupa lalampahan kapal ngaliwatan setting nu recreates nu Grand Canyon di Colorado. Pondokna, rupa-rupa petikan teror sareng kagiatan sanésna ngalengkepan naon anu Parque Warner nawiskeun anjeun.

Pulo Sihir

Pulo Sihir

Lawang ka taman hiburan Isla Mágica

taman hiburan ieu dijieun dina 1997 ngamangpaatkeun bagian tina fasilitas tina Eksposisi universal nu diayakeun di kota lima taun saméméhna. Éta mangrupikeun jinis tematik, sabab éta dedicated ka Amérika Latin sarta diwangun ku genep wewengkon: Seville, Puerto de Indias; Gerbang Amérika; Amazonia; Sarang Bajak Laut; The Fountain of Nonoman jeung El Dorado.

Kahiji dedicated ka dagang jeung Dunya Anyar dina abad ka-XNUMX. Kanyataanna, anjeun tiasa naek kapal dua caravels sarta mibanda atraksi kayaning Tangtanganana, munara serelek spektakuler. Pikeun bagian na, kadua diatur dina benteng neguaan San Felipe sarta ngabogaan kagiatan kayaning anaconda, saluran cai badag, kitu ogé, kalawan tilu ragrag vertiginous.

salaku ka Amazonia, mawa anjeun ka leuweung Amérika ieu hirup petualangan ditawarkeun ku atraksi kayaning iguazú. Anjeun bakal geus ditebak yén éta téh atraksi cai kalawan curug nu ngajadikeun tongkang ragrag sababaraha méter. Atawa oge Jaguar, hiji roller coaster inverted. Ngeunaan Lair Pirates Éta nempatkeun anjeun dina palabuhan dimana sadayana armada corsair dok. Tapi éta ogé ngadeukeutkeun anjeun ka Pulo Calavera ku kituna anjeun ngarasa kawas castaway.

Pancuran Pamuda Éta mangrupikeun rohangan anu dirancang pikeun budak leutik kalayan guha, situ, curug sareng kagiatan anu béda. Contona, wayang jeung naga. Tungtungna, El Dorado mawa anjeun deui ka peradaban Amérika kuna jeung atraksi kawas The hiber tina Falcon atanapi anu Jeram Orinoco.

Terra Mitos

Terra Mitos

Reproduksi mercusuar Iskandariah di Terra Mítica

Anjeun bakal mendakan taman hiburan ieu di Spanyol di kota Alicante benidorm. Ieu dibuka pikeun umum dina taun 2000 kalawan ambisi hébat nu engké sabagian ditinggalkeun. Hasilna, fasilitas ieu kirang spektakuler ti rencanana. Sanajan ieu, eta mangrupakeun taman megah kalawan 33 atraksi, Opat diantarana roller coaster sareng seueur anu sanésna tina jinis akuatik.

Éta ogé dibagi kana sababaraha zona tematik, sadayana aya hubunganana sareng peradaban Mediterania: Mesir, Yunani, Roma, Iberia jeung Kapuloan. Ogé, dina unggal sahijina anjeun tiasa ningali replika monumen na paling iconic. Salaku conto, di Mesir anjeun gaduh salinan portico kuil Jonsu di Karnak sareng mercusuar mitis Alexandria. Sarta di Roma anjeun tiasa ningali hiji rekonstruksi tina Circus Maximus.

Sedengkeun pikeun atraksi utama na, kami mamatahan Anjeun pikeun nyobaan Hiber tina fenix, a 54 méteran bébas ragrag munara, jeung Titan, roller coaster kalawan lima inversions. Tapi, upami urang ngobrol ngeunaan ieu, panginten anjeun langkung resep Inferno. Ieu gunung diménsi kaopat, nyaeta, korsi nu muterkeun sapanjang sumbu transversal, kalawan descents vertiginous. Ogé, anjeun bisa leungit dina Minotaur Labyrinth atawa ngarasakeun cai di amukan Triton urang, nu ogé boga dua ragrag tina 10 jeung 15 méter. Sarta sakabeh ieu dipirig ku nempokeun kawas Impian Mesir; Philippides, lumpat maraton; Spartacus o sakola pahlawan.

Puy du Fou

Puy du Fou

A petikan tina The Last Song di Puy du Fou

Kami hoyong kalebet ieu di antara taman hiburan di Spanyol sanaos kanyataan yén éta gaduh bédana ageung sareng anu sateuacana. Kusabab minat na teu bohong dina nawarkeun roller coasters hébat atanapi carousels, tapi di na rekreasi dunya abad pertengahan sareng di aranjeunna nempokeun sajarah.

Éta sapuluh menit ti kota Toledo sarta diresmikeun dina 2021 dina gambar jeung sasaruaan Puy du Fou aya di Perancis. Sagampil ieu dumasar kana sajarah Gallic, Spanyol hiji mawa anjeun ka Abad Pertengahan nagara urang ngaliwatan eta setelan sajarah impressive sarta pintonan megah.

Di antara ieu, anjeun tiasa nikmati judul nyanyi panungtungan, perkawis anjeunna Cid Juarajeung kalam jeung pedang, dumasar kana gambar tina Lope de Vega. Tapi anjeun ogé ngagaduhan Falconry of Kings, kalawan leuwih ti dua ratus manuk dilatih; saluareun laut sagara, diideuan ku Columbus; Misteri Sorbaces, sabudeureun Visigoths, jeung Kawas bapa, nu recovers pahlawan anonim ti éta waktu abad pertengahan. Sanajan kitu, luhureun sakabeh, eta nangtung kaluar pikeun magnificence na Ngimpi Toledo, nu ngawengku 1500 taun sajarah Spanyol.

Siam Park, wawakil taman hiburan di Spanyol dumasar kana cai

Taman Siam

Panempoan Siam Park

Urang mungkas tur urang ka taman hiburan di Spanyol kalawan ieu nu urang milih salaku sampel tina loba akuatik naon anu aya di nagara urang. Dipanggihan dina Kosta Adeje, nu milik Pulo Kanaria tina Tenerife sarta dibuka dina 2008. Sajaba ti éta, geus dipilih pangalusna di dunya jenis na salila sababaraha taun.

Sakumaha ngaranna nunjukkeun, eta disetel dina Tailandia, anu arsitéktur nyokot hiasan sarta ngabogaan 17 atraksi, sababaraha di antarana dikurilingan ku vegetasi has nagara éta. Di antarana, pools gelombang megah, funnels absorbent, rapids komo dizzying slides.

Ogé, tour sakabéh taman on Mai Thai Walungan, dianggap walungan kedul jeung unevenness greatest di dunya. Ieu malah ngaliwatan akuarium hiu. Tungtungna, sejen atraksi hébat na singha, roller coaster cai anu jadi panaratas dina sakabéh planét kalayan panjangna 240 méter sarta kurva-speed tinggi na.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun anjeun sababaraha anu pangsaéna taman hiburan di Spanyol. Nanging, urang ogé tiasa ngalebetkeun anu sanés anu spektakuler dina tulisan kami. Contona, manéhna tibidabo en Barcelonaéta Tivoli Dunya en Malang o hiji di imah nagara en Madrid. Wani nepungan maranehna.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*