Taman Nasional El Teide

Gunung Teide

Taman Nasional Teide mangrupikeun panggedéna di Kapuloan Kanaria. Sakabéh taman mangrupikeun harta géologis anu luar biasa, anu ngagaduhan kaunggulan caket caket buana Éropa sareng gampang diakses. Gunung seuneuan, kawah, liang haseup sareng aliran lava ngabentuk warna sareng bentuk anu spektakuler anu henteu ngantepkeun jalma anu nganjang ka dinya teu paduli.

lokasi

Taman Nasional Teide mangrupikeun panggedéna sareng pangkolotna tina opat anu aya di Kapuloan Kanaria sareng tempatna di tengah Tenerife. Di daérah na 190 km2, Gunung Teide naék ka 3.718 méter, mangrupikeun titik paling luhur di Spanyol. Angka catetan na ogé kalebet taman nasional anu paling sering di Spanyol sareng Éropa, nampi sakitar tilu juta wisatawan sataun.

Kumaha sumping

  • Beus:
    Tina Puerto de la Cruz, garis 348. Ti Costa Adeje, garis 342.
  • Mobil:
    Ti belah kalér ku jalan tol TF-21 La Orotava-Granadilla atanapi ku jalan tol TF-24 La Laguna-El Portillo Ti kidul, ku jalan raya TF-21 Ti beulah kulon, ngalangkungan jalan tol TF-38 Boca Tauce -Chio.

Taman alam teide

Naon anu kedah ditingali?

Wisata alam taman lumayan tongtonan. Cañadas del Teide ngawangun Caldera raksasa sakitar 17 km diaméterna dimana Pico del Teide dumuk, gunungapi paling luhur katilu di dunya. Salju ti puncak sasarengan sareng aliran lava anu tumpah ka handap lamping na ngawangun kombinasi unik anu anjeun moal bosen kagum.

Jalma anu nganjang ka Gunung Teide di cinyusu moal tiasa sono kana tajinaste beureum, anu tiasa ngahontal 3 méter jangkung sareng nampilkeun rébuan kembang beureum, jero anu jero. Harta khas anu unik di dunya nyaéta Teide violet, lambang taman, anu ngan ukur aya di luhur 2.500 m jangkungna.

Upami bentang sareng vegetasi di dieu sapertos ti planét anu sanés, fauna ogé pikaresepeun pisan. Salaku conto, seueur serangga anu cicing di dieu teu aya di tempat anu sanés. Aya ogé réptil unik, sapertos kadal hideung, perennial atanapi mullet. Pecinta manuk, di dieu anjeun tiasa ningali kestrel, shrike abu sareng sababaraha spésiés endemik sapertos finch biru. Sanaos spésiés anu diwanohkeun ku manusa, perlu nyorot mamalia anu luar biasa: mouflon Corsican. Kami nangtang anjeun mendakanana sabab biasana hésé pisan dina nyanghareupan ayana manusa.

Gambar | Pixel

Naon anu kudu dipigawé?

Salah sahiji pangalaman paling pikaresepeun anu ngantosan anjeun di Taman Nasional Teide nyaéta nyobian mobil kabel na. Stasiun pangkalanna aya dina luhurna 2.356m sareng stasion luhurna 3.555m. Transit antara stasion salami 8 menit sareng pangalaman na pikaresepeun pisan. Sakali wisata parantos réngsé, anjeun bakal menikmati pandangan anu luar biasa tina sudut pandang dimana anjeun tiasa nyandak poto anu teu hilap.

Naon anu dibawa

Di gunung anu saé éta langkung merenah pikeun nyayogikeun énergi anjeun kusabab usaha fisik anu berkepanjangan matak ngareureuhkeun. Kusabab kitu, langkung merenah pikeun nyandak cai atanapi inuman isotonik sareng tuangeun énergi sapertos buah atanapi kacang. Anggo alas kaki anu cocog pikeun rupa bumi gunung sareng jaga pancegahan boh dina usum salju sareng usum panas nalika suhu anu luhur sareng handap tiasa ngabahayakeun. Bisi wae, disarankeun nganggo pakean haneut sareng jas hujan iraha waé dina sataun kusabab cuacana tiasa robih pisan. Tungtungna, penting pisan pikeun nyandak telepon sélulér anjeun dina ransel anjeun.

Warisan Dunya

Dina 2007 éta dinyatakeun salaku Situs Warisan Dunya ku UNESCO tapi jauh sateuacan didéklarasikeun salaku Taman Nasional di 1954. Dina 1989 anjeunna nampi Diploma Éropa pikeun Konservasi dina kategori na anu pangluhurna. Éta ngagaduhan dua pusat pangunjung, hiji di El Portillo sareng anu sanés di Parador Nacional, masing-masing didaptarkeun pikeun alam sareng kagunaan tradisional Las Cañadas.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*