Tambang Uyah Wieliczka

Gambar | Walkabout

Di daérah metropolitan Krakow aya Tambang Uyah Wieliczka, anu dianggap Katedral Uyah Polandia. Ieu dieksploitasi ti abad ka-300 dugi ka praktis dinten ayeuna, tapi dina ayeuna éta ngan ukur musium penting anu galéri labirin langkung ti XNUMX kilométer nyarioskeun kami sejarah penambangan uyah.

Tambang Uyah Wieliczka mangrupikeun tempat wisata anu paling henteu biasa di Krakow sareng pikaresepeun pisanKu alatan éta, pantes didatangan tempat anu luar biasa ieu pikeun diajar sapotong sajarah Polandia.

Sejarah ranjau uyah

Gambar | Janonauts

Dina Abad Pertengahan kauninga yén sajumlah ageung uyah batu aya di daérah Wieliczka sareng ékstraksi na di dua sumur dimimitian. Dina akhir abad ka-XNUMX sareng mimiti ka-XNUMX, Kastil Saltworks diwangun di Wieliczka (kantor pusat Museum Royal the Royal Saltworks di Krakow) ti tempat ranjau mimiti dugi pertengahan abad ka-XNUMX.

Ku langkungna waktos tambang tumbuh panjang sareng jero, janten salah sahiji ranjau uyah panggedéna di planét anu masih aktip ayeuna. Di zona paling jero aranjeunna ngahontal 325 m di jero taneuh sareng galéri na dilegakeun dina jaringan sakitar 300 km.

Kusabab spektakuleritas sareng kaistimewaanana, Unesco nyatakeun yén aranjeunna mangrupikeun Situs Warisan Dunya di 1978 tapi aranjeunna teras-terasan narik perhatian para tamu ti sakumna dunya sareng inohong anu kawéntar sapertos John Paul II atanapi Nicolás Copernicus, anu ngagaduhan rohangan pikeun ngahargaan dirina.

Pamandangan Tambang Uyah Wieliczka

Tambang uyah sanés tempat anu cocog pikeun claustrophobic, kumargi jerona maksimum anu diturunkeunana perjalanan wisata sakitar 135 méter pikeun ngumbara sakitar 20 kamar bawah tanah anu sumebar langkung ti 3 kilométer sakitar 3 jam. Nanging, usaha pikeun ngenalkeun tempat sapertos kitu patut.

Gambar | Hellocracow

Pas anjeun ngamimitian tur, anjeun turun satengah léngkah rute dina hiji waktos, sakitar 400, janten anjeun kedah nganggo sapatu anu raos sareng siap-siap jalan. Saatos sapertos katurunan anu teu aya tungtungna urang mendakan sababaraha koridor, kamar sareng kamar. Sababaraha anu paling istiméwa nyaéta anu didedikasikan pikeun Nicolás Copernicus (dina dinten anu ka-500 taunna, para panambang namina rohangan ieu pikeun ngahargaan anjeunna sareng nempatkeun patung astronom anu kawéntar) sareng John Paul II.

Di gigireunana nyaéta ruang Janowice, dimana anjeun tiasa ningali sakumpulan patung uyah anu ngagambarkeun jalan tina legenda Ratu Kinga sareng akhirna Saint Kinga, santo pelindung tina tambang sareng salah sahiji wali anu paling penting di Polandia.

Gambar | Expedia

Teras we mendakan rohangan Casimir anu Ageung, raja abad pertengahan anu ngagubrag administrasi tambang uyah. Di dieu urang tiasa mendakan bust ageung anu didaptarkeun pikeun anjeunna sareng mesin lami pikeun mindahkeun uyah sapertos roda kuda.

Nanging, éta Kapel Santa Santa Kinga anu paling ngareuwaskeun pangunjung, sanés ngan ukur ukur pikeun ukuranana tapi ogé pikeun hiasan sareng perhatosanana pikeun detil. Patung sareng rélief sareng téma Injil, sapertos 'Panakawan Tukang' ngahias rohangan. Ogé lampu anu ngagumkeun sareng objék sanés. Di chapel Santa Kinga nganjangna lirén deui sakedik deui sabab aya seueur hal anu tiasa dipikareueus di dinya.

Gambar | SeeKrakow

Kamar anu kawéntar sanés di tambang uyah nyaéta ruang Michalowice. Teu aya ornamén di dinya, tapi jangkungna 35 méter sareng perancah kai ageung na matak ngirut. Ieu dituturkeun ku ruang Weimar, dimana anjeun tiasa ningali danau anu bercahya leutik anu nyiptakeun suasana gaib.

Kunjungan ka ranjau uyah nyimpulkeun di rohangan Warszawa, ti mana 20.000 ton uyah diekstraksi. Ayeuna, rohangan ieu ogé ngagaduhan réstoran sareng kamarna tiasa diséwa pikeun acara ageung. Dina titik kunjungan ieu, kami aya di bagian paling jero tina rancana perjalanan sareng kaluar anjeun kedah naék, ku nganggo lift sapertos anu dianggo ku panambang.

Kumaha cara nepi ka ranjau uyah

Tambang uyah perenahna 15 kilométer kiduleun Krakow. Éta tiasa didatangan ku karéta (aranjeunna angkat ti stasiun pusat kota), ku beus (stasion ieu aya di gigireun Galeri Krakowska sareng jalur na 304.) Éta ogé tiasa didatangan ku Ngiring wisata anu teratur.

Harga tikét

  • Sawawa: 89PLN.
  • Bawah 4 taun sareng murid di handapeun 26: 69PLN.
Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*