Treviño, tanah garéja anu dipotong batu

Minggu ayeuna kuring fokus Castile sareng Leon. Dinten Salasa urang lebet ka Taman Alam Cañón Río Lobo sareng dinten ayeuna pasini sareng Treviño, kota sareng propinsi di mana anjeun tiasa milampah sajarah sareng alam.

Kusabab 1983 Treviño ngagaduhan a Komplek Artistik Sejarah anu dianggap Aset Minat Budaya sareng dimana istana, padepokan, jambatan, cai mancur sareng garéja menonjol. Hayu urang pendak sareng Treviño anu saé.

Trevino

 

Lemah dimana Treviño ayeuna parantos dicicingan mangabad-abad sabab parantos mendakan titinggal prasejarah yén aranjeunna kasaksian kana éta. Kota Treviño diadegkeun sakitar 1161 ku Raja Sancho VI ti Navarra, tapi Raja Kastil Alfonso X nalukkeunana sakedik kirang langkung saabad saatosna sareng kota na aya dina yurisdiksi karajaan langsung. Éta janten kabupatén dina 1453, sahingga dipasrahkeun ka kulawarga Manrique de Lara y Castilla, dina waktos éta sareng ka Duques de Jara.

Treviño bagian ayeuna, sareng La Puebla de Arganzón, éta Treviño enclave, anu dina gilirannana ayana di daérah propinsi Álava. Duanana kotamadya ngawangun sapertos hiji pulau sareng kanggo waktos anu lami aranjeunna hoyong misah ti Castilla y León, ti mana aranjeunna sacara geografis jauh, sareng janten Basque. Nyatana, Burgos jarakna sajam perjalanan sareng Vitoria ngan ukur 18 kilométer jauhna. Jelas Castilla y León henteu hoyong terang nanaon tapi dina 2013 tahap anyar parantos dimimitian ku usaha anyar anu sanés.

Trevino hirup tina ingon-ingon sareng tatanén sareng nyarios sacara komersil éta dihubungkeun sareng Vitoria.

Wisata Treviño

Salaku urang nyarios, mutiara Treviño mangrupikeun warisan sajarah sareng artistikna, tapi urang tiasa nambihan sababaraha mutiara alami. Hayu urang mimitian ku anu mimiti anu haténa nyaéta kompleks perkotaan diadegkeun taun 1661. Tata letak kota na abad pertengahan sareng aya gereja sareng istana diantarana Istana Kaitung Treviño ti abad ka-XNUMX, dinten ayeuna damel salaku Aula Kota, sareng Istana Kénca abad ka-XNUMX.

Diantarana aya jalan sempit, kebon sareng kotak leutik, salian ti gereja-gereja sapertos di padepokan San Juan Bautista atawa Paroki San Pedro Apóstol ti abad ka tilu belas. Di jero paroki aya gambar Virgin Bodas, ukiran Al Masih abad ka-1 sareng peti suci Churrigueresque anu saé. Aya massal dinten Minggu sareng liburan kaagamaan jam XNUMX siang sareng bulan Juli sareng Agustus, bulan wisata, aya jam khusus kanggo pengunjung anu diayakeun ku balai kota nyalira.

Pikeun pangwangunan ieu ditambihan padepokan sanés, nyaéta San Roque, éta Cai mancur abad ka-XNUMX jeung sasak gaya gothic anu nyebrang walungan Pitulung. Kota Treviño, sanés kabupaténna nyalira, mangrupikeun kota anu diwangun di lereng kidul gunung anu di luhur sadayana ngagaduhan kastil abad pertengahan kalayan menara barok sareng garéja paroki, situs anu janten jalan penting.

Patalina pisan sareng Nagara Basque imah anu khas di Treviño didamel tina batu pasir sareng langkung ti hiji gedong, éta mangrupikeun sakumpulan bangunan alit, masing-masing ngagaduhan fungsi nyalira: sapi, jarami, alat-alatna. Sareng upami anjeun ngasah panon, sababaraha imahna masih gaduh bagian tina Adobe sareng kai, abad pertengahan pisan.

Tapi saluareun warisan sajarah aya sababaraha kartu pos alam anu urang tiasa terang sareng anu aya di sakurilingna. Tanpa kedah ngalih pisan, sareng sok nganggo mobil atanapi sapédah, urang tiasa kenalkeun kota-kota, guha sareng garéja sanés ngali kana éta. Leres, contona, nelepon Gua suci Treviño.

Guha ieu Aranjeunna aya di lebak Treviño sareng gunung Alavesa. Walungan Ayuda sareng seueur aliran ngalir ka dieu, ngabentuk peta gawir, batu sareng jurang anu gampang musna. Parantos diitung langkung ti saratus guha ponggawa yén lalaki parantos digali mangabad-abad sareng diantarana waé kuburan Kristen mimiti sareng garéja, anu pangkolotna di Euskal Herria, sareng éta tiasa dipikaterang upami urang ngajajah di bagian-bagian ieu.

Ngalanglang justru anjeun dugi ka sababaraha kota caket dieu, masing-masing kalayan pesona alitna nyalira. Salaku conto, aya kota di faido kalayan jalur anu naék antara bushes, anu nyandak urang katuhu ka mana Guha San Miguel sareng San Julián, anu urang tiasa lebet, sareng anu ti jero na gereja anu diukir dina batu tiasa ditingali di sisi séjén jurang. Nya éta Garéja Lady Urang La Peña anu ogé tiasa kahontal ku jalan anu lungkawing.

Kira-kira aya ogé anu guha San Torcaria sareng de las Gobas, langkung caket ka kota Lano. Ieu dikonsentrasi a jumlah candi sareng kamar guha anu saé, panginten anu panggedéna di Semenanjung Iberia, sabab batu kapur bodas damel padamelan éta gampang pisan. Gereja-gereja ieu ngagaduhan altar, sacristies sareng lengkungan tapi saatos ngosongkeun gunung mangtaun-taun, rada dasarna, tungtungna tumpur. Bahkan aya kuburan dina taneuh sareng éta sahingga hiji lebak leres suci.

Saha anu ngalakukeun padamelan hébat ieu? Nya, éta henteu dipikaterang pasti sareng aya halangan anu pasti misteri ngeunaan topik. Dipikaterang yén kira-kira abad ka-XNUMX pertapa sareng komunitas monastik engké atanapi kulawarga patani sumping di daérah éta, seueur diantarana ngungsi ti umat Islam. Tapi sapertos aranjeunna ngukir sadayana, aranjeunna ninggali dina abad ka-XNUMX sareng angkat ka kota-kota anu kapendak, nyésakeun lanskap anu sami sareng kéju anu aya liangna sareng sababaraha situs anu saé, sareng anu sanés anu masih kénéh heran dinten ayeuna kumaha aranjeunna nepi ka dinya.

Akhirna, upami urang nganggo mobil, urang tiasa kenal kota-kota sanés sapertos Markinez kalayan guha-gua na San Salvador sareng garéja na diukir kana batu, kapilah batu Santa Leocadia atanapi San Juan. Aya ogé kota di Arluzea dimana anjeun tiasa nganjang ka padepokan San Juan de Larrea, anu mangrupikeun kastil, benteng alit tapi masih benteng, sareng menara, tembok sareng sumur.

Sareng sahingga urang tiasa neraskeun perjalanan ka arah Saseta sareng Okina kalayan mariem na. Pikeun terang sadayana ieu anjeun moal ngalih langkung ti 20 kilométer ngalangkungan bumi anu saé sareng sepi ngalangkungan jurang, menara sareng guha. Teu aya jalma, sanaos seueur sajarahna.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)