Cedar, tangkal nasional Libanon

Tangkal Cedar di Libanon

Cedar mangrupikeun simbol nasional Libanon, anu nembongan dina bandéra na dina latar bodas sareng diapit ku dua garis beureum. Malah nami nagara sapertosna asalna tina kecap Luban, anu hartosna "gunung parfum", salah sahiji ciri anu paling dipikaresep nyaéta aroma anu kuat anu dibangkitkeun ku tangkal.

Hanjakalna teh leuweung cedar subur anu muncul dina pedaran nagara ku ahli sajarah kuno parantos ngaleungit mangabad-abad. Gurun pasir parantos jauh ti saprak jaman baheula. Cedar anu masih jumeneng ayeuna janten objék panyalindungan khusus ku aparat, boh pikeun nilai alamna sareng pikeun beban budaya na. Bagian anu saé tina salamet anu terakhir ieu konsentrasi dina lamping Gunung Libanon, jangkungna anu mendominasi Beirut, ibukota nagara éta. Éta leuweung cedar Bechare anu kawéntar.

Karakteristik cedar Libanon

Daun cedar

Cedar mangrupikeun pepelakan anu sampurna pikeun janten simbol nasional urang Libanon, sapertos kitu Éta tangkal jangkung, éndah ogé ngahasilkeun aroma anu pikaresepeun pisan. Ieu mangrupikeun konifer anu ngembang pisan anu asalna ti Wétan Tengah, milik kulawarga Pinaceae (Pinaceae) sareng anu namina ilmiah cedrus libani. Éta hirup di daérah pagunungan, anu di luhur sadayana antara 1300 sareng 1800 méter dpl.

Éta ngahontal jangkungna dugi ka 40 méter sareng, sapertos seueurna konifer, éta ngagaduhan daun evergreen. Ieu héjo jero, kaku, panjangna dugi ka 10cm. Batangna kandel diaméterna 2-3m. Éta ngagaduhan kai anu saé kualitasna pisan, sahingga tiasa nahan lumampah waktos kalayan ampir teu aya karusakan. Nyatana, éta parantos ngaapresiasi pisan di jaman kuno. Numutkeun kana Alkitab, Raja Suleman ngagunakeunana pikeun ngawangun anu kawéntar Bait Solomon.

Upami urang nyarioskeun buahna, kerucutna, bentukna buleud sareng ukuran sakitar 10cm panjangna. Di jero aya siki, anu bakal berkecambah saatos nyéépkeun sababaraha bulan dina suhu handap, nalika usum semi.

Ieu pepelakan anu gampang tahan suhu tinggi sareng mantra garing, tapi tapi éta tiasa ngagaduhan waktos anu henteu saé upami usum tiris teuing atanapi upami taneuhna permanén beueus.

Kagunaan cedar ti Libanon

Buah cedar

Ieu mangrupikeun konifer, ti saprak jaman kuno, parantos dibudidayakan utamina pikeun kai na. Kalayan éta, jati anu kualitasna saé pisan didamel, anu awét pisan. Naon deui, éta gampang pisan dianggo, tah ku éta anjeun tiasa ngadamel alat musik, cocooan, patung, jsb.

Kagunaan sanés mangrupikeun pepelakan hias. Sanaon alon-alon tumuh, bantalan henteu teratur na ngajantenkeun spésiés anu pikaresepeun pikeun ngagaduhan di kebon ageung, boh salaku spésimen anu kapisah atanapi dipelak dina jajar, salaku pager hirup. Kualitas anu sanésna nyaéta, henteu sapertos cedar sanés, ngadukung taneuh kapur, janten teu kedah masihan mineral tambahan (sapertos beusi) pikeun pertumbuhanana sareng kamekaran optimal.

Jangkungna Cedar

Aya anu malah ngagaduhan éta salaku bonsai, ngahontal spésimén spektakuler anu leres-leres diturunkeun ti generasi ka generasi. Ku ngagaduhan daun anu rada leutik, tiasa dianggo bari henteu kedah ngahesekeun pupuk, sareng kumargi tiasa hirup sakitar 2.000 taun aya seueur waktos kanggo tiasa ngagaduhan tangkal anu suksés pisan di bumi 😉. Naon deui nolak pruning kalintang saéna sareng éta tiasa hirup tanpa masalah dina pot sempit, tangtosna, upami éta dibéré perawatan anu pas.

Tapi sajaba ti kagunaan anu pikaresepeun ieu, kami ogé hoyong nekenkeun yén éta ngagaduhan sipat ubar anu teu tiasa diémutan.

Sipat ubar cedar ti Libanon

Tipe Cedar Libani

Cedar dianggo di luhur sadayana salaku antiseptik, Kusabab éta ngabantosan ngalawan inféksi. Éta ogé tiasa dianggo pikeun ngubaran réaksi kulit alérgi. Tapi éta ogé bakal ngabantosan anjeun pikeun ngaleungitkeun gejala-gejala bronchitis, flu sareng tiis, muriang handap, lirén diare sareng / atanapi utah, ngubaran perdarahan, sareng anu terakhir tapi teu saeutik, éta bakal ngusir sareng ngaleungitkeun parasit internal anu ngabahayakeun (cacing) anu anjeun tiasa gaduh.

Pikeun ieu, sacara praktis sakumna pepelakan dianggo: daun, akar, ngagogogan y sikina. Metodeu persiapan saderhana, sabab anjeun ngan ukur kedah masak aranjeunna sareng ngadamel infus. Tangtosna, pikeun tatu éta bakal langkung disarankeun nyandak sababaraha daun ngora tina tangkal, hancur kana témpél anu saé, sareng oléskeun kana lawon langsung kana kulit. Ku cara kieu, éta bakal dudung langkung tiheula tibatan anu diarepkeun.

Sanaos upami anjeun ka dinya kuring nyarankeun yén anjeun kéngingkeunana minyak atsiri cedar, anu ogé bakal ngabantosan anjeun pikeun ngusir serangga, anu henteu pernah nganyenyeri pikeun langkung mikaresep pakansi anjeun.

Kumaha saur anjeun ngeunaan cedar Libanon? Tutuwuhan anu pikaresepeun sareng panasaran, leres?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*