Dunya ngarayakeun Taun Anyar Cina 2018 dina gaya

Jumaah kamari komunitas Cina ngarayakeun taun énggal, khususna 4716 numutkeun kalénderna, liburan tradisional anu paling penting di nagara Asia. Dina 2018, tanda anjing mangrupikeun tokoh sentral, anu kautamaan sapertos kasatiaan, empati, kawani sareng kecerdasan disababkeun.

Sanaos unggal tanda ngagaduhan taun anu sanés, dina 2018 urang Cina mayunan sataun nasib pribadi sareng propésional khusus pikeun jalma-jalma anu ngagaduhan kapasitas anu langkung ageung pikeun adaptasi sareng kajadian-kajadian kahirupan.

Perayaan kanggo Taun Anyar Cina bakal dugi ka 2 Maret, total 15 dinten dimana, ngalangkungan ritual, kulawarga Tiongkok ngalihkeun transisi ti taun hayam jago seuneu dugi ka taun anjing bumi pikeun narik kabagjaan sareng kabagjaan. sing salamet.

Di Spanyol, komunitas Cina ageung sareng kota-kota sapertos Barcelona, ​​Madrid atanapi Valencia ogé siap-siap ngagungkeun sareng nyambut Taun Anjing.

Bagja 4716!

Kalénder Cina dumasar kana hitungan kuno waktu dumasar kana niténan tahapan Bulan pikeun nangtukeun giliran siklus tatanén, mesin ékonomi di jaman baheula.

Numutkeun kana kalénder ieu, munculna bulan anyar anu munggaran nyaéta anu saluyu sareng parobihan taun sareng perayaan, hal anu biasana lumangsung antara 21 Januari sareng 20 Pébruari.

Kumaha perayaan Taun Anyar di Cina?

Di Cina, éta mangrupikeun liburan nasional dimana kaseueuran pagawé liburan di saminggu. Taun Anyar dicirian ku reuni kulawarga, nyababkeun jutaan perpindahan di nagara éta.

Dina awal festival, kulawarga Tionghoa muka jandéla sareng panto imahna sahingga sadaya hal-hal goréng anu dibawa taun payun sareng aranjeunna kaluar. Samentawis éta, di rohangan terbuka, jalan-jalan dipinuhan ku lantera beureum sareng aya parade naga sareng singa pikeun ngusir roh-roh jahat. Salaku tambahan, dina kasempetan taun anjing, sagala jinis objék anu aya hubunganana sareng tokoh na dijual di toko.

Perbuatan tradisional puncakna sareng festival lantera anu dialungkeun ka langit pikeun nyorot nalika aranjeunna naék sareng tampilan kembang api. Nanging, di Beijing taun ayeuna moal aya petasan atanapi kembang api sabab disahkeun hukum anu ngalarang aranjeunna dina jalan kalima kusabab polusi anu tinggi.

Panasaran anu sanés tina hajatan ieu nyaéta yén henteu aya anu biasana nyarioskeun jaman baheula, sabab dianggap bakal narik nasib anu goréng sareng barudak henteu dihukum, sareng aranjeunna gaduh kabébasan pikeun ngalakukeun kajahatan.

Gambar | London dina basa Spanyol

Jeung di dunya?

Kadatangan Taun Anyar Cina 2018 dirayakeun di sababaraha penjuru planét. Di Amérika Serikat, tampilan kembang api anu luar biasa diayakeun di New York City, sanaos mimiti taun énggal ogé dirayakeun di Seattle, San Francisco atanapi Washington.

London ngaku janten kota anu paling ngagungkeun Taun Anyar Cina di luar buana Asia. Di dinya kalakuan dilakukeun di West End ngaliwat Chinatown ka Trafalgar Square, anu mangrupikeun acara anu paling penting. Kegiatan gratis anu diayakeun ku London Chinatown Chinese Association sareng narik ratusan pangunjung unggal taun.

Nagara-nagara séjén anu ngagungkeun Taun Anyar Cina nyaéta Pilipina, Taiwan, Singapura, Kanada atanapi Australia, sareng anu sanésna.

Naha Taun Anyar Cina dirayakeun di Spanyol?

Spanyol ogé kalibet dina acara-acara perayaan Taun Cina 2018. Salaku conto, Madrid parantos ngatur sagala rupa kagiatan dugi ka 28 Pébruari supados pengunjung sareng warga lokal tiasa langkung terang ngeunaan sareng mikaresep budaya Cina. Konsér, pameran, jogét sareng rute gastronomis mangrupikeun sababaraha acara anu dijadwalkeun.

Taun Anyar Cina ogé dirayakeun di Barcelona kalayan parada, acara musik sareng pameran gastronomis sareng budaya di Paseo de Lluís Companys. Kota-kota sanés sapertos Granada, Palma atanapi Valencia ogé bakal ngatur kagiatan anu aya hubungan sareng Taun Anjing Bumi.

Janten dimana waé anjeun, anjeun pasti bakal mendakan tempat pikeun ngiringan perayaan Taun Anyar sareng gaduh waktos anu saé!

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)