Tempat éndah di Katalonia

Salah sahiji komunitas otonom Spanyol nyaéta geulis Katalonia, kalér-wétaneun semenanjung, wawatesan jeung Andorra jeung Perancis, jeung Laut Tengah. Éta mangrupikeun bumi anu saé, kalayan budaya anu hébat sareng salah sahiji wilayah anu paling sugih di nagara éta.

Tapi naon aya tempat éndah di Katalonia?

Saint Paul

Upami anjeun resep bentang vulkanik, kagiatan Bumi, rarasaan yén anjeun aya dina planét anu hirup, maka anjeun tiasa nyandak wisata Zona Vulkanik Garrotxa. Ieu La Frageda d'en Jordà, tapi aya ogé kota menawan Santa Pau.

Saint Paul éta kartu pos abad pertengahan paling éndah. Ieu pernah jadi korsi tina barony of Santa Pau dina poé éta, jadi eta nahan a puri ti antara abad ka-XNUMX jeung ka-XNUMX kalawan kuadrat arcade na. ogé boga sababaraha Garéja kuno  malah salah sahijina aya di jero kawah gunung api Santa Margarita, teh Sanctuary of Santa Margaita de la Cot.

pangalusna didieu nyaeta nganjang ka sudut pandang wewengkon, kabéh nyanghareup ka kota heubeul jeung nyanghareup wétan, jeung pintonan panorama pangalusna wewengkon. Kota sorangan, dikurilingan ku tembok, diaksés ngaliwatan portico nu ninggalkeun anjeun katuhu dina Plaza Mayor, irregularly ngawangun, jeung Garéja Santa María dating ti 1430 jeung puri sorangan.

Alleys, porticoes, imah batu, jandéla Gothic, sagalana mucunghul mun anjeun leumpang ngaliwatan dipager walled ieu nu transports anjeun balik dina jangka waktu nu.

The Vilosell

kota ieu di propinsi Lleida nu teu biasana disebutkeun loba diantara wisatawan, tapi lamun resep abad pertengahan ieu conto sejen. Éta aya di daérah anu henteu teratur, kalayan lamping, jurang, aliran sareng leuweung pinus, almond atanapi zaitun. The Set enya ngajalankeun sarta eta hartina aya ogé farmlands.

Vilosell mangrupa kampung abad pertengahan kacida alusna dilestarikan ku kituna anjeun bisa méakkeun sababaraha waktos leumpang ngaliwatan jalan cobbled na, ningali wewengkon sabudeureun tur gunung di luhur ti luhur, dibere nyaho chapel heubeul jeung gereja, nya. Imah padesaan, winery jeung untungna, réstoran na.

Hanjakal, ampir euweuh sésana tina benteng na, nu ieu dibongkar sarta batu na dipaké deui, tapi hiji sudut pandang geulis geus diwangun dina luhureun ruruntuhan na.

Castellar de n'Hug

Es di dieu dimana walungan Llobregat dilahirkeun, di Clot del Moro, dimana aya ogé nu Museum of Old Asland Cement Factory jeung Transport Museum of Catalonia. Éta mangrupikeun kota leutik anu aya di daérah Berguedá, kalayan henteu langkung ti 80 jiwa.

Kunjungan tiasa sakedap tapi anjeun bakal resep. Anjeun tiasa nyobian croissants raksasa nu kawentar, beuratna 1 kilo, atawa ngeunah na sosis buatan tangan. La Garéja Santa Maria de N`Hug Éta mangrupikeun garéja abad pertengahan anu éndah ti abad ka-XNUMX. The Museum Angon  ceramah ngeunaan kahirupan lalaki nagara ieu sarta kumaha karyana éta sarta mangrupa, sarta lamun balik dina Minggu panungtungan dina bulan Agustus anjeun bisa saksi Kompetisi Anjing Angon Internasional.

Sareng upami anjeun resep kana alam, sumber Walungan Llobregat caket pisan. Leumpang pondok ngaliwatan anjeun anjog di situs ieu (bieu satengah jam turun ti kota). Kumaha anjeun angkat ka kota? Ku karéta, ku beus atawa ku mobil. Ti Barcelona éta dua jam.

Tavertet

Éta aya di propinsi Barcelona, ​​​​di daérah Osona dina batu jeung kalawan precipice vertiginous nu kasampak di rawa of Sau. Ieu mangrupakeun kota leutik imah batutradisional désa. Imah di tengah, 40 imah kurang leuwih diwangun antara abad ka-XNUMX jeung ka-XNUMX, Aranjeunna Kapentingan Budaya.

Su asal abad pertengahan Ieu bisa ditempo madhab, tapi simbol La Torre, hiji munara pertahanan heubeul. Aya ogé garéja gaya Romanesque, anu pangwangunanna dimimitian dina abad ka-XNUMX sareng réngsé ngan dina abad ka-XNUMX. Ogé, dina gaya anu sarua, nyaeta Sant Miquel de Sorelols, ti abad ka-XNUMX, leutik tur on pasir babarengan jeung sésa-sésa benteng lokal. Garéja séjén nyaéta Sant Bartomeu Sesgorgues, tina gaya anu sarua, tapi ti abad ka-XNUMX, diwangun dina jurang luhureun stream teh.

Numpak bakal terus nepi sudut pandang Pla del Castell, kalawan pintonan spektakuler kota, rawa jeung gunung. Tapi teu hijina sudut pandang, aya ogé Sudut pandang tiiseun, gigireun l'Avenc de Tavertet, a Macía geulis nu nawarkeun akomodasi. Naha anjeun resep kota sareng hoyong cicing? Muhun aya deui situs kulawarga anu nawiskeun akomodasi, contona Masía de la Torre, di lebak, kalawan munara heubeul éndah.

Tungtungna, upami anjeun resep leumpang anjeun tiasa angkat ti Tavertet ka Sant Corneli, dina dua satengah jam perjalanan buleud. Di jalan anjeun ngaliwatan Nivelles na hiji domen heubeul di San Cornelio, gigireun padepokan nu. jalur séjén mungkin nyandak anjeun ti Tavertet mun Puig de la Força, tapi éta genep kilométer jadi butuh sajam, sajam satengah deui. Di dieu, sajaba kanyataan yén jalan téh hebat, anjeun bakal nempo ruruntuhan puri a, tapi pintonan eta nawarkeun téh geulis.

Gua Benifallet

Naha anjeun resep dunya anu dikubur? Nya teras, sumping ka propinsi Tarragona, ngan ukur dua jam ku mobil ti Barelona, ​​sareng anjeun bakal tiasa mendakan guha anu éndah ieu. Ngan Aranjeunna kapanggih dina 1968 sarta aya genep guha, najan ukur dua bisa didatangan.

La Gua Dua, ku dua sungutna, mibanda a 253 méteran dijalankeun. nu séjén disebut Méravelles tur éta guha impressive 510 méter pinuh ku kolom, gours, stalaktit, stalagmit… Kaéndahan!

Upami anjeun angkat, anjeun kedah angkat dina bulan Agustus sabab anjeun kedah terang yén antara 1 Nopémber sareng 31 Maret kunjungan ngan ukur tiasa dilakukeun dina akhir minggu sareng liburan. Tapi ti 1 April nepi ka 31 Oktober guha dibuka ti Senén nepi ka Minggu. Ngitung ngeunaan 7 euro per sawawa nilai tikét.

Cove Trons

Kami parantos nyarioskeun kota abad pertengahan, gunung sareng guha, tapi kumaha upami laut? Ku kituna, saméméh réngsé urang tiasa ngajukeun Cala Trons, dina Kosta Brava, tempat éndah ayana antara cliffs nu nyandak napas anjeun jauh.

Cove ayana di Lloret de Mar, di kiduleun Kosta Brava. Ieu cove kalawan pasir kasar jeung batu sarta ti kota eta ngahontal ku jalur basisir. Éta antara pantai Canyelles sareng Lloret sareng jalur ieu anu nuju anjeun ka dinya dimimitian persis ti pantai Lloret, ngalangkungan kastil En Plaja.

Batokna Ieu antara dua sandbanks badag sarta panjangna 45 méter.. Mibanda lamping lawang diucapkeun ka laut, handap taringgul teuing, najan lamun nempo, di sisi kénca, anjeun bakal manggihan basa keusik nu mantuan anjeun teu motong suku anjeun hayang nyandak dip a.

Kuring henteu weruh naha éta nyaman keur ngagolér dina batu keur sunbathe, tapi mun contemplate laut, beuleum atawa snorkel atawa lauk jeung rod a éta saé

Dugi ka titik ieu, sababaraha sudut geulis di Katalonia. Tangtosna, aranjeunna henteu ngan hiji, loba geus ditinggalkeun kaluar tina daptar ieu, tapi salaku conto kaéndahan wewengkon Spanyol, éta patut tombol a. Sareng ieu milik urang.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*