Tempat Bersejarah di Amérika Tengah

Bola batu Kosta Rika

Bola batu Kosta Rika

Perang sareng perang anu dipimpin ku nagara, padumukan anu sainganana di Asia sareng Éropa, sareng seueur bencana alam sareng musibah, urang tiasa negeskeun yén Amérika Tengah kaganggu sajarah lami. Ieu sababaraha situs sejarah anu paling luhur anu kedah ngajantenkeun itinerary perjalanan anu mana waé.

Kosta Rika Batu Spheres

Pikeun masarakat lokal bidang ieu nyaéta Las Bolas, anu asalna misterius, bidang ieu kagolong kana budaya Diquís, anu aya di Kosta Rika ti saprak 700 Masehi. Dugi ka taun 1530 d. C. anu kawéntar pisan di Kosta Rika, dimana ayana seueur pisan di penjuru nagara. Seueur mitos ngurilingan bidang, sapertos anu asalna ti Atlantis.

Nohmul-in-Belize

Nohmul di Bélis

Wisatawan henteu pernah ngagaduhan aksés ka Nohmul, sanaos mendakan sakitar 900 Masehi. Nohmul dibongkar ku tim pangwangunan jalan. "Institut Arkéologi nyandak kasempetan ieu pikeun ngaluncurkeun kampanye kasadaran nasional pikeun pelestarian sareng perlindungan nagara," saur John Morris, diréktur riset gaul di Belize Institute of Archaeology.

Tikal

Tikal di Guatemala

UNESCO nyatakeun Tikal salaku Situs Warisan Dunya, éta mangrupikeun situs arkéologis sareng pusat kota Maya ti abad ka XNUMX SM. C. Tikal ngagaduhan seueur candi, struktur, patung, makam sareng arca.

Ruruntuhan Copan

Ruruntuhan Copan

 

Reruntuhan Copan di Honduras

Pikeun anu resep kana arsitéktur Maya sareng patung, Ruruntuhan Copán mangrupikeun tempat wisata anu populér. Bagian anu paling terkenal nyaéta Hieroglyphic Staircase (tingali poto). Di daérah Ruinas de Copán Ruinas seueur panilitian anu dilakukeun di Amérika Tengah.

patung lolong-monyét

Patung Monyét Howler di Copan, Honduras

Monyet howler mangrupikeun sato anu populér di budaya Maya kuno, dimana éta dianggap déwa. Patung Copan anu dijaga leres ieu mangrupikeun conto anu paling dikenal. John Lloyd Stephens, saurang penjelajah Amérika, ngajelaskeun primata ieu salaku "serius sareng serius, ampir-ampir tatu, saolah-olah aranjeunna janten pimpinan bumi anu suci."

 

Tazumal

Tazumal, Chalchuapa di El Salvador

Tazumal hartosna 'piramida (atanapi tempat) dimana korban diduruk' sareng mangrupikeun tempat runtah anu paling penting sareng paling terpelihara di Amérika Tengah. Padumukan anu kajantenan di tempat ieu ti saprak 5000 SM. Seueur artefak anu kapendak di Tazumal, kalebet patung ukuran hirup tina dewa Nahuatl Xipe Totec.

masker candi

Candi Topéng di Lamanai

Ditutupan ku masker batu, kuil Lamanaique Maya ieu ngabagi seueur kamiripan sareng ikonografi budaya Olmec. Tembok sanés Bait Masker anu dipanggihan di 2011 ku arkéologis ogé nunjukkeun pola anu sami, ciri khas arsitektur Maya.

Parusahaan Yesus

Masarakat Yesus di Kota Panama

Wangunan ieu dianggo salaku sakola agama, garéja sareng universitas. Éta diwangun sakitar taun 1741 sareng janten teu sadar saatos kabakaran di 1781 teras gempa di taun 1882. Pagawéan restorasi dimimitian di 1983 sareng dipiharep sayogi disayogikeun ku umum. Saha waé mahasiswa pertukaran di Panama kedah nganjang ka tempat ieu.

Huluna Olmec

Huluna Kolos Olmec di Guatemala

Huluna anu luar biasa ieu tina budaya Olmec ti Mesoamerica kuno ti saprak 900 SM. C. Lokasi tujuh belas diantarana dipikaterang. Kaseueuran ayana di Méksiko ayeuna -di nagara bagian Tabasco sareng Veracruz-, sanaos hiji sirah aya di Amérika Tengah, di Takalik Abaj, Guatemala.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)