Nyaho Júzcar, kota Smurf munggaran di dunya

hakim

Disumputkeun di Serranía de Ronda nyaéta Júzcar, kota Malaga anu di 2011 janten kota Smurf munggaran di dunya dina acara perdana pilem "The Smurfs in 3D". Tilu mangrupikeun kota anu tiasa "kabur" tapi akhirna Júzcar muncul salaku juara kusabab lokasi geografisna sareng kabeungharan mycological na.

Kaputusan SONY pikeun ngarobih Júzcar janten désa Smurf ngarévolusi kota Andalusia anu sepi ieu. Sadayana warga ngalih kana prakarsa sareng kaayaan ékonomi na ningkat. Sateuacan éta mangrupikeun bagian tina jalur kampung bodas tapi ku ngalukis sagala rupa wangunanna biru, Júzcar nampi idéntitas nyalira sareng namina ditunda dina peta.

Saprak harita, lima taun parantos kalangkung sareng teras nampi pengikut siri barudak anu pikaresepeun ieu. Kota parantos janten tempat wisata pikeun didatangan sareng kulawarga dimana barudak alit resep sapertos kurcaci milari mahluk leutik sareng ramah ieu di unggal juru.

Leres pisan yén Júzcar sanés taman hiburan Smurf. Dina ahir poé éta ngan ukur hiji kota leutik kirang ti 300 padumuk anu parantos nyobian mangpaatkeun janten kota Smurf anu munggaran di dunya saageung aranjeunna sanggup. Nanging, kunjunganna pikaresepeun sareng panasaran. Di dieu urang milarian naon anu kedah ditingali sareng dilakukeun di kampung Smurf ieu.

Hakim Smurf Town

heula, Disarankeun pikeun angkat ka tempat inpormasi wisata pikeun milarian terang ngeunaan tempat-tempat menarik anu ditawarkeun Júzcar ogé dimana tuang atanapi bobo di kota. Anjeun bakal mikawanoh éta sabab bentukna sapertos supa sareng caket tempat kaulinan leutik. Di dinya aranjeunna bakal masihan anjeun peta anu nunjukkeun sadaya tempat wisata di Júzcar, budaya boh hiburan. Staf bakal ngahaturkeun ka anjeun sareng ngajawab sadaya patarosan anjeun.

Naon anu kedah ditingali sareng dilakukeun di Júzcar nalika kunjungan?

Milarian Smurfs leumpang di jalan-jalan di Júzcar: Peta dina panangan, tokoh protagonis séri kedah dipilarian di sapanjang kota, anu katémbong dicét dina tembok bumi. Ieu mangrupikeun salah sahiji karesep anu dipikaresep ku barudak anu nganjang ka kotamadya Malaga.

mercapurf

Mercapurf: Dina akhir minggu pasar smurf diayakeun pikeun ngamajukeun produk tukang di daérah éta. Di dinya anjeun tiasa ngagaleuh souvenir ti kota sapertos kaos oblong, bros, sato boneka, sabun, jst. Salami sababaraha taun ieu, sababaraha usaha parantos dimimitian di kota sareng inisiatif ieu mangrupikeun cara mastikeun ayana padagang lokal leutik.

Guha Gargamel urang: Éta mangrupikeun bumi guha, dimana aya sosok Gargamel raksasa sareng kuali ageung kanggo poto poto souvenir. Harga tikétna 0,50 euro.

hakim dinten supa

Pikeun barudak, Júzcar ngatur kagiatan Smurf dina akhir minggu sapertos bengkel atanapi pertunjukan barudak, ngajantenkeun kunjunganna janten hal anu pikaresepeun. Dewasa tiasa nyandak kasempetan pikeun kaluar pikeun ngumpulkeun suung, sabab dinten sareng jalan parantos diatur pikeun milarian supa ngeunah ieu di sakitar kampung Smurf.

Kagiatan sanés anu tiasa dilakukeun di Júzcar nyaéta hiking. Kota ieu ngagaduhan jalur anu saé sareng bentang anu saé pikeun nikmati alam dina hawa terbuka. Hutan chestnut, gua Agua, jembatan Mill, jurang Iblis atanapi torcal de los Riscos, mangrupikeun sababaraha tempat anu disarankeun ku anjeun didatangan.

Sejarah Júzcar sateuacan janten désa Smurf

Sejarah Júzcar matak pikaresepeun. Pabrik tinplate munggaran di nagara éta dipasang di dieu dina paruh mimiti abad ka-XNUMX, dina mangsa pamaréntahan Raja Felipe V., ngahontal langkung ti 200 padamel anu damel.
Ku langkungna pabrik bakal ditutup tapi seueur pabrik di tepas Genal bakal teras-terasan dioperasikeun, kabuktosan ku reruntuhan anu masih tiasa katingali tepung wates sareng walungan ieu di gunung Ronda.

Dimana tuang sareng bobo di Júzcar

 

bar smurf

Tawaran hotél sareng gastronomis henteu pati rupa-rupa kumargi éta kota anu alit pisan. Nanging, Juzcareños ngalakukeun upaya supados sadaya wisatawan tetep wareg.

Sedengkeun pikeun réstoran, kami nyarankeun pikeun ngagaduhan tapas di tavern El Casarón, bar Torricheli atanapi La Bodega del Bandolero. Ngeunaan akomodasi, aya hotél sareng sababaraha bumi padésan dimana anjeun tiasa istirahat aman.

Saran pangénggalna pikeun terang ka Júzcar

pelat hakim

Sedengkeun pikeun barudak anu kenal di kampung Smurf ieu tiasa janten petualangan, pikeun jalma déwasa Júzcar panginten henteu pantes langkung ti ngan ukur kunjungan gancang. Kusabab kitu, upami anjeun henteu ngumbara salaku kulawarga Kuring mamatahan anjeun nyandak rute sabtu minggu nganggo mobil ngalangkungan kota-kota alit pagunungan Ronda: Ronda, Júzcar, Alpandeire, Pujerra, Cartajima, Igualeja atanapi Genalguacil. Désa bodas anu nyaman aya di gunung anu kasar anu ngan ukur tiasa diaksés ngalangkungan jalan sempit sareng seueur lengkungan. Tapi éta patut!

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*