Naon anu kedah ditingali di Tetouan

Gambar | Pixel

Lokasina di belah kalér Maroko sareng di lamping Rif, Tetouan mangrupikeun kota anu paling seueur fitur Andalusia di Maroko. Éta mangrupikeun ibukota protéktorat Spanyol di awal abad ka-XNUMX sareng dipikanyaho ku landihan "Paloma Blanca" kusabab pamutihan Madinah sareng nada wangunan Spanyol abad ka-XNUMX.

Éta kota anu sering dikunjungi ku pariwisata internasional anu parantos ngawangun gambar kota kosmopolitan. Upami anjeun badé didatangan Tetouan dina pakansi salajengna, supados henteu sono nanaon, urang ngajukeun tur saderhana jalan-jalan na.

Madinah Tetouan

Madinah Tetouan ngagaduhan pesona unik anu ngajantenkeun kunjungan anu teu tiasa dihindari. Didamel tina bata, asbak sareng jeruk nipis, éta ngawétkeun penampilanana sareng arsitektur anu dinyatakeun salaku Situs Warisan Dunya ku Unesco di 1997.

Tembok ngajaga lima lingkungan anu nyusunna: al-Ayun, Trankats, al-Balad, Souiqa sareng Mellah. Kalayan tembok perimeter lima kilométer, tujuh panto dibuka sareng tetep ditutup kusabab alesan kaamanan nalika wengi.

Tembok ieu ngajagaan madinah lami, alun-alun anu sepi sareng jalan-jalan na anu sempit. Kiwari, aya gunana pikeun tur di jalan-jalan anu ramé sareng berkelok-kelok pinuh ku toko sareng kafe ogé juru-juru anu menawan.

Naon anu kedah ditingali di madinah?

Salah sahiji gempa Tetouan nyaéta Plaza de Hassan II (baheulana kawanoh salaku Plaza de España dina waktos protéktorat), titik pertemuan antara madinah sareng ensanche. Hal ieu dipimpin ku istana karajaan, dina gaya Hispano-Muslim sareng dikurilingan ku monumen penting sanésna sapertos Pasha Ahmed ibn Ali al-Rifi masjid sareng dua zawiyas kalayan minor anu dihias.

Di gigireun istana karajaan, lengkungan Bab Ruad ngantunkeun kami ka souk ngalangkungan Tarrafin Street, salah sahiji jalan utama kota anu pinuh ku toko lawon sareng perhiasan.

Di tungtung jalan ieu kami bakal dugi ka alun-alun Suq al-Hut, anu ayeuna ngagaduhan pasar tékstil sareng kaén tapi pernahna di tempat lauk. Ti dieu anjeun tiasa ningali témbok crénellated sareng menara Kasba kuno Sidi Ali al-Mandri.

Gambar | Pariwisata Maroko

Ngaliwatan jalan Kasdarin anjeun ngalebetkeun alun-alun Ghersa al-Kebira, salah sahiji tempat anu panggedéna di madinah Tetouan sareng dimana anjeun tiasa mendakan barang antik sareng kios baju kadua. Di sakurilingna aya hiji funduq lami (panginepan kanggo sésana padagang sareng onta) sareng Lucas madrassa ti abad ka-XNUMX.

Ti alun-alun ieu kami tiasa ngaksés jalan Mqaddem, anu nyandak kami ka Masjid Lucas anu katelah ku menara bodas na. Nuturkeun rute, anjeun lebet alun-alun Suq al-Fuqqi, ti mana anjeun tiasa ningali minaret masjid Sidi Ali Barak, anu dihias ku ubin-ubin polychrome.

Saatos labirin jalan-jalan, hiji dugi ka Jalan Mtammar, anu tungtung na dua gerbang beusi nutup aksés ka bui dimana tahanan Kristen ditahan. Di caketna nyaéta al-Wissa'a square, anu cai mancur na mangrupikeun salah sahiji anu paling harmonis di madinah, sareng anu masihan aksés ka lingkungan al-Balad, anu paling aristokrat sareng megah di Tetouan.

Leumpang di sapanjang Jalan Siyaghim, urang mendakan susi Ali Sidi Ben Raysoun, kasohor ku minaret segi delapanna dijejeran ku ubin anu ngawangun intan. Di madinah Tetouan ogé disarankeun pikeun nganjang ka Masjid Raya anu saé, anu pangageungna sadayana. Menara mini na tiasa ditingali ti mana waé di madinah sareng mangrupakeun jinis Alawite. Sapertos ampir sadaya masjid Maroko, Masjid Ageung Tetouan henteu tiasa didatangan ku anu sanés Muslim ogé.

Perluasan Tetouan

Gambar | Pinterest

Tetouan mangrupikeun ibukota Protéktorat Spanyol di Afrika Kalér dugi ka 1956. Éta sababna dina perluasan kota anjeun tiasa ningali ciri-ciri waktos éta, sapertos Garéja Lady of Our Victory (1919) di alun-alun Moulay El Mehdi atanapi arsitektur kolonial anu pikaresepeun.

Masing-masing gedong kolonial di Tetouan gaduh fasad sareng balkon anu rada béda, tapi sadayana dicirikeun ku warna bodasna digabungkeun sareng héjo khas Tetouan.

Langkung lacak jaman baheula Tetouan urang Spanyol tiasa dipendakan di gigireun Plaza del Palacio Real, dimana anjeun bakal ningali Teater Spanyol, salah sahiji ikon tina Kuartal Spanyol Tetouan anu nembe dipugar.

Tempat penting anu sanésna nyaéta Kasino Spanyol anu lami (20an) Perpustakaan Umum sareng Arsip Tetuán (30an).

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*