Buku anu pangsaéna pikeun ngartos Buddhisme

Buddha, buku Budha anu pangsaéna

Budha, sanaos dianggap agama, pikeun kuring mah langkung seueur sistem filosofis, cara hirup. Éta ngajar anjeun pikeun percaya diri, masihan anjeun konci pikeun hirup anu tengtrem sareng bahagia. Dina khusus ieu kuring badé nyarankeun séri buku ngeunaan Budha anu anjeun bakal tiasa terang naon diwangunna filosofis ieu sareng kumaha éta tiasa ngabantosan anjeun.

Nya, Saha anu henteu kantos héraneun 'saha kuring?', 'Ka mana kuring badé?', 'Naon ari kuring di dieu?' Éta mangrupikeun Pertanyaan, ogé, ku aksara ageung, yén unggal manusa naroskeun dirina nyalira ti waktos ka waktos, utamina nalika anjeunna aya dina krisis éksisténsial.

Buku anu pangsaéna ngeunaan Budha

Buku ngeunaan Budha

Di dunya anu beuki urbanisasi, sabaraha kali anjeun ngaraos atanapi mikir yén sigana urang nyimpang jauh teuing ti alam? Kuring henteu ngan ukur ngarujuk kana kanyataan yén beuki seueur jalma anu parantos cicing di kota tibatan kota-kota, tapi ogé éta urang hirup anu, dina sababaraha kasempetan, henteu ngajantenkeun urang bagja.

Ti saprak leutik aranjeunna nyarios ka urang yén urang kedah diajar pikeun kéngingkeun padamelan anu bakal masihan kami kaamanan sareng, upami parantos kahontal, urang bakal bagja. Tapi ... sabaraha jalma anjeun terang saha anu bagja kana padamelanana? Sababaraha, leres?

Sababaraha bakal nyarios yén hésé pisan ngarobih kahirupan anjeun, anu leres dina kalolobaan kasus. Sanaos henteu mustahil. Kalayan Buddhisme anjeun diajar seueur hal, sareng salah sahiji na nyaéta pasti henteu percanten kana naon anu parantos dicarioskeun ku batur ngeunaan naon anu anjeun kedah sareng henteu dilakukeun dina kahirupan anjeun. Hirup anjeun, sobat, milik anjeun, sareng ngan anjeun anu kedah mutuskeun pikeun hirup. Buddha nyarios: anjeun tiasa ngarobih kahirupan anjeun, kayakinan henteu perlu.

Kusabab ieu sareng alesan anu sanés, seueur jalma nyusun sareng ngarencanakeun perjalananna ka Jauh Jauh salaku pangalaman inisiasi. Aya sababaraha anu angkat sabab ngan ukur panasaran, tapi pikeun sadayana, buku ieu disarankeun pisan:

Patarosan Milinda

Téks ieu, sanaos kanyataanna nyaéta ti abad ka-XNUMX SM. C., diédit ku panerbit Buku Anyar kalayan anotasi tina Lucia Carro Marina. Maca na gampang sareng pikaresepeun kumargi dirumuskeun dumasar kana patarosan sareng waleran dimana masalah anu jero sapertos anu dibahas sapertos salamet diri saatos maot. Heran ayeuna upami urang ngémutan yén éta ditulis dua rébu taun ka pengker.

Naon anu diajarkeun ku Buddha

Ditulis ku Walpola rahula sareng diédit dina basa Spanyol ku kier. Éta panginten masuk akal sareng jero pisan buku, tapi penting pisan pikeun hubungan munggaran sareng filsafat Budha. Sanés mangrupikeun salah sahiji bacaan ringan anu bakal dibawa ka pantai, tapi éta bakal ngabantosan urang pikeun muka diri kana dunya anu anyar sareng narik.

Haté ajaran Buddha

Buku ieu ditulis ku master Zen Thich Nhat Hanh, sareng diédit ku Oniro dina 2005. Éta mangrupikeun tinjauan aspek-aspek utama agama Budha sareng henteu kentel sapertos anu sateuacanna. Pikeun panulis, doktrin Budha diringkeskeun dina Opat Kaleresan Anu Mulia: sangsara, anu nyababkeun sangsara, punah sangsara sareng jalan anu nyababkeun pupus kasangsaraan.

Buddha, kahirupan sareng ajaranana

Buku Budha pangsaéna

Ditulis ku filsuf, mistik, sareng pamimpin spiritual Piraku, sareng diédit ku Édisi Gaia. Mangrupikeun salah sahiji buku anu disarankan pikeun maca sakedik unggal dinten, sabab sacara praktis sadaya halaman na anjeun tiasa diajar hiji hal. Tapi éta mangrupikeun buku anu rada benten, sabab éta henteu nyaritakeun naon anu kedah dilakukeun, tapi yén "pelajaran" ieu anjeun bakal ngalaman diri sorangan pikeun paham kana éta buku. Tangtosna, éta masihan anjeun pitunjuk anu diperyogikeun pikeun éta.

Siddhartha

Pikeun ngartos agama Budha, anjeun moal sono kana buku Siddhartha, anu nami na sateuacan disebat Buddha. Aya seueur pangarang anu parantos nyarios ngeunaan éta, tapi kuring badé nyarankeun buku Hermann Hesse, anu diédit ku penerbit Ukuran saku. Dina halaman na, panulis nyaritakeun kahirupan Buddha, iraha sareng kumaha anjeunna mendakan nyeri, sepuh, maot, sareng kumaha kalakuanna saatos, nyerah sagala kamewahan anu anjeunna kedah ngamimitian hirup anu béda pisan.

Hikmah haté: Pitunjuk kana Pangajaran Universal Psikologi Budha

Buku Budha pangsaéna

Ieu buku khususon dituduhkeun pikeun jalma anu latihan atanapi hoyong ngamimitian latihan tapa, ogé pikeun psikolog sareng profesional dina bidang kaséhatan méntal. Ditulis ku Jack kornfield sareng diédit ku Anu Maret Hare, panulis nyarios ka kami sababaraha akun prakték psikoterapis na, ogé potret sugestif sareng carita ngeunaan guru Budha anu anjeunna damel.

Aya seueur buku ngeunaan Budha, tapi ku genep ieu, henteu ngan ukur anjeun bakal tiasa neuleumkeun diri kana sistem filosofis anu narik ati, tapi ogé, pastina, anjeun bakal mendakan jawaban tina Patarosan, atanapi sahenteuna, cara anjeun kedah nuturkeun pikeun mendakan aranjeunna.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)